search

Tichete cadou de Ziua Barbatului, propunerea ministrului Gabriela Firea

Ce cheltuieli se pot deconta unui salariat delegat?
In momentul de fata, Codul Fiscal permite angajatorilor sa ofere tichete cadou doamnelor si domnisoarelor cu ocazia zilei de 8 Martie, cand este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii. Astfel, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, a initiat un proiect prin care isi propune sa evite discriminarea dintre femei si barbati si sa promoveze egalitatea de sanse. In acest sens, conform initiativei, si barbatii ar putea sa primeasca tichete cadou de Ziua Barbatului, care este sarbatorita la data de 19 noiembrie. 
 
"Vin cu o veste buna pentru barbatii si baietii nostri. Am initiat un proiect prin care propunem introducerea acordarii tichetelor cadou cu ocazia Zilei Barbatului - 19 noiembrie. Egalitatea de sanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci si despre cele ale barbatilor, discriminati mai putin ce-i drept.", a precizat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.
 

Gabriela Firea vrea ca toti angajatii sa beneficieze de drepturi egale

 
In acest moment doar femeile au dreptul de a primi tichete cadou, iar barbatii nu, motiv pentru care, prin intermediul  proiectului anuntat, doreste sa schimbe acest lucru.
 
"Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse continua, astfel, demersurile de promovare a principiului egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie sa recunoastem si situatiile in care domnii sunt dezavantajati. 
 
Impreuna cu echipa mea de a Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, in colaborare cu specialistii ANES, propunem o modificare a Codului fiscal favorabila si domnilor.", a mai precizat Gabriela Firea. 
 

Conditia pentru ca barbatii sa poata beneficia de tichete cadou 

 
Tichetul, in valoare de 300 de lei, va scutit de impozite. Acest beneficiu trebuie sa fie prevazut in contractul de munca sau in regulamentul intern. 
 
"Legea 22/2016 stabileste ca date oficiale 8 Martie - Ziua Femeii si 19 noiembrie - Ziua Barbatului. Codul fiscal permite angajatorilor sa ofere tichete cadou doamnelor si domnisoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor. Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii sa poata acorda si domnilor un astfel de tichet in valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura conditie este ca acest beneficiu sa fie prevazute in contractul de munca, fie el colectiv sau individual, sau in regulamentul intern al institutiei. 
 
Prin acest proiect, initiat de Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse si pe care il lansam in dezbatere publica, continuam demersurile Guvernului Romaniei de promovare a principiului egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati la nivel national. Politicile publice in acest domeniu trebuie sa aduca imbunatatiri semnificative asupra vietii sociale si, in principal, sa corecteze acele atitudini si comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor.", a mai transmis Gabriela Firea, pe Facebook.


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice