search

Monografie contabila pentru servicii depublicitate pewebsitePentru organizarea contabilitatii in cazul societatilor cu activitati de "Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet (conf. cod CAEN 4791) se tine seama de prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata si in conformitate cu prevederile Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene aprobate prin O.M.F.P. nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Veniturile din publicitate pot fi socotite ca reprezentand o livrare de servicii de publicitate pe Internet facturate catre diversi parteneri (clienti).

- Inregistrare servicii intretinere site:    
411
"Clienti"    =    704
"Venituri din servicii prestate"

- Achizitionare mijloace fixe:


628                                   =                     401
"Alte cheltuieli cu serviciile        "Furnizori"
executate de terti"        

Alte obligatii:

214                                                         =                            404
"Mobilier, aparatura birotica, echipamente                   "Furnizori
de protectie a valorilor umane si materiale si    de imobilizari"
alte active corporale"

Conform art. 2 din O.P.A.N.P.C. nr. 7/2010 "Toti operatorii economici care administreaza site-uri de vanzari, preluare de comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comert electronic), sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home  page)  un link vizibil  catre  adresa  oficiala  de web  a Autoritatii  Nationale  pentru Protectia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

Pagina de internet trebuie sa contina si informatiile de la art. 74 din Legea nr. 31/1990 a societatilor  comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv:
- denumirea societatii, forma juridica (SRL);
- capitalul social;
- sediu social;
- numarul din Registrul Comertului si Codul unic de inregistrare.Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice