Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
program saga - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 27

Salt la continut

program saga

adaos comercial import saga revisal export saga sugestii saga
887 replies to this topic

#521 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 13 May 2009 - 08:44 PM

Daca e firma noua trebuie sa faci si inregistrarile de constiruire; subscrierea si depunerea capitalului social.

#522 constantini

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:
  • Interests:informatii

Postat 25 May 2009 - 01:09 PM

pentru a utiliza saga ps in retea trebuie sa copiez niste fisiere de pe server pe utilizator.
intimplator numele de fisiere de copiat nu le regasesc in calea data de instructiuni.
Poate sa ma ajute cineva sa configurez saga ps pentru retea ?
multumesc mult

#523 AdiSSb

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 286 Postari:

Postat 25 May 2009 - 06:33 PM

Vezi postareaconstantini, la May 25 2009, 12:09 PM, a spus:

pentru a utiliza saga ps in retea trebuie sa copiez niste fisiere de pe server pe utilizator.
intimplator numele de fisiere de copiat nu le regasesc in calea data de instructiuni.
Poate sa ma ajute cineva sa configurez saga ps pentru retea ?
multumesc mult
share prin retea si un shortcut te duce unde vrei
ai grija sa nu operati 2 simultan in acelasi registru
in rest merge de bubuie

Vezi postarea2lk, la Mar 13 2009, 11:24 PM, a spus:

Buna !

Eu lucrez in saga bugetar si vreau sa-ti spun ca e o mare porcarie !!! Programul in sine este foarte usor de folosit dar are o gramada de greseli "in spate"
Te sfatuiesc sa incerci altceva. Iti dau ca exemplu salariile : indemnizatia de conducere o interpreteaza ca si spor !!! ori aceasta se "ataseaza" salariului de incadrare.... Sanatatea angajator , acc, cci .... varza, varza, varza. O fi ieftin da nu merita nici macar atat. PAREREA MEA ! Iar pentru ca cineva de la noi de la firma si-a "permis" sa spuna pe forum ca nu e un program bun, acum suntem amenintati ca nu ni se va mai permite prelungirea contractului ( actualizari ). Asaai un ban da stai in fata
ai incercat sa te uiti mai adanc in partea de salarii de la saga ? sa dai click pe butonele ? ce spui tu e gresit , se pot atasa orice fel de sporuri si indemnizatii , iti trebuie doar putina rabdare si vei descoperi si tu marile secrete ale programului
Ajutam cum / cand putem....

#524 ionut77vaslui

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 26 May 2009 - 09:25 AM

Vezi postareadienuk, la Apr 20 2009, 08:48 PM, a spus:

Stie cineva daca exista posibilitatea ca acelasi nomenlator de furnizori si eventual clienti sa fie comun tuturor firmelor,respectiv sa nu se mai introduca manual in fiecare societate ?
Este foarte simplu: Faci EXPORT DATE ,din meniul Diverse, la furnizori, clienti si ce vrei tu din firma in care ii ai introdusi si apoi dai IMPORT DATE in firma in care vrei sa-i copii.

#525 ionut77vaslui

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 26 May 2009 - 09:33 AM

Vezi postarea2lk, la Mar 13 2009, 11:24 PM, a spus:

Buna !

Eu lucrez in saga bugetar si vreau sa-ti spun ca e o mare porcarie !!! Programul in sine este foarte usor de folosit dar are o gramada de greseli "in spate"
Te sfatuiesc sa incerci altceva. Iti dau ca exemplu salariile : indemnizatia de conducere o interpreteaza ca si spor !!! ori aceasta se "ataseaza" salariului de incadrare.... Sanatatea angajator , acc, cci .... varza, varza, varza. O fi ieftin da nu merita nici macar atat. PAREREA MEA ! Iar pentru ca cineva de la noi de la firma si-a "permis" sa spuna pe forum ca nu e un program bun, acum suntem amenintati ca nu ni se va mai permite prelungirea contractului ( actualizari ). Asaai un ban da stai in fata
Si eu lucrez de mai bine de 2 ani in SagaB si am introdus tot in program, salarii, imobilizari, stocuri, etc, absolut tot ce-mi trebuie. Vreau sa zic ca la salarii lucreaza foarte bine, calculeaza sporurile corect, au introdus chiar si plata cu ora si cumulul pentru invatamant (care chiar functioneaza). Declaratiile sunt facute dupa criteriile cerute de legislatia in vigoare, eu din Saga le listez si depun lunar si nu am avut nicio problema. Fac chiar si ordine de plata pentru trezorerie tot in Saga, registru de evidenta electronic al salariatilor, fise fiscale, adeverinte cu salariu sau pentru medic. Si absolut toate functioneaza, le folosesc in mod curent.

#526 ionut77vaslui

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 26 May 2009 - 09:40 AM

Ca sa nu mai zic ca face si angajamente bugetare, propuneri, ordonantari de plata, registru CFP, borderouri de carduri la salarii si multe altele. Si mai este o parte buna la cei de la Saga, sunt tot timpul deschisi la discutii, la nou. Multe modificari la program sau facut la solicitarea utiilizatorilor, asta va spun din proprie experienta. Chiar si atunci cand SagaB era gratuit, fara niciun fel de abonament, ei au modificat programul si au introdus ce i-am rugat in program, fara nicio obligatie.

#527 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 27 May 2009 - 10:06 PM

Programul este foarte bun, dupa ce te obisnuiesti cu el. Pacat insa ca interfata umana cu utilizatorul lasa de dorit. Au preluat din obiceiurile bancilor: "Comentezi? Iti blocam accesul, PENTRU CA PUTEM!!!!"
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#528 Maria PH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 30 May 2009 - 09:46 AM

Buna ziua!
Am descarcat de curand programul Saga C.
Mentionez, inca de la inceput, ca sunt "incepatoare in ale contabilitatii" si va rog sa nu trimiteti raspunsuri care sa contina remarci rautacioase/ironii/etc.
Doresc sa fac preluarea datelor.
Firma a inceput activitatea in anul 2008.
Am la dispozitie balanta analitica de verificare pe luna 12.2008, la care s-a folosit un software IMATI.
Ce date trebuie sa trec in coloanele Debit initial an/Credit initial an si Debit precedent/Credit precedent?
In balanta analitica am urmatoarele coloane :
- total sume la sfarsitul lunii (debit/credit)
- solduri (debit/credit)
[- total sume precedente (debit/credit)
- rulaje luna curente (debit/credit)]
Va multumesc!

#529 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 30 May 2009 - 03:11 PM

Presupunand ca incepeti lucrul cu Ianuarie 2009, veti introduce doar soldurile finale la debit precedent si credit precedent, ignorand debit si credit initial an, deoarece debit si credit initial an se folosesc in cazul in care introduceti balanta initiala in alta luna ( cum ar fi aprilie, mai )

#530 Maria PH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 June 2009 - 07:38 PM

Buna seara!
E pentru a doua oara cand intru pe acest forum cu speranta ca voi primi ajutorul celorlalti utilizatori ...
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- Am inceput de curand sa folosesc Saga C. Am reusit sa fac preluare de date contabile pe 2008. Acum vreau sa introduc facturile furnizorilor.
Spre ex. :
- am o factura de la Hidro prahova, tva 19 um mc, pret unitar 2.8, valoare 8.4, total 10, cont 401.
Am intrat la INTRARI, in prima parte a ferestrei am adaugat furnizorul, si in a doua detaliile facturii. Cand vreau sa salvez detaliile imi apare mesajul "Procent TVA invalid".
Mentionez ca firma pt care fac acest registru e neplatitoare de tva si e furnizoare de servicii medicale, are un singur client CJAS si furnizorii aferenti .....
Cum pot remedia greseala?
Va multumesc!

#531 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 12 June 2009 - 10:49 AM

In acest caz la cota tva trebuie sa aveti 0 si sa treceti valoarea totala inclusiv tva.

#532 dani77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 13 June 2009 - 05:58 PM

Buna seara! Cu riscul de a primi bobarnace de la admini, va rog sa imi raspundeti intr-un fel, intrucat nu am timp, so... :lnr (51):
Am de tinut contabilitatea unei firme care are 2 magazine. Nu inteleg cum sa fac sa imi apara conturile analitice 371.1 si 371.2... Este legat de faptul ca am SAGA gratuit? Am incercat tot... inclusiv sa ii las contab. global valorica, dar tot nu imi foloseste cele 2 conturi.... Va rog sa imi raspundeti ca trebuie sa termin contab magazinelor WE acesta! Va multumesc chiar si pentru un link.
Merci frumos! :sad:

#533 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 June 2009 - 01:08 AM

Nu are nici o legatura cu faptul ca saga e gratuit sau nu, depinde cum tineti gestiunea poate aparea analitice, daca tineti global valoric bifati in administarea societati " evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni dinstincte".
Daca gestiunea e la pret de cumparare " en-gross" nu isi are rostul analiticele.
Link nu se poate da , dar puteti cauta cu google forum sagasoft.

#534 dani77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 15 June 2009 - 02:23 PM

Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am incercat si asta, deci am 2 magazine care vand cu amanuntul. Nu imi recunoaste analiticul 371 si basta! Am facut si in planul de conturi conturile de mana (apoi am vazut ca mi le-a creat el singur si la 378, 4428, 607, 707). Inteleg ca el recunoaste faptul ca sunt 2 gestiuni, dar pe NIR, de exemplu, imi apare tot un singur cont, cel sintetic 371.... Imi cer scuze daca am scris aiurea si sper sa intelegeti ceva, dar sunt in criza de timp... Am cautat si pe site-ul lor pe forum dar nu am gasit nimic, mai ales ca nu pot sa pun nici o intrebare direct acolo. Poate ma puteti scoate din problema....
Multumesc frumos inca o data,
Dana :sad:

#535 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 16 June 2009 - 02:56 PM

Depinde cum bagati nirul in intrari, daca il bagati pe tip marfa nu o sa vada analiticele.
La gestiunile cu amanuntul nirul se baga pe tip nedefinit, iar la cont se trece analiticul gestiuni respective ( adica 371.xx).

#536 dani77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 17 June 2009 - 10:35 PM

Multumesc pentru raspuns! Sunteti de un mare ajutor! :sad:
Dana

#537 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 22 June 2009 - 01:09 PM

:sad: refac contabilitatea la o firma si dupa ce am introdus o factura cu obiecte inventar nu ma lasa sa o validez .... spune ca data documentului este precedenta ultimei inchideri de gestiuni ..... ajutor ce sa fac :lnr (51):

#538 myrelutza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 22 June 2009 - 01:35 PM

Vezi postareaGyGeo_1973, la Jun 22 2009, 02:09 PM, a spus:

:sad: refac contabilitatea la o firma si dupa ce am introdus o factura cu obiecte inventar nu ma lasa sa o validez .... spune ca data documentului este precedenta ultimei inchideri de gestiuni ..... ajutor ce sa fac :lnr (51):
ai luna in care vrei sa introduci factura validata, devalideaza, introdu factura si operezi stocurile.

#539 ionut77vaslui

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 23 June 2009 - 09:55 AM

Chiar daca folositi versiunea gratuita, fara abonament, eu va sfatuiesc sa apelati si la ei, direct la telefon sau pe email, daca "arde". Nu vor fi probleme, sau cel putin, eu nu am avut probleme cu ei cand foloseam versiunea gratuita, chiar au modificat programul pentru cerintele mele.

#540 ionut77vaslui

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 23 June 2009 - 10:04 AM

Vezi postareamyrelutza, la Jun 22 2009, 02:35 PM, a spus:

Vezi postareaGyGeo_1973, la Jun 22 2009, 02:09 PM, a spus:

ai luna in care vrei sa introduci factura validata, devalideaza, introdu factura si operezi stocurile.
Daca vrei sa introduci stocuri aferente perioadei anterioare, faci altfel. La intrari introduci facturile neachitate cu ziua de pe ele, iar in partea de jos treci pe nedefinit si completezi manual stocurile. Pentru ca-ti preia furnizorul in situatia furnizorilor dar nu-ti face nota contabila, el este deja in balanta initiala. De exemplu ai balanta la 1 ian. 2009 introdusa dar facturile sunt din 2008. Ca sa introduci stocurile, adaugi la Articole denumirea produsului, unitatea de masura si tipul de articol din care face parte (ca sa stie el ce conturi corespondente sa folosesca cand selectezi la Intrari, de exemplu materiale auxiliare). Mergi apoi la Administrare > Configurare institutii si acolo gasesti un buton cu Preluare stocuri initiale, e sub cel cu preluarea balantei initiale. Aici adaugi bunurile respective si validezi la final. Verifici sa fie egala suma de aici cu sinteticul din balanta. Daca nu adaugi mai intai bunurile la Articole, nu le vede aici la Preluare. Asa este la SagaB, dar cred ca la fel e si la SagaC, folosesc aceeasi platforma de program. Verifici si la Tipuri de articole daca-ti sunt configurate bine conturile corespondente. Si gata.

Aceasta postare a fost editata de ionut77vaslui: 23 June 2009 - 10:05 AM

Similar Topics Collapse

81 useri citesc topicul

0 membri, 81 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL