search

Plata TVA la 90 de zile pentru societatile cu CA sub 500.000 euro devine optionala

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024



Modificarile anuntate pentru Codul fiscal vizeaza, in primul rand, schimbarea modului in care se face plata TVA la 90 de zile.

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a anuntat ca prevederile legate de impozitarea firmele de tip holding si modificarea masurii privind plata TVA la 90 de zile, care va deveni optionala pentru societatile cu o cifra de afaceri sub 500.000 euro, de la 1 ianuarie 2014.

"Codul fiscal reuneste sutele de modificari din 2003, cand a fost implementat, la zi. Il facem mai coerent, mai transparent, mai suplu. Vom avea si prevederi legate de holding, de impozitarea societatilor de tip holding. Azi, in Guvern, am dat aviz favorabil unui proiect de lege initiat de parlamentarii USL privind Legea holdingului. Partea fiscala se va regasi in noul Cod fiscal. De asemenea, pe analizele pe care le avem, plata TVA la 90 de zile pentru societatile cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro dorim ca de la 1 ianuarie 2014 sa devina optionala, pentru ca a ingreunat, nu a avut efectul scontat, pozitiv si o sa modificam si aceasta masura fiscala", a declarat ministrul.

Se va schimba, in plus, cu expertiza Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, si modalitatea de impozitare a proprietatii:

"Cu expertiza Bancii Mondiale si a FMI, incercam sa schimbam modalitatea de impozitare a proprietatii. Nu sa crestem impozitul pe proprietate. Impozitul sa nu se mai plateasca in functie de natura juridica a detinatorului proprietatii, persoana fizica sau juridica, ci in functie de destinatia proprietatii, a cladirii sau a terenului. Vor fi venituri mai mari colectate de autoritatile publice locale, pentru ca cei cu imobile si terenuri destinate activitatilor economice vor plati impozite mai mari decat in prezent, cand le detin sub forma de locuinte".

Sursa: finantistii.ro



NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice