Ma insel ?
SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ??
Postat 23 June 2006 - 01:12 PM
Ma insel ?
Postat 23 June 2006 - 02:25 PM
Postat 23 June 2006 - 03:08 PM
Ca doar ultima ordonanta pe care a dat-o dragutul de el zice ca-i 330 :twisted:
Postat 23 June 2006 - 03:17 PM
Postat 25 June 2006 - 05:03 PM
Postat 25 June 2006 - 10:44 PM
Ana Maria Cutar a spus:
si eu le-am scris si inca mai astept raspuns.
Postat 26 June 2006 - 07:54 AM
Mai asteapta si tu... sau da un tel sa vezi ce s-a intamplat cu adresa ta.
Postat 29 June 2006 - 09:55 AM
Contabilutza a spus:
A aparut un asemenea act normativ ??? Daca DA, de cand se aplica ???
O informatie mai recenta a aparut la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei - Act nr. 710 din 03/04/2006, care reglementeaza la nivel de contract colectiv de munca un minim de 370 RON. Desi actul este publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 7 din 02/05/2006, deci intra in vigoare pe 05.05.2006, sal minim stabilit este in vigoare de la 1 aprilie! Sa nu radeti, nu e pacaleala de 1 aprilie. Asa functioneaza sistemul legislativ in Romania. Mai mult, se pune intrebarea daca angajatorii care nu sunt supusi obligativitatii tinerii unui contract colectiv de munca (sub 21 de angajati) trebuie sa faca marirea de salariu celor care au sub 370 RON. Ce parere aveti?
Postat 29 June 2006 - 10:00 AM
Postat 29 June 2006 - 10:16 AM
Postat 04 July 2006 - 08:06 AM
Postat 04 July 2006 - 09:11 PM
Citeaza
Postat 04 July 2006 - 09:15 PM
gvoie a spus:
Citeaza
Postat 05 July 2006 - 02:11 PM
Fisiere atasate
Postat 05 July 2006 - 02:37 PM
1. salariul MINIM BRUT NEGOCIAT este de 370 ron astfel:
a) pentru firmele cu mai mult de 20 de salariati, care aplica CCM, de la 01.04.2006.
B) pentru firmele cu mai putin de 20 de salariati, de la 01.05.2006.
2. la CAS calculul concediilor se face raportandu-ne la 330 ron, deoarece acesta este salariul MINIM BRUT GARANTAT DE CATRE STAT LA PLATA.
3. la somaj daca aveti conventiile pentru subventii incheiate din vremea in care salariul minim brut era 310, at calculati la 310, daca era 330, at calculati la 330.
sper sa intelegeti.
va doresc numai bine!
Postat 05 July 2006 - 08:45 PM
ALUPEI OTILIA a spus:
parca, mai recent nu se mai depuneau copii dupa op-uri.
Postat 06 July 2006 - 08:16 AM
"Un act adițional la contractul colectiv de muncă național, publicat la începutul lunii mai a.c. în Monitorul Oficial, prevede creșterea salariului brut minim pe economie de la 3,3 milioane de lei vechi la 3,7 milioane de lei
• Agenții economici contestă acest act, pe motiv că orice majorare se stabilește printr-o Hotărâre de Guvern
• În aceste condiții, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Mihai Airinei, a declarat că până la clarificarea situației se va accepta depunerea contractelor de muncă și a statelor de plată cu suma de 3,3 milioane de lei
• Cu toate acestea, Airinei recomandă firmelor să efectueze majorarea salariului minim brut la suma prevăzută în actul adițional, respectiv 3,7 milioane de lei vechi
Un act adițional publicat la începutul lunii mai a.c. în Monitorul Oficial, prin care se modifică contractul colectiv de muncă unic la nivel național pentru anii 2005-2006, a stârnit nemulțumiri în rândul angajatorilor din județul Suceava. Potrivit noului act adițional, salariul de bază minim brut negociat pentru un program complet de muncă este de 3,7 milioane de lei vechi, (față de 3,3 milioane cât a fost până în prezent), această prevedere fiind aplicabilă începând cu data de 1 aprilie 2006. Acest lucru a stârnit imediat nemulțumiri din partea agenților economici din județul Suceava, care reclamă faptul că o astfel de modificare nu poate fi efectuată doar în baza unui simplu act adițional la contractul de muncă colectiv național, orice creștere a salariului minim făcându-se în baza unei hotărâri de Guvern. Mai mult, „iritarea” angajatorilor a fost cu atât mai mare cu cât, în momentul în care au intenționat să depună contractele de muncă cu salariile minime pe economie la nivelul de 3,3 milioane de lei vechi, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava le-au transmis că suma acceptată este de 3,7 milioane de lei. Lipsa unor prevederi legale clare în acest sens, dar și faptul că noul act adițional se bate cap în cap cu reglementările din Codul Muncii, a făcut astfel ca aplicarea actului adițional să fie contestată de angajatori. Contactat în cursul zilei de ieri, șeful ITM Suceava, Mihai Airinei, a recunoscut că aplicarea prevederilor noului act adițional a ridicat o serie de probleme, însă, în momentul de față, acestea au fost înlăturate. Airinei a explicat că, potrivit Codului Muncii, clauzele contractului colectiv de muncă produc efecte pentru toți salariații încadrați la toți angajatorii din țară, în cazul contractelor colective de muncă la nivel național. „În aceste condiții, prevederile actului adițional ar trebui să fie aplicat de către angajatori”, a spus Airinei. El a adăugat însă că, la un alt articol al Codului Muncii, se precizează că salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabilește prin Hotărâre de Guvern, după consultarea sindicatelor și a patronatelor. „Or, în momentul de față nu există o astfel de hotărâre care să stabilească majorarea salariului minim brut pe economie. Unii spun că e valabil actul adițional, însă mulți angajatori îl contestă”, a spus Airinei. El a adăugat că, în aceste condiții, și până la apariția unor prevederi suplimentare, a luat decizia acceptării contractelor de muncă cu suma de 3,3 milioane de lei vechi. Cu toate acestea, Airinei recomandă firmelor sucevene să modifice salariul minim al salariaților la suma de 3,7 milioane de lei, fiind posibil ca în perioada imediat următoare să apară o Hotărâre de Guvern care să legifereze această creștere. „Încă mai primim contracte și state de plată cu suma de 3,3 milioane de lei. Nu îi putem obliga pe angajatori să efectueze această modificare, însă le recomandăm să opereze creșterea de salariu”, a spus directorul ITM Suceava" Monitorul de Suceava-20.06.2006
Postat 06 July 2006 - 10:04 AM
hotararea de guvern, daca apare, nu poate fi retroactiva... asa ca ...
Postat 06 July 2006 - 10:34 AM
In vederea aplicarii unitare a prevederilor art. 39 alin. 3 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005 - 2006, modificat, va comunicam urmatoarele:
1. Referitor la salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata
Potrivit prevederilor art. 159 alin. 1 teza l din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, salariul de baza minim brut pe tara, garantat în plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarâre a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.
In acest sens, prin Hotarârea Guvernului nr. 1.766/2005 s-a statuat ca salariul minim brut pe tara, garantat în plata, aplicabil de la data de 01.01.2006 este în cuantum de 330 iei lunar.
2. Referitor la aplicabilitatea contractului colectiv de munca unic la nivel national
Potrivit prevederilor art. 1 si 8 din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca republicata, contractul colectiv de munca este conventia prin care se stabilesc, în limitele prevazute de lege, clauzele privind conditiile de munca, salarizare, precum si alte drepturi si obligatii decurgând din raporturile de munca
Ca atare, în contractul colectiv de munca nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile a caror acordare si al caror cuantum sa fie sub cele stabilite prin dispozitii legale.
In conformitate cu dispozitiile art, 11 alin. 1 Ht. d) din Legea nr. 130/1996, coroborat cu art. 238 alin. 2 si 3 si art. 241 alin. 1 lit. d) din Codul muncii, clauzele contractului colectiv de munca unic la nivel national produc efecte pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tara, acestea având un caracter minimal, de la care partile semnatare ale contractului colectiv de munca de nivel inferior - celui national - pot prevedea clauze contractuale mai favorabile. Art. 236 alin. 4 din Codul muncii, prevede ca, contractele colective de munca încheiate cu respectarea dispozitiilor legale constituie legea partilor.
3. Referitor la salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, stabilit la 370 lei prin Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005 - 2006, modificat
Potrivit prevederilor art. 236 alin. 4 din Godui muncii, coroborat cu dispozitiile art. 25 alin. 3 din Legea nr. 130/1996, contractele colective de munca se aplica de la data înregistrarii. Partile pot conveni ca data aplicarii clauzelor negociate sa fie ulterioara zilei de înregistrare a contractului.
Prin actul aditional |a Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005 - 2006, înregistrat ia MMSSF cu nr. 710/03.04.2006 si publicat în Monitorul Oficial, Partea a V- a, nr. 7 din 2 mai 2006, la art. 39 alin. 3 s-a stabilit salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de 170 de ore de 370 lei lunar, începând cu data de 01.04.2006.
Având în vedere cele de mai sus, rezulta ca prevederile referitoare la salariul de baza minim brut negociat din Contractul colectiv de munca unic la nivel national se aplica tuturor salariatilor ale caror salarii sunt stabilite prin negociere, iar prevederile din H.G. nr. 1766/2005 constituie nivelul minim al salariului garantat în plata pentru un salariat care a prestat munca în program lunar complet.
Având în vedere cele mentionate, Inspectoratul Teritorial de Munca va afisa la sediu si pe site-ul acestuia, faptul ca, de la data de 1 aprilie 2008, salariul de baza minim brut negociat nu poate fi inferior nivelului de 370 lei, conform actului aditional la Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006.
CRED CA APRILIE 2008 ESTE 2006?
Postat 06 July 2006 - 10:39 AM
am imtrebat la ghiseu si mi-sa supus ca ei RECOMANDA salariul min brut de 370 pt mai multe informatii la oficiul juridic . acolo in schimb nu era nimeni momentan.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Calcul contributii salariu minim brut aferent 2023 |
SALARII | sirius |
|
|
|
Modificari aduse Codului fiscal de Legea 370/2022 - tabel comparativ ! |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
Modificari aduse Codului Fiscal, de catre Legea 370/2022 (20.12.2022) |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | Otilia Alupei |
|
|
|
HOTARARE nr. 1447/2022 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata |
Noutati legislatie | Otilia Alupei |
|
|
|
Majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2023 la 3.000 de lei, aprobata de Guvern |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | Otilia Alupei |
|
|
49 useri citesc topicul
0 membri, 49 vizitatori, 0 utilizatori anonimi