Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015 - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015


In primele doua luni din 2015, Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF a inaintat organelor de urmarire penala 86 de sesizari penale, valoarea totala a prejudiciului insumand 459,71 milioane lei (cca 104 milioane euro).

In conditiile in care linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica, subliniem faptul ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezinta 87% din valoarea totala aferenta sesizarilor penale.

De asemenea, in aceeasi perioada, Directia Antifrauda:

- a instituit 250 masuri asiguratorii in valoare totala de 396, 40 milioane lei (cca 90,1 milioane euro)

- a confiscat numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri totalizand 21,73 milioane lei (cca 4,9 milioane euro)

- a aplicat amenzi in valoare totala de 6,89 milioane lei (cca 1,6 milioane euro)

Totodata, incepand cu 15 martie a.c., a fost declansata o ampla actiune la nivel national, in scopul imbunatatrii conformarii fiscale voluntare si a disciplinei financiare, prin inregistrarea tuturor veniturilor si emiterea bonurilor fiscale. In acest sens, echipele DGAF desfasoara actiuni de control in zonele cu risc fiscal ridicat.


Reamintim ca, pe parcursul primului an de functionare (2014), principalele rezultate inregistrate de Directia Antifrauda au fost urmatoarele:

1. Au fost inaintate 714 sesizari penale cu o valoare aferenta a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (cca 787,6 milioane euro)

2. Valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion euro a prezentat 90% in total din valoare prejudiciu aferent actelor de sesizare inaintate organelor de urmarire penala

3. Au fost instituite 1.302 masuri asiguratorii pentru active patrimoniale, in valoare totala de 2,48 miliarde lei (cca 560 milioane euro)

4. Au fost aplicate 19.429 amenzi contraventionale in valoare totala de 93.319.350 (cca 21,2 milioane euro), aferente unui numar de 13.730 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor. (In principal, cu ocazia verificarilor privind autorizarea activitatilor desfasurate, provenienta legala a marfurilor, dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare).

5. Au fost efectuate confiscari de numerar, venituri din activitati ilicite si bunuri, valoarea estimata a acestora fiind de 279.835.918 lei (cca 63,6 milioane euro).

6. Ca urmare a controalelor antifrauda efectuate in domeniul produselor accizate s-au transmis autoritatii competente 16 solicitari de revocare sau suspendare a autorizatiilor, fiind vizate 9 antrepozite fiscale si 7 comercianti en-detail de produse energetice.

7. Pe linia prevenirii si combaterii fraudelor vamale si fiscale, au fost stabilite 305 profile de risc care au fost comunicate Directiei Generale a Vamilor in vederea instituirii acestora si au fost instituite 345 consemne, pentru societati al caror comportament fiscal s-a incadrat in profilul de risc determinat (ca urmare a monitorizarii permanente a transporturilot rutiere de bunuri care provin din achizitii intracomunitare).



Sursa: ANAF



Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Paul Dragomir - www.conta.ro
Data: 2015-03-25
Vizualizari: 5250


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-03-24
In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.
 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-24
Termenul pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si
contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2023-03-23
Declaratia unica (formular 212) se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services