search

Warren Buffet a devenit cel mai bogat om al lumii

Warren Buffet, legendarul investitor american ce conduce compania Berkshire Hathaway Inc, l-a întrecut pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii, a anunțat revista citată de Reuters, informează NewsIn. Forbes a estimat averea lui Buffet la 62 miliarde dolari în clasamentul său anual. Magnatul mexican al sectorului telecomunicațiilor, Carlos Slim Helu, a ocupat poziția secundă, cu o avere estimată la 60 miliarde dolari, forțându-l pe Bill Gates să se mulțumească cu locul al treilea, după ce a ocupat prima poziție a clasamentului în ultimii 13 ani. Conform Forbes, averea lui Gates se ridică la aproximativ 58 miliarde dolari. Ascensiunea lui Buffet este notabilă mai ales pentru că vine într-o perioadă marcată de turbulențe pe piețele financiare și după ce Buffet a anunțat că a început să își doneze o parte din avere în scopuri caritabile. "Chiar dacă își donează anual o parte din avere, cotația titlurilor Berkshire Hathaway, sursa averii lui Buffet, a crescut foarte rapid", a declarat directorul executiv al revistei Forbes, Steve Forbes, subliniind faptul că, în ultimul an, averea magnatului din Omaha a crescut cu 10 miliarde dolari.
Buffet a anunțat în iunie 2006 că intenționează să doneze 85% din averea proprie, oferind-o fundației de binefacere Bill & Melinda Gates Foundation și altor patru organizații umanitare. Bill Gates este membru al consiliului de administrație al Berkshire Hathaway și este un bun prieten al lui Warren Buffet, scrie Reuters, citat de NewsIn. Gates a oferit de asemenea sume considerabile din propria avere către fundația sa.
"Oracolul din Omaha"
Buffet, denumit adesea Oracolul din Omaha, este apreciat printre investitori pentru preferința sa de a investi în companii mari cu afaceri ușor de înțeles, ce controlează porțiuni mari sau chiar au monopol pe piețe, care obțin în mod constant profituri mari și beneficiază de un management competent.
La începutul anilor 1960, Buffet a început să investească în Berkshire, un producător de textile aflat în dificultăți financiare, preluând compania în 1965. De atunci, Buffet a transformat-o într-un holding pentru peste 50 de companii, precum Benjamin Moore (vopsea), Dairy Queen (înghețată), Fruit of the Loom (lenjerie) sau Ginsuknives.
Gates a ocupat primul loc în clasamentul Forbes din 1995, când l-a depășit pe Yoshiaki Tsutsumi, un magnat imobiliar japonez.
Slim, un fost trader, este cunoscut pentru tactica sa de a cumpăra companii în dificultăți financiare, pe care le transformă apoi în grupuri de succes.
Slim și-a adunat averea prin privatizarea fostei companii mexicane de telefonie Telmex. America Movil, deținută tot de Slim Helu, este principala afacere actuală a acestuia, și este și cea mai mare companie de telecomunicații mobile din America Latină.
469 de miliardari sunt americani
Valoarea totală a averilor miliardarilor din topul Forbes se ridică la 4,4 mii de miliarde dolari. Lista miliardarilor a crescut de aproape două ori în ultimii patru ani, a precizat Forbes. În clasament există 469 de miliardari americani, iar restul de 656 miliardari din top sunt din afara Statelor Unite ale Americii. Rusia ocupă locul doi în clasamentul țărilor, cu 87 de miliardari în dolari, Moscova fiind acum centrul mondial al acestora, în capitala rusă trăind mai mulți miliardari decât în New York.
Cel mai tânăr miliardar este Mark Zuckerberg, în vârstă de 23 de ani, fondatorul site-ului de socializare Facebook, acesta având o avere estimată la 1.5 miliarde dolari.


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice