search

Reducerea CAS. Declaratiile presedintelui Raiffeisen Bank, dupa intalnirea cu Basescu

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute

In data de 17 iulie, Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu pentru a aborda, in cadrul unei discutii deschise, punctele de vedere ale oamenilor de afacei. Steven van Groningen este si reprezentant al Consiliului Investitorilor Straini.

Dupa aceasta intalnire, van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, citat de Mediafax, a declarat ca oamenii de afaceri sunt de acord, in principiu, cu reducerea CAS, dar exista un risc si ca ii ingrijoreaza ce se va intampla daca va ramane un deficit bugetar relativ mare.

Acesta a adaugat ca un deficit bugetar mare se va acoperi tot din taxe, fapt care reprezinta "o ingrijorare care exista", chiar daca reducerea CAS ar avea beneficii importante. In acest sens, citat de aceeasi sursa, acesta a declarat: "Important nu este doar sa reducem CAS, dar sa intelegem ce impact va avea pe bugetul tarii".

Totodata, acesta a precizat, intrebat care ar fi momentul oportun pentru aplicarea acestei reduceri a CAS, ca "momentul oportun este cand exista un element de confort ca, intr-adevar, masura poate fi implementata fara sa conduca la taxe noi in viitor".

De asemenea, potrivit Mediafax,  Steven van Groningen a declarat ca, in opinia sa, "mediul de afaceri, la ora actuala, ar prefera un confort mai mare, dar, totusi, in discutiile cu Guvernul, mediul de afaceri sustine reducerea CAS".

De asemenea, Van Groningen a mai declarat ca mesajul principal al presedintelui Traian Basescu, pentru mediul de afaceri, a fost ca "nu trebuie, pentru o masura pe termen scurt, sa ajungem intr-o situatie care ar putea sa conduca la efecte grave, cum ar fi punerea in pericol a acordului cu FMI, sau sa se ajunga la situatia de a renunta la un principiu important, precum cota unica".

"Acest risc este real, punctul nostru de vedere nu difera de opinia presedintelui", a spus acesta, citat de Mediafax.


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice