search

Sedinta de lucru. Grupul de lucru Politici de audit si certificare al Federatiei Expertilor Contabili Europeni

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024

In  data  de  20  mai  a.c.,  membrii  Grupului de lucru Politici de audit si certificare al FEE au sustinut o sedinta de lucru ordinara, la sediul Federatiei din Bruxelles, la aceasta participand si specialistul CECCAR in domeniul auditului si certificarii.

Agenda  sedintei  a  fost  una  ambitioasa,  atacand o  diversitate de aspecte  de  mare  interes pentru profesie.  Astfel, in  prima  parte  a zilei s-a discutat  despre    politica    de  audit a  FEE (proiectele  in  lucru,  studiul  privind  adoptarea ISA, diverse reactii privind reforma auditului la nivelul  Uniunii  Europene,  precum  si supravegherea publica in Europa). O alta tema de mare interes a fost un potential proiect referitor la calitatea auditului si indicatorii de calitate a auditului.

Alte aspecte discutate in cadrul sedintei au fost viitorul auditului si certificarii (care  sunt proiectele
in lucru si organizarea conferintei de audit din 22-23 iunie a.c.), certificarea in sectorul public (rezultatele studiului privind performanta auditului  si  documentul  de  informare  privind auditul de  conformitate),  reuniunea fiind incheiata cu raportari din partea membrilor cu privire la evolutiile nationale din punct de vedere al politicilor de audit si cu aprobarea  datelor urmatoarelor sedinte si teleconferinte ale Grupei de lucru.

Consiliul de Administratie al Federatiei Internationale a Expertilor Contabili Francofoni, 21-22 mai 2015

in  data  de  22  mai  2015 a  avut  loc  la Montreal sedinta Consiliului de administratie al Federatiei Internationale a Expertilor Contabili Francofoni (FIDEF),  la  care  a  participat  si reprezentantul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania in Consiliul FIDEF.

Cu   aceasta   ocazie,   Institutul  Profesionistilor Contabili Autorizati din Canada  - gazda evenimentului FIDEF  - a organizat, in data de 21 mai a.c., o vizita la serviciul de traduceri al institutului   canadian,  precum  si un   tur al institutului  in  cadrul  caruia  a  fost  prezentata functionarea marilor  sectoare  ale    profesiei canadiene.

Sedinta Consiliului FIDEF a fost urmata  in  dupa-amiaza zilei de 22 mai a.c. de un atelier cu responsabilii CPA Canada pe tema experientei canadiene si evolutia profesiei in contextul unei organizatii care regrupeaza toate categoriile de profesionisti.

Sursa: CECCAR Bihor




Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice