search

Ministrul Economiei declara ca declaratia de beneficiar real va fi amanata pana la 1 octombrie 2021

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a informat pe Facebook ca s-a decis, in cadrul sedintei de coalitie din 10 mai, ca declaratia de beneficiar real sa fie amanata pana la data de 1 octombrie 2021.
 
 
"Ieri (ref. 10 mai 2021) in sedinta de coalitie s-a decis ca declaratia de beneficiar sa fie amanata pana la 1 octombrie.
 
Pana atunci vom incerca sa convingem coalitia sa revenim la sistemul din Austria. Adica sistemul care s-a aplicat si anul trecut in Romania, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocratie inutila.
 
Declaratia de beneficiar real este o declaratie de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informatii pe care le are deja. Si ni-le cere nu numai o data, ci in fiecare an, chiar daca nu se schimba nimic. Reusisem sa eliminam aceasta declaratie anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furis intr-o lege anul acesta.", a scris ministrul Economiei pe reteaua de socializare. 
 
Amanarea Declaratiei de beneficiar real inca nu a fost oficializata. Conform prevederilor Legii 101/2021, formularul a fost din nou introdus in legislatia tarii, iar companiile au obligatia sa o depuna dupa aprobarea situatiilor financiare. Prin noua lege a fost eliminata inclusiv scutirea de depunere pentru persoanele juridice constituite numai din asociati persoane fizice. 


Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice