Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
program saga - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 19

Salt la continut

program saga

adaos comercial import saga revisal export saga sugestii saga
887 replies to this topic

#361 mihaela_lica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 92 Postari:
  • Interests:acumulare

Postat 05 April 2008 - 07:59 PM

Vezi postarealore14, la Apr 5 2008, 04:27 PM, a spus:

Va rog un sfat...lucrez de mai mult timp pe sagasoft, si vreau sa cumpar licenta. Problema mea este ca eu pe laptop nu am discheta si din pacate inca la noi aceasta metoda se foloseste. Exista posibilitatea de a salva fisierele generate de program pentru declaratiile pentru ITM, pe un alt director pe care apoi sa-l mut pe un alt calculator cu discheta??? :pullhair:
Multumesc

Si eu m-am lovit de asta si am rezolvat relativ simplu, selectezi salvare discheta si te va atentiona ca nu ai introdus flopy si iti va comunica fisierul unde este salvat pe "C". De acolo mai departe... il copiezi pe stick.
Un FDD extern este 205 ron.
lasa zilei de maine, grija zilei de maine...

#362 mihaela_lica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 92 Postari:

Postat 05 April 2008 - 08:04 PM

Vezi postarealore14, la Apr 5 2008, 06:19 PM, a spus:

Mai am o nelamurire...cand introduc date facurilor la intrari iar la cont trec 6028 de exemplu, nu-mi apare nicaieri butonul de "Bon consum" desi am dat validare operatiei. Am facut si refacut de 10 ori si nu inteleg unde gresesc...oare ati mai patit? ce pot sa fac?

Ca sa le dai in consum ar trebui sa le aprovizionezi pe 3028 ca sa faci ulterior bon. Iar articolul sa fie aprovizionabil si consumabil iar la contul de cheltuiala treci 6028. Daca vrei sa intre direct pe cheltuiala , articolul trebuie sa fie nestocabil. Aceste atribute le conferi in functie de tipul de articol definit.
Sper sa fiu coerenta.

#363 ana_bela

Membru junior

• Nou venit
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 07 April 2008 - 11:10 AM

Vezi postareamihaela_lica, la Apr 5 2008, 09:04 PM, a spus:

Mai am o nelamurire...cand introduc date facurilor la intrari iar la cont trec 6028 de exemplu, nu-mi apare nicaieri butonul de "Bon consum" desi am dat validare operatiei. Am facut si refacut de 10 ori si nu inteleg unde gresesc...oare ati mai patit? ce pot sa fac?

Ca sa le dai in consum ar trebui sa le aprovizionezi pe 3028 ca sa faci ulterior bon. Iar articolul sa fie aprovizionabil si consumabil iar la contul de cheltuiala treci 6028. Daca vrei sa intre direct pe cheltuiala , articolul trebuie sa fie nestocabil. Aceste atribute le conferi in functie de tipul de articol definit.
Sper sa fiu coerenta.
BUNA ZIUA. vin si eu cu o probleme, vreau sa achizitionez programul saga. si daca incep cu luna mai de exemplu trebuie sa preiau soldurile finale din balanta lunii?
va multumesc

#364 ramoramo76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 55 Postari:

Postat 07 April 2008 - 12:31 PM

Vezi postareacleo18, la Aug 27 2006, 11:18 PM, a spus:

S-a mai confruntat cineva cu asta: la declaratia somaj, cand introduc valorile pt facilitati absolventi, mi se duce in declaratie la rubrica subventii scutiri o suma cu minus. E gresit..pt ca ar trebui sa apara cu totul altceva. Stie cineva ce ar trebui sa fac?

Eu m-am confruntat cu acesta problema, inca nu le-am scris celor de la firma.Daca tu ai facut-o scrie-mi te rog si mie ce ti-au spus sa faci pe ramoramo76@yahoo.com.Eu mi-am modificat fisierul generat de saga si am dus asa discheta la AJOFM, mi-au verificat-o si mi-au spus ca este ok.

#365 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 07 April 2008 - 11:58 PM

Vezi postareamihaela_lica, la Mar 20 2008, 10:33 PM, a spus:

Buna seara,
Am creat o firma noua in SAGA si desi am stabilit analitice atat pentru cele doua conturi in ron cat si cele doua in valute diferite, totusi, doar in jurnalul de banca-ron pot selecta unul dintre cele doua analitice dar in jurnalul de banca-valuta am activat doar un singur analitic celalalt fiind imposibil de selectat desi am sume preluate in bilantul de deschidere si analitic distinct.
Ma poate indruma cineva? Multumesc anticipat.
In Configurare societati, conturi automate, nu umbli , lasi nemodificat acolo 5121 - sinteitic pentru conturi in lei si 5124 - sintetic pentru conturi in valuta!
Apoi Intri in Help, la programul Saga si in ecranul din stanga jos de tot ai Inrebari si raspunsuri si acolo ai rezolvarea la problema ta. Setarea analiticelor pentru conturile sintetice ale conturilor bancare!
Astfel: daca setati in conturi automate doar analitic de genul 5121 si 5124, va duceti apoi in Meniul fisiere, Planul de conturi si adaugati acolo analitice pentrui conturile in lei de genul 5121.01, 5121.02,....samd , apoi 5124.01, 5124.02... samd!
E greu uneori sa gasesti solutii simple la probleme complexe! :lostit (13):

Vezi postarealore14, la Apr 5 2008, 04:27 PM, a spus:

Va rog un sfat...lucrez de mai mult timp pe sagasoft, si vreau sa cumpar licenta. Problema mea este ca eu pe laptop nu am discheta si din pacate inca la noi aceasta metoda se foloseste. Exista posibilitatea de a salva fisierele generate de program pentru declaratiile pentru ITM, pe un alt director pe care apoi sa-l mut pe un alt calculator cu discheta??? :pullhair:
Multumesc
Cumpara o unitate floppy-disc care se adapteaza la laptop (prin cablu USB)!

La Intrari trebuie sa selectezi ca si cont corespodent pentru intrarea respectiva un cont de stocuri (clasa 3). Apoi dupa validarea intrarii iti va apare deasupra ecranului cu date in care ai inregistrat NIR (butonul Bon de consum)! De-abia aici se implica in egalitate conturile de cheltuieli (clasa 6) in contrapartida cu conturile de stocuri! :frusty:

#366 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 08 April 2008 - 12:03 AM

[/quote]
.....si daca incep cu luna mai de exemplu trebuie sa preiau soldurile finale din balanta lunii?
va multumesc
[/quote]
Ca sa incepi cu luna mai trebuie ca ma intai sa adaugi soldurile initiale la inceput an, apoi celelalte! :pullhair: Citeste in help

Aceasta postare a fost editata de Iaro: 08 April 2008 - 12:04 AM

#367 denisamira

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 14 April 2008 - 11:01 AM

CEI CARE FOLOSITI SAGA, MA PUTETI AJUTA VA ROG?
PROGRAMUL IL FOLOSESC DE APROAPE UN AN , DAR DECLARATIILE AFERENTE SALARIILOR MI LE-A DEPUS PANA ACUM UN CABINET, LA CARE ACUM AM RENUNTAT.
AM CATEVA NELAMURIRI
1. LA DECL CCI NU STIU UNDE TREBUIE INTRODUS NUMELE CELUI CARE A VERIFICAT CORECTITUDINEA INFORMATIILOR, AM TRIMIS MAIL LA PROGRAMATOR SI IMI SPUNE CA SE INTRODUCE LA ,, EXAMINATOR'' DAR EU NU AM ASA CEVA....
2. LA DECL CAS ACEEASI PROBLEMA, SI IN PLUS NU STIU UNDE SA INTRODUC NR. SI DATA CE APARE SUS IN COLTUL DIN STANGA, ADICA DATA INTOCMIRII DECLARATIEI SI NU IMI APARE CA O DEPUN SI PE SUPORT MAGNETIC
3.LA DECL ITM NR SI DATA IN STANGA SUS SI DATA IN DREAPTA JOS

DECI ORI EU STAU PROST CU VEDEREA , ORI NU SE POT INTRODUCE....
VA ROG AJUTATI-MA :pullhair:

#368 denisamira

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 15 April 2008 - 12:10 PM

cei care folositi saga, ma puteti ajuta va rog?
programul il folosesc de aproape un an , dar declaratiile aferente salariilor mi le-a depus pana acum un cabinet, la care acum am renuntat.
am cateva nelamuriri
1. la decl cci nu stiu unde trebuie introdus numele celui care a verificat corectitudinea informatiilor, am trimis mail la programator si imi spune ca se introduce la ,, examinator'' dar eu nu am asa ceva....
2. la decl cas aceeasi problema, si in plus nu stiu unde sa introduc nr. si data ce apare sus in coltul din stanga, adica data intocmirii declaratiei si nu imi apare ca o depun si pe suport magnetic
3.la decl itm nr si data in stanga sus si data in dreapta jos

deci ori eu stau prost cu vederea , ori nu se pot introduce....
va rog ajutati-ma

:pullhair: :frusty:

#369 mihaela_lica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 92 Postari:

Postat 15 April 2008 - 07:04 PM

Vezi postareadenisamira, la Apr 15 2008, 01:10 PM, a spus:

cei care folositi saga, ma puteti ajuta va rog?
programul il folosesc de aproape un an , dar declaratiile aferente salariilor mi le-a depus pana acum un cabinet, la care acum am renuntat.
am cateva nelamuriri
1. la decl cci nu stiu unde trebuie introdus numele celui care a verificat corectitudinea informatiilor, am trimis mail la programator si imi spune ca se introduce la ,, examinator'' dar eu nu am asa ceva....
2. la decl cas aceeasi problema, si in plus nu stiu unde sa introduc nr. si data ce apare sus in coltul din stanga, adica data intocmirii declaratiei si nu imi apare ca o depun si pe suport magnetic
3.la decl itm nr si data in stanga sus si data in dreapta jos

deci ori eu stau prost cu vederea , ori nu se pot introduce....
va rog ajutati-ma

:pullhair: :frusty:

La "Administrare": "Configurare societati": "Semnaturi pentru rapoarte"

#370 denisamira

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 16 April 2008 - 08:11 AM

la configurare societati, respectiv semnaturi pt rapoarte este introdus numele, dar pe declaratii tot nu apare, si nu apare data intocmirii decl si nr :pullhair:

#371 davideg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 16 April 2008 - 05:35 PM

Vezi postareadenisamira, la Apr 14 2008, 12:01 PM, a spus:

CEI CARE FOLOSITI SAGA, MA PUTETI AJUTA VA ROG?
PROGRAMUL IL FOLOSESC DE APROAPE UN AN , DAR DECLARATIILE AFERENTE SALARIILOR MI LE-A DEPUS PANA ACUM UN CABINET, LA CARE ACUM AM RENUNTAT.
AM CATEVA NELAMURIRI
1. LA DECL CCI NU STIU UNDE TREBUIE INTRODUS NUMELE CELUI CARE A VERIFICAT CORECTITUDINEA INFORMATIILOR, AM TRIMIS MAIL LA PROGRAMATOR SI IMI SPUNE CA SE INTRODUCE LA ,, EXAMINATOR'' DAR EU NU AM ASA CEVA....
2. LA DECL CAS ACEEASI PROBLEMA, SI IN PLUS NU STIU UNDE SA INTRODUC NR. SI DATA CE APARE SUS IN COLTUL DIN STANGA, ADICA DATA INTOCMIRII DECLARATIEI SI NU IMI APARE CA O DEPUN SI PE SUPORT MAGNETIC
3.LA DECL ITM NR SI DATA IN STANGA SUS SI DATA IN DREAPTA JOS

DECI ORI EU STAU PROST CU VEDEREA , ORI NU SE POT INTRODUCE....
VA ROG AJUTATI-MA :pullhair:
Sub statul de salarii ai niste butoane, pe unul din ele scrie "cci", apasa pe el si citeste cu atentie

#372 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 17 April 2008 - 12:41 AM

La declaratia ITM, nr. de inreg. si data de sus, respectiv data de jos, se completeaza manual, la fel, ca si in programul pus la dispozitie de ITM. Deci Saga nu face decat sa i-a programul ITM si sa il insereze in programul de conta, fara nici un fel de modificari.
La declaratia CCI , intr-adevar se poate seta din Stat Salarii, Declaratia CCI, numele celui care face declaratia, precum si Nr. de inregistrare si data declaratiei respective. Priviti mai cu atentie detaliile din acea optiune (Declaratia CCI) si veti observa si acele campuri de completat. :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de Iaro: 17 April 2008 - 12:42 AM

#373 lore14

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 23 April 2008 - 02:15 PM

Exista posibilitatea salvarii situatiilor generate pentru listare din Saga in fisiere separate ? Asta intreb pentru a stii daca pot trimite pe mail de exemplu o anume situatie (de exemplu situatia registru de casa), asa cum arata ea inainte de a fi listata?
Multumesc

#374 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 23 April 2008 - 03:03 PM

eu procedez in felul urmator pt a salva situatiile generate pt listare:
1. am creeat un fisier pt salvari.
2. generez raportul pt listare, aleg prompt apoi pt imprimanta: PDF Creator ( nu imprimanta care listeaza) astfel incat se creeaza raportul in PDF, il redenumesc si apoi salvez in fisierul creeat.

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 23 April 2008 - 03:07 PM

#375 lore14

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 23 April 2008 - 08:58 PM

La mine nu apare optiunea PDF creator...trebuie sa instalez ceva anume?
Multumesc.

#376 ciprian

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 405 Postari:

Postat 24 April 2008 - 11:16 AM

instaleaza cutepdf. www.cutepdf.com. o sa ai o imprimanta denumita cutepdf writer

#377 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 April 2008 - 12:47 PM

Sau instaleaza imprimanta virtuala PDF "doPdf" de la adresa http://www.dopdf.com/download.php (free)
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#378 stanciu ana simona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 90 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 25 April 2008 - 10:22 AM

Ca sa vad daca este in regula jurnalul de vanzari si de cumparari, ce trebuie sa fac? Am dat inchidere de luna, am dat actualizare date, si nu merge sa vad aceste jurnale. Ce trebuie sa fac?

#379 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 25 April 2008 - 10:40 AM

Vezi postareastanciu ana simona, la Apr 25 2008, 10:22 AM, a spus:

Ca sa vad daca este in regula jurnalul de vanzari si de cumparari, ce trebuie sa fac? Am dat inchidere de luna, am dat actualizare date, si nu merge sa vad aceste jurnale. Ce trebuie sa fac?
Inchiderile sunt, de regula, pentru note contabile de inchidere, amortizari, descarcare gestiune.
Pentru a vedea jurnalul de cumparari e suficient sa introduceti intrarile, iar pentru a vedea jurrnalul de vanzari e suficient sa introduceti iesirile. Atentie la liste sa selectati luna corecta, luna in care aveti facturile introduse, nu luna pe care o propune programul.

Aceasta postare a fost editata de nopris: 25 April 2008 - 10:42 AM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#380 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 30 April 2008 - 09:57 PM

Pentru semnaturi faci astfel.
Pentru declaratiile salariale intri pe CAS si la anexa1.2 verso introduci numele reprezentantului si functia , iar restul declaratiilor il vor prelua automat,
Pentru declaratiile de fisc ( 100,102,300 etc ) in Situatii-listari - jurnal de vanzari cumparari ( intri pe decont de TVA ( declaratia 300 )) apoi pe alte informatii si treci numele reprezentatului si functia , iar restul declar il vor prelua automat.

Similar Topics Collapse

74 useri citesc topicul

0 membri, 74 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL