Noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala este in Monitor - articole conta.ro
Contabilitate ïżœ Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala este in Monitor

Ordinul presedintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat Procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.
 
Actul normativ reglementeaza procedura de lucru interna a organelor de inspectie fiscala si responsabilizeaza functionarii publici implicati in aceasta activitate, in vederea asigurarii transparentizarii activitatii de inspectie fiscala, anunta ANAF intr-un comunicat.
 
De asemenea, prin procedura mentionata sunt reglementate si situatiile in care apar divergente intre organele fiscale in stabilirea corecta a starii de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum si modalitatea de solutionare a acestora, prin consensul opiniilor intre reprezentantii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu si conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
Prin aplicarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, prevazuta in OPANAF nr. 4077/2020, efectul scontat este de crestere a calitatii actului de inspectie fiscala.
ANAF continua eforturile de transparentizare a procedurilor de lucru si de modernizare a activitatii institutiei, prin oferirea de servicii moderne si accesibile, pentru a consolida parteneriatul Agentiei Fiscale cu mediul de afaceri.


 
- Obligatii, proceduri si sanctiuni noi

- Totul despre Legea nr. 129

Click AICI >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta - www.conta.ro
Data: 2020-12-16
Vizualizari: 676


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-01-26
Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitia contribuabililor aplicatia pentru completarea in format electronic a formularului 094.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-21
Modificarea si completarea formularului 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si a formularului 710 ”Declaratie rectificativa" au fost aprobate prin OPANAF nr. 51/2021. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca orice categorie de contribuabili poate accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta.  Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services