search

Proiect pentru formularul 014 "Notificare privind modificarea anului fiscal"

Oficial ANAF: Noi modificari asupra listelor contribuabililor mari si mijlocii, valabile de la 1 iulie 2024


Va informam ca site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislatie/ Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectului de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Notificare privind modificarea anului fiscal", formularul 014.

Potrivit art. 16 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, anul fiscal este anul calendaristic.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a fost completat art. 16 din Codul Fiscal, in sensul ca fac exceptie de la aceasta regula contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, si care opteaza pentru anul fiscal corespunzator exercitiului financiar. Prevederea legala se aplica incepand cu 1 ianuarie 2014.

Contribuabilii care opteaza pentru modificarea anului fiscal, au obligatia de a comunica organului fiscal competent aceasta optiune, cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul anului fiscal modificat.

Avand in vedere aceste prevederi legale, este necesara aprobarea modelului si continutului unui formular, care sa fie utilizat de contribuabili pentru indeplinirea acestei obligatii prevazute de lege.

De asemenea, au fost publicate si pot fi consultate anexele si referatul de aprobare a propunerii de act normativ.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, cod postal 050741;
- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;
- prin fax, la numarul: 0213.199.857.


Noutati contabile 1713301200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice