search

Sedintele IFAC si participarea CECCAR la intalnirile de la Toronto si New York, 11-14 martie

19 august 2024 - termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2024


CECCAR a participat, prin reprezentanti alesi, la sedinta Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSASB) al IFAC si la Sedinta Comitetului pentru Practici Mici si Mijlocii (PMM) al IFAC in New York, SUA.

In perioada 11-14 martie 2014, a avut loc in Toronto (Canada) sedinta Consiliului pentru Standarde Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSASB) al IFAC.

Prima zi a sedintei a fost dedicata, in cea mai mare parte, aspectelor legate de guvernare si de strategia si planul de activitate actuale ale IPSASB, precum si progrese lor inregistrate in cadrul proiectelor curente ale IPASB si evolutiilor altor probleme de interes major, cum ar fi EPSAS-urile.

Pe parcursul urmatoarelor doua zile, discutiile au fost centrate in special pe cadrul general conceptual si pe finalizarea acestui proiect deosebit de important, in timp ce ultima zi a dezbaterilor a fost destinata proiectelor IPSASB referitoare la entitatile economice de stat, instrumentele financiare din sectorul public si beneficiile sociale.

In perioada 13-14 martie 2014 a avut loc Sedinta Comitetului pentru Practici Mici si Mijlocii (PMM) al IFAC in New York, SUA.

Reprezentantul CECCAR din cadrul Comitetului pentru Practici Mici si Mijlocii a participat la prima sedinta a acestui comitet din 2014, organizata de Federatia Internationala a Contabililor la New York.

Principalele subiecte de discutie au vizat strategia si planul de activitate al comitetului pentru 2014, lansarea noii retele de informare de pe site-ul IFAC si elaborarea unor posibile articole dedicate PMM-urilor care sa fie incluse in aceasta retea, contributiile Comitetului PMM in activitatea altor structuri ale IFAC (in special IAASB si IESBA) si stadiul proiectelor actuale axate pe elaborarea de indrumari de implementare, asistenta de afaceri si politica publica si reglementari.


Sursa foto: concierge.com

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile