search

Nou ordin privind ghidul practic aferent unor contribuabili care aplica Reglementarile contabile


In Monitorul Oficial nr. 385 din 28 iunie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 814 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea Ghidului practic privind tratamentul fiscal al unor operatiuni efectuate de catre contribuabilii care aplica Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010.

    Avand in vedere prevederile pentru contribuabilii care aplica reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 1 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,

    viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:

    ART. 1

    Se aproba Ghidul practic privind tratamentul fiscal al unor operatiuni efectuate de catre contribuabilii care aplica Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile institutiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

    ART. 2

Directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, Directia generala de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directia generala de legislatie cod fiscal si reglementari vamale din cadrul Ministerului Finantelor Publice vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 3
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice,
                                 Daniel Chitoiu

    Bucuresti, 17 iunie 2013.
    Nr. 814.

Ghidul poate fi consultat AICI.




Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice