Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
program saga - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 24

Salt la continut

program saga

adaos comercial import saga revisal export saga sugestii saga
887 replies to this topic

#461 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 06 January 2009 - 09:54 PM

Operatiunile curente (casa, banca, intrari, iesiri, etc.) se executa in continuare fara a implica formulele de inchidere an. Inchiderea de an se executa din meniul Operatii- submeniul Inchidere luna , unde vei selecta Inchidere luna decembrie 2008, asta la momentul in care vei decide inchiderea lunii decembrie 2008 si implicit a exercitiului financiar 2008.

#462 Adutzza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 12 January 2009 - 06:57 PM

am si eu o rugaminte....care poate sa-mi spuna si mie unde gasesc un manual de utilizare a programului saga :biggrin:

#463 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 12 January 2009 - 07:46 PM

vezi in progran la meniu=>ajutor=>manual de utilizare :thumbup:

#464 mariusake1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 16 January 2009 - 05:15 PM

Ma confrunt cu o dilema, am inceput sa imi fac actele firmei in SAGA, ma mai ajuta cineva (mai mult cu notele contabile).
Problema este urmatoarea:
1. Am bagat toate facturile aferente unei luni(intrari, iesiri)
2. Persoana care ma ajuta mi-a facut note contabile pentru facturi(intrari, iesiri) pe care le-am bagat in program in sectiunea Articole contabile

Problema este ca 1+2 se dubleaza atunci cand scot registrul de cumparari/vanzari si parca si prin balanta, ceea ce este si normal zic eu.
Ideea este ca de exemplu la registrul de cumparari/vanzari in prima situatie(1) imi afiseaza frumos numele facturii, furnizorul, suma etc.. pe cand in situatia (2) imi apare doar FURNIZORI cu sumele cumulate(pentru toate intrarile) potrivit notelor contabile.

Din cate am inteles eu normal ar trebui in registrele de cumparari/vanzari sa apara fiecare furnizor in parte si nu cumulati toti.
Ma poate lamuri si pe mine cineva cu experienta in SAGA care este varianta mai corecta de a lucra intre a introduce fiecare factura cu detaliile ei sau a introduce notele contabile aferente facturilor?
Multumesc.

#465 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 16 January 2009 - 05:42 PM

Eu introduc facturile de la Intrari si automat gasesti notele pentru facturi in articole contabile. Trec manual note contabile la Articole contabile doar cele pe care in mod normal nu le pot introduce din celelalte module.
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#466 mariusake1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 16 January 2009 - 08:32 PM

Vezi postareabrenda_sv_ro, la Jan 16 2009, 07:42 PM, a spus:

Eu introduc facturile de la Intrari si automat gasesti notele pentru facturi in articole contabile. Trec manual note contabile la Articole contabile doar cele pe care in mod normal nu le pot introduce din celelalte module.

Multumesc de raspuns, eu ma pricep la partea de soft iar contabila cu care colaborez se pricepe la partea contabila, problema este ca eu trebuie sa gasesc un compromis.

#467 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 16 January 2009 - 10:02 PM

In Saga inregistrezi fiecare aprovizionare de la furnizori si serviciile prestate sau lucrarile efectuate de catre acestia in Intrari si fiecare livrare de marfuri catre clienti in Iesiri. Automat programul calculeaza inregistrarile contabile, precum si TVA aferent fiecarei aprovizionari respectiv livrari, iar notele contabile nu mai exista. Se trece peste faza notelor contabile si se ajunge la Registru Jurnal ce se poate lista din meniul Situatii, pe fiecare tip de inregistrare (ai optiune de filtrare sa iti listeze fie toate operatiunile din luna, fie pe fiecare tip de operatiune: Amortizare, Banca, Casa, ..., etc.). :biggrin:

#468 mariusake1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 20 January 2009 - 07:00 PM

Multumesc de raspuns, metoda spusa de tine o stiam, problema nu este de operare in programul saga, problema pusa de mine era: Care dintre cele 2 metode enumerate in intrebarea initiala este mai ok, sa introduc facturile/intrarile-iesirile prin program sau doar notele contabile aferente acestora(old school)?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 13 February 2009 - 07:29 PM

#469 RBucur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 23 January 2009 - 11:18 AM

Am inteles ca in situatia in care ai si programatori incadrati in firma trebuie sa prezinti la ITM stat separat pentru ei.Stie cineva cum se poate face acest lucru cu saga?Cum ii pot selecta pe un stat separat numai pe ei, programatorii?

#470 julia607

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 414 Postari:

Postat 23 January 2009 - 12:57 PM

In meniul Salariati definesti puncte de lucru: programatori, altii ( sau dupa necesitati) iar statul il listezi bifand optiunea "separat pe puncte de lucru"

Julia
Julia S

#471 RBucur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 23 January 2009 - 03:33 PM

Vezi postareajulia607, la Jan 23 2009, 02:57 PM, a spus:

In meniul Salariati definesti puncte de lucru: programatori, altii ( sau dupa necesitati) iar statul il listezi bifand optiunea "separat pe puncte de lucru"

Julia

Multumesc muuult! A functionat :good:

#472 ecodata

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 January 2009 - 07:08 PM

Un foarte utilizat program de salarii , calculeaza CAS-ul, somajul si sanatatea angajat cu retineri (garantii) la brut fara acele retineri ceea ce nu este corect , de aceea as vrea sa atentionez utilizatorii de aceasta problema.
Concret am sesizat acest aspect la un stat de plata realizat cu SAGA, (eu nu utilizez acest program dar am sesizat diferentele intre statul creat in SAGA si cel cu softul meu).
Rog utilizatorii de SAGA sa verifice si poate este greseala de setare (nu cunosc programul).
Daca altcineva crede ca este corect calculul il rog sa argumenteze ,poate s-a modificat legislatia si eu nu stiu.

Multumesc!

Sper ca topicul sa il fi inserat bine daca nu rog administratorul sa il mute unde crede de cuviinta (Soft ?)

#473 RBucur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 29 January 2009 - 01:23 PM

Am incercat acum sa adaug statul lunii ianuarie in saga PS (versiunea gratuita de pe site) insa constat ca imi ia 248 de ore lucratoarea in ianuarie si nu 160 cum ar fi normal.Am incercat sa intru la Administrare--Configurare salarizare---Sarbatori/concedii medicale si sa definesc eu numarul de zile lucratoare ale lunii ian 2009 insa nu-mi permite (aici imi considera ianuarie 2009 cu 31 de zile lucratoare). Cum trebuie procedat?

#474 gavrosche

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 30 January 2009 - 04:39 PM

Buna, am incercat mai devreme sa intru pe site-ul programului saga, pe forum, si nu am reusit, nu-l gaseste. Stie cineva despre ce e vorba? Multumesc

#475 CorinaCristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 30 January 2009 - 05:19 PM

Pe pagina de forum poti doar vizualiza daca nu esti membru. Nu poti intreba sau raspunde. Eu am intrat acum, merge. (gavrosche)
Pentru RBucur... Eu am varianta cu licenta. Am avut si eu probleme diverse la varianta free. Probabil asta e si idee. Ceva sa nu merga.
Bafta tuturor la bilanturi :D

#476 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 30 January 2009 - 08:44 PM

la versiunea de pogram din decembrie 2008, cand selectai anul 2009 nu iti indica nimic la sarbatori legale si zile de repaos, de aceea iti indica 248 ore lucrate in luna. In fiecare an exista la inceputul anului o actualizare, care permite intocmirea statelor corect.

Daca ai versiunea din decembrie, trebuie sa actualizezi la versiunea din ianuarie 2009, si apoi sa faci abonament. Sau nu actualizezi si faci statele cu alte programe.

Aceasta postare a fost editata de Iaro: 30 January 2009 - 08:45 PM

#477 Alexutzu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 01 February 2009 - 01:16 AM

Buna ziua. am si eu o nelamurire:
Evidenta contabila o tin cu ajutorul programului SagaC. Firma este platitoare de TVA. Am facut o achizitie de la o Persoana Fizica Autorizata. Aceasta persoana NU plateste TVA, este neplatitoare de TVA. Am inregistrat factura in SAGA, dar imi calculeaza si TVA la suma de 100 lei. daca sterg tva`ul de acolo.....totalul tot cu tva ramane. Exista vreo setare care sa imi permita sa inregistrez acea factura cu suma de 100 lei ?
Va multumesc si astept raspuns !
Toate cele bune !

#478 gabrielle26z

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 01 February 2009 - 08:48 AM

Vezi postareaAlexutzu, la Feb 1 2009, 01:16 AM, a spus:

Buna ziua. am si eu o nelamurire:
Evidenta contabila o tin cu ajutorul programului SagaC. Firma este platitoare de TVA. Am facut o achizitie de la o Persoana Fizica Autorizata. Aceasta persoana NU plateste TVA, este neplatitoare de TVA. Am inregistrat factura in SAGA, dar imi calculeaza si TVA la suma de 100 lei. daca sterg tva`ul de acolo.....totalul tot cu tva ramane. Exista vreo setare care sa imi permita sa inregistrez acea factura cu suma de 100 lei ?
Va multumesc si astept raspuns !
Toate cele bune !

dupa ce ai bagat factura in ecranul intrari, in partea de jos, unde urmeaza sa introduci prestarea de srviciu, sau achizitie,..ce ai tu,..treci la cota de TVA, 0!!!

#479 Alexutzu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 02 February 2009 - 12:33 AM

Salutare la toata lumea !

Am si eu o intrebare. Este cineva din Sibiu, care foloseste programul SAGA ??? As avea nevoie de niste sfaturi pentru a configura gestiunea global-valorica, nu reusesc nici cum. Deci firma la care lucrez, cumpara marfa la un pret x si o vinde la un pret y. Bineinteles, isi pune adaos comercial. Cand introduc in program, facturile de achizite marfa, si trebuie sa completez NIR-ul....unde pun noul pret de vanzare si vreau sa Validez. zice ceva ca : valoare de iesire nu corespunde cu,...."
Daca este cineva din Sibiu, care lucreaza cu acest program, si este disponibil si binevoitor sa ma indrume si pe mine, o sa ii fiu recunoscator. Id`ul meu de yahoo este alexutzu20036 sau mail: alexutzu20036@yahoo.com

Va multumesc !

#480 Alexutzu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 05 February 2009 - 09:27 PM

Salutare la toata lumea !

Multumesc pentru raspunsul dat, a mers !

Am si eu o intrebare. Este cineva din Sibiu, care foloseste programul SAGA ??? As avea nevoie de niste sfaturi pentru a intelege mai bine cum functioneaza SagaC. Firma achizitioneaza marfa la pretul x si o vinde la pretul y. Ce pachet de la Saga sa cumpar? Ma rog...sa fac abonament. Saga C ? Saga S ? sau SagaC+S ? Marfa nevanduta dint`o luna...ramane pe stoc..pentru luna urmatoare....

Va Multumesc !

Similar Topics Collapse

238 useri citesc topicul

0 membri, 238 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL