Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ?? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 13

Salt la continut

SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ??

403 replies to this topic

#241 adrianol77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 14 June 2006 - 11:49 AM

oameni buni....10 pagini de forum si nimic concret. 330 sau 370; 01.04 sau 01.05; CCM sau individual??? sa spuna cineva capabil, poate de la ITM cum trebuie sa jucam. cum canta ei...da sa cante toti la fel, altfel se duce de rapa tot sistemul. ei initiaza o hotarare ei nu stiu ce sa aplice. inca o data se adevereste ca suntem o tara condusa de incompetenti. :smt041

#242 andreea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 580 Postari:
  • Interests:Literatura, muzica, computere, masini....toate in egala masura.

Postat 14 June 2006 - 12:02 PM

adrianol:
pt firmele cu peste 20 angajati... 370 de la 01.04
pt restul lumii 370 de la 01.05

#243 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 14 June 2006 - 01:24 PM

andreea a spus:

adrianol:
pt firmele cu peste 20 angajati... 370 de la 01.04
pt restul lumii 370 de la 01.05
la targoviste vor 370 de la 01.04 si pt firmele cu un salariat

#244 CRENGUTA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 14 June 2006 - 01:51 PM

Eu am fost ieri, 13 iunie la ITM Bucuresti si mi s-a spus ca ei, inspectorii, au primit ordin sa ne transmita ca salariul minim este 370 incepand cu 01.05.2006, si nu mi-a primit statul de salarii pentru ca aveam salarii mai mici de 370.
Dar eu mai am o problema, daca poate cineva sa-mi dea vreo sugestie: mi-a plecat un angajat in mai si i-am inchis deja cartea de munca, cu salariul 350, deci sub actualul minim de 370. Cum ii fac eu statul de salariu acum? Carnetul de munca e inchis, omul a plecat; cum ii fac eu marire de salariu la 370??? Are cineva vreo idee? :?

#245 ggf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 397 Postari:

Postat 14 June 2006 - 01:57 PM

De la cine au primit , ei inspectorii , ordin ?

#246 mel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 14 June 2006 - 03:53 PM

Buna ziua, la toata lumea.
Eu zic sa-i " bombardam" pe cei de la Ministerul Muncii si ITM si chiar Inspectia muncii cu email-uri prin care sa le solicitam sa publice oficial care e salariul minim . Ma gandesca ca totusi , pana la urma se renunta la aceasta tampenie cu aplicarea retroactiva a unui salariu neoficializat prin Hotarare de Guvern. Ce ziceti? Eu una le-am tot scris dar....

#247 lolita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 197 Postari:

Postat 14 June 2006 - 04:27 PM

Stiti pe ce se bazeaza ei cand ne cer sa marim salariul de la 330 la 370 lei, desi nu este data nici o hotarare de guvern? Pe faptul ca stiu ca poate un procent de 5-10% din cei ce au trecut mininul pe cartea de munca chiar primesc salariul acesta. Toti ceilalti au acest salariu pentru ca angajatorul sa nu plateasca taxe prea mari.
Oricum acesti oameni sunt dezavantajati, asa ca ce mai conteaza 4 lei? Pentru angajatori nu inseamna nimic!

#248 nicole33

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:

Postat 14 June 2006 - 04:30 PM

nu m-ai convins, lolita

#249 angeliq

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 85 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 14 June 2006 - 05:04 PM

Care e baza legala la min. 370 RON sal. min. pe angajat. Nu stiu vreo modificare in domeniu. Guvernul a stabilit ultiima modif. a sal. min. pe ec. de la 1.01.2006 la 330 RON.
Care e baza legala pentru altceva?
relatiile cu statul roman sunt intotdeauna "cordiale....."

#250 consult

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 91 Postari:

Postat 14 June 2006 - 05:29 PM

citeste si tu cu atentie codul muncii la capitolul contractul colectiv de munca
sa vezi ce scrie acolo despre toti angajatorii indiferent de afilierea la sindicate sau de obligatia de a avea ccm
marighe

#251 pablos

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 14 June 2006 - 07:30 PM

dragii mei, nu stiu cati dintre voi ati citit ce scrie in monitorul oficial de care se tot discuta. Eu unul am avut curiozitatea sa ma uit mai ales de cine e semnat acest act si surpriza Ministerul finantelor nu a semnat acest act, deci el nu isi asuma raspunderea pentru plata unor salarii mai mari pentru angajatii la stat care au salarul minim pe economie. Deci nu e valid acest act, lcel putin din acest punct de vedere.

si inca ceva, in cap. V apar mai ales propuneri legislative nu acte oficiale

#252 DR

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 639 Postari:

Postat 14 June 2006 - 07:54 PM

In data de 03.04.2006 s-a inregistrat la MMSSF actul aditional, la contractul colectiv de munca unic la nivel national cu nr .710/03,04.2006 si a fost publicata in M.O. art.25 alin(3) din Legea 130/1996 republicata,privind contractul de munca.Potrivit art.39 alin (3) din contractul colectiv de munca unic la nivel national,modificat prin actul aditional nr.710/03.04.2006,salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de 170 ore,in medie este de 370 RON ,adica 2,18 RON/ora incepand cu 01.04.2006.

#253 pablos

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 14 June 2006 - 08:12 PM

da ramona ai f mare dreptate. asa si scrie insa eu spuneam altceva.

Uita-te si cine a semnat. Ministerul Finantelor, care e tatucul in acest domeniu nu si-a dat girul

#254 Ana Maria Cutar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 14 June 2006 - 09:25 PM

Aceasta tevatura este creata de ITM... care nu mai facuse nimic nou in ultima vreme... Salariul minim brut pe tara oficial este tot 330 ron ... vezi calculul lui 9.5% pt cm... ca altfel s-ar fi sesizat si cei de la pensii (parerea mea). Ce am observat eu este ca suntm obligati de itm sa avem un sal min de 370... iar la ceilalti (pensii etc) baza este 330. Pentru evitarea oricaror neplaceri... in cazul unui control al inspectiei muncii... e bine sa fie 370 (nu ca s-ar putea altfel - nu ne primesc la itm fara 370) iar in celelalte cazuri (garda financiara, etc) pe astia nu-i intereseaza decat sa fie calculat corect sau cel putin daca s-a gresit sa nu fi gresit in defavoarea lor... ITM a devenit un fel de stat in stat... si incalca "un pic legea" bazandu-se pe faptul ca in Codul Muncii este acolo un mic paragraf in care se spune ca se aplica acea lege mai favorabila angajatului. Facem si noi cumva ca sa ne fie bine, sfatul pe care l-am primit de la mai multi consilieri juridici din cadrul ITM-lui este: sa se faca o adresa la Ministerul Muncii si sa se intrebe care este salariul minim brut la momentul actual...si cand ai hartia in mana pe poti bate si cu cei de la ITM. :smt072 :wink:
ANA

#255 darondro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 15 June 2006 - 11:45 AM

La Craiova, la biroul de consultanta am primit azi urmatoarea informatie:
salariul de incadrare 370, salariul brut minim garantat in plata 330
cu 01.04 indiferent de numarul de angajati.
Imi sugera sa trec la efectivul realizat suma de 330, astfel incat sa am 330 la venitul brut.

Cum vi se pare?
Oricum, e o mare nebuloasa!

#256 ggf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 397 Postari:

Postat 15 June 2006 - 11:48 AM

Pe mine a inceput sa ma amuze .....

#257 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 15 June 2006 - 12:47 PM

ggf a spus:

Pe mine a inceput sa ma amuze .....
te invidiez ca poti asta... :D tare mi-as dori sa pot si eu ! deocamdata nu pot trece de faza "mi-e sila" ... nu mai reusim sa ne mai asezam un pic, mereu apare cate una ! de la inceputul anului o tinem intr-o "petrecere" ...

#258 Dan_Draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 15 June 2006 - 02:49 PM

Tocmai am aflat de la ITM-ul judetean ca se pot depune contracte cu 330 RON.Li se pare si lor normal ca Sal minim se stabileste prin Hot de Guvern.
Modificarea sa insemna inclusiv cresterea unor drepturi sociale care sunt legate direct de nivelul salariului minim pe economie, e vorba de unele drepturi sociale de tipul pensiilor.
Asa incit Statul cheltuia mai mault decit ar fi incasat, plus ca deducerile fiind mai mari ar fi compensat si chiar depasit sporul de impozite suplimentare geberat de cresterea de la 330 la 370.

Asa ca cei care s-au grabit,nu au facut prea bine.Sai poate ca a fost bine pentru salariati.Au mai cistigat si ei cite ceva.
Draghici Dan

#259 Dan_Draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 15 June 2006 - 02:58 PM

Tocmai am aflat de la ITM-ul Judetean ca se merge in continuare pe minimul de 330 RON.
Modificarea sal minim e clara acum si penru ei ca se face prin Hot de Guv conf art.159.
Daca salariul crestea la 370 se modificau si unele drepturi sociale dua nivelul acestui salariu, asa incit statul platea mai mult.

Asa ca ramine la fel:330 Ron.
Draghici Dan

#260 DR

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 639 Postari:

Postat 15 June 2006 - 03:30 PM

Acest subiect se tot discuta pe forum.Astazi am fost la Camera de Munca si am înregistrat un contract de munca la salariul minim de 330 ron,totul a fost OK .

Similar Topics Collapse

22 useri citesc topicul

0 membri, 22 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL