search

Se pregatesc surprizele de Craciun

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
Simtim ca nu avem nicio putere cind vine vorba de politica, iar politicienii au inceput sa inteleaga asta. Votul se produce la intervale lungi de timp, iar romanii se infurie in fiecare zi. Si atunci, puterea apeleaza la o smecherie - pardon! - i se spune strategie politica: ii schimba ea, in locul tau. Ca sa nu-i schimbi tu.

Si iata ca asta ni se pregateste. In ultima vreme se vorbeste tot mai mult de o remaniere. Vestile acestea sunt si ele lansate strategic, prin voci apropiate sursei si destul de credibile, iar primul efect al zvonului este ca asteptarea in acest sens creste. Incet-incet remanierea devine iminenta. In plus, nici de sarbatori nu prea ai ce satisfactii sa oferi populatiei (anul acesta sunt si mai putine prime de Craciun) si atunci o schimbare la varful piramidei creeaza macar iluzia unei schimbari, pare un nou inceput.

Nivelul de neincredere a populatiei in guvernanti a scazut, la fel si interesul oamenilor pentru politica. O schimbare acum pare ca este absolut necesara.

Iata de ce, oameni din staff-ul PDL vorbesc tot mai deslușit despre o remaniere. Chiar si Emil Boc agreeaza ideea, cu atat mai mult cu cat printr-o remaniere scapa de schimbarea totala a guvernului. El insusi a spus zilele trecute ca PDL nu ia in calcul demisia sa, asa ca va servi, spre satisfactia poporului, alte cateva capete.

Dar pe care? Surse guvernamentale confirmã agitatia pe aceasta tema si preocuparea de a se gasi nume noi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, pare a fi deviza. Unul dintre ministrii de pe lista pare ca este Valeriu Tabara, pentru lipsa sa de fermitate si de viziune. (Vedeti ce ciudat suna? De parca altii ar avea viziune!). Apoi, Valerian Vreme, ministrul de la Comunicații, pentru ca proiectele sale legate de informatizare s-au impotmolit. Laszlo Borbely este alt posibil remaniabil, dovada ca acesta s-a grabit miercuri sa declare ca Rosia Montana va fi cea mai moderna exploatare din Europa. In speranta ca poate va fi iertat.

Igas are multe probleme, dar lipsa sa de experienta si de pregatire pare a fi incurcat rau de tot lucrurile. Cu alte cuvinte, se va putea spune: n-a confirmat!

Se spune ca vor fi schimbati si Ariton si Ialomitianu. Dar cum nu stie nimeni cine sunt acestia, nici schimbarea lor nu va interesa prea mult.

O izbucnire de ultima ora a presedintelui Basescu la adresa ministrului Ritli il poate plasa si pe acesta pe lista remaniabililor.

In fine, sunt cateva nume care vor parasi scena guvernamentala, dar important ar fi ca noua garnitura sa fie formata din profesionisti.

Insa, daca nu se apeleaza la experti iar partidul isi va pune din nou acolitii, iluzile create se vor transforma in dezamagiri si mai mari. Din pacate, nasterea si apoi moartea iluziilor unui popor il fac indiferent fata de politica. In timp ce politica ii macina viata pana in cele mai mici detalii.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice