mihaela_lica, la Mar 20 2008, 10:33 PM, a spus:
Buna seara,
Am creat o firma noua in SAGA si desi am stabilit analitice atat pentru cele doua conturi in ron cat si cele doua in valute diferite, totusi, doar in jurnalul de banca-ron pot selecta unul dintre cele doua analitice dar in jurnalul de banca-valuta am activat doar un singur analitic celalalt fiind imposibil de selectat desi am sume preluate in bilantul de deschidere si analitic distinct.
Ma poate indruma cineva? Multumesc anticipat.
In Configurare societati, conturi automate, nu umbli , lasi nemodificat acolo 5121 - sinteitic pentru conturi in lei si 5124 - sintetic pentru conturi in valuta!
Apoi Intri in Help, la programul Saga si in ecranul din stanga jos de tot ai Inrebari si raspunsuri si acolo ai rezolvarea la problema ta. Setarea analiticelor pentru conturile sintetice ale conturilor bancare!
Astfel: daca setati in conturi automate doar analitic de genul 5121 si 5124, va duceti apoi in Meniul fisiere, Planul de conturi si adaugati acolo analitice pentrui conturile in lei de genul 5121.01, 5121.02,....samd , apoi 5124.01, 5124.02... samd!
E greu uneori sa gasesti solutii simple la probleme complexe!
lore14, la Apr 5 2008, 04:27 PM, a spus:
Va rog un sfat...lucrez de mai mult timp pe sagasoft, si vreau sa cumpar licenta. Problema mea este ca eu pe laptop nu am discheta si din pacate inca la noi aceasta metoda se foloseste. Exista posibilitatea de a salva fisierele generate de program pentru declaratiile pentru ITM, pe un alt director pe care apoi sa-l mut pe un alt calculator cu discheta???
Multumesc
Cumpara o unitate floppy-disc care se adapteaza la laptop (prin cablu USB)!
lore14, la Apr 5 2008, 06:19 PM, a spus:
Mai am o nelamurire...cand introduc date facurilor la intrari iar la cont trec 6028 de exemplu, nu-mi apare nicaieri butonul de "Bon consum" desi am dat validare operatiei. Am facut si refacut de 10 ori si nu inteleg unde gresesc...oare ati mai patit? ce pot sa fac?
La Intrari trebuie sa selectezi ca si cont corespodent pentru intrarea respectiva un cont de stocuri (clasa 3). Apoi dupa validarea intrarii iti va apare deasupra ecranului cu date in care ai inregistrat NIR (butonul Bon de consum)! De-abia aici se implica in egalitate conturile de cheltuieli (clasa 6) in contrapartida cu conturile de stocuri!