Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Fond mediu - AMBALAJE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

Fond mediu - AMBALAJE

184 replies to this topic

#61 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 01 July 2008 - 10:11 AM

cred ca nu m-am facut inteles. ma refer la taxa de mediu pe surse mobile de poluare conform OUG 196/2005

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 July 2008 - 11:29 AM

#62 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 01 July 2008 - 10:27 AM

Vezi postareaandur, la Jul 1 2008, 07:52 AM, a spus:

Prin intrarea un vigoare a noii taxe de poluare, mai este valabila taxa de mediu ptr. mijloace de transport auto ? se mai depun declaratii ?
"taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, provenite de la surse fixe si mobile..." a fost desfiintata de LEGEA nr. 292 din 2 noiembrie 2007 si inlocuita cu "taxele pentru emisiile de poluanti in atmosfera, datorate de operatorii economici detinatori de surse stationare...". Deci nu se mai fac declaratii de mediu (si nici plati) pentru poluari produse de autovehicole. Dar pentru perioada pana in noiembrie 2007 trebuia declaratia si plata.

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#63 andur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 201 Postari:

Postat 01 July 2008 - 12:07 PM

multumesc mult, acum m-am lamurit.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 July 2008 - 11:29 AM

#64 laguna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 145 Postari:

Postat 05 July 2008 - 05:53 PM

CUM SE CALCULEAZA CONSUMUL IN MC PENTRU CALCULUL TAXEI LA FONDUL DE MEDIU, PENTRU CENTRALE TERMICE?

DACA SPATIUL E INCHIRIAT, CINE DATOREAZA TAXA. CONTRACTUL CU DISTRIGAZ ESTE PE NUMELE CHIRIASULUI (?!!)

NU CRED CA MAI E DE ACTUALITATE SUBIECTUL, DAR, VA ROG!

#65 floringunea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 10 July 2008 - 11:46 AM

Anul trecut in 2007 declaratia si plata obligatia privind ambalajele introduse in tara se facea anual . Anul asta cum este , lunar ?

#66 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 10 July 2008 - 01:47 PM

si eu vreau sa stiu

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 August 2008 - 01:29 PM

#67 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 10 July 2008 - 07:22 PM

lunar se declara cantitatea
anual se declara suma si se plateste

#68 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 11 July 2008 - 08:20 AM

multam,
si apropo se poate trimite si online sau pentru bucuresti unde se depune si cam cat dureaza la depunere

pa pa

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 August 2008 - 01:30 PM

#69 andreea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 580 Postari:
  • Interests:Literatura, muzica, computere, masini....toate in egala masura.

Postat 11 July 2008 - 09:49 AM

Nu se pot depune online. pentru bucuresti se depun la administratia fondului de mediu care este la semanatoarea vis-a-vis de SEMAPARK (depozitul de calculatoare era pe acolo). sau se pot trimite prin posta.

#70 floringunea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 14 July 2008 - 10:32 AM

Multumesc mult . O zi buna .

Vezi postareaSeptimiu, la Jul 10 2008, 08:22 PM, a spus:

lunar se declara cantitatea
anual se declara suma si se plateste

#71 anca_r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 24 July 2008 - 12:13 PM

Pentru centrale termice (de apartament) nu se mai calculeaza de anul trecut, deoarece se calculeaza doar pentru centrale care au putere de peste 1MW, ceea ce nu e cazul la centralele de apartament.
Oricum era o prostie.

Eu am o problema legata de ambalage. Firmele care aduc aparatura medicala (stomatologica) depun sau nu?
Am preluat de 2 luni o firma de genul asta si fosta contabila nu a depus la mediu decat pt carburanti.
Era ceva lagat de ambalajele aparaturii medicala dar nu stiu exact ce.
Daca stie unde gasesc legea referitoare la declararea ambalajelor...Multumesc anticipat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 25 July 2008 - 08:55 PM

#72 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 24 July 2008 - 02:49 PM

Orice firma importatoare si/sau producatoare are obligatia sa plateasca taxa de mediu pentru ambalaje.
La firmele care importa (orice: marfuri, materii prime, mijloace fixe) se trece in declaratie cantitatea de ambalaj in care a venit impachetat acel ceva.
In cazul marfurilor care vor fi vandute pe piata noastra, lunar se declara cantitatea de ambalaj pusa pe piata, adica aferenta marfurilor vandute (insa se declara si la momentul importului, achizitiei, cantitatea de ambalaj in care marfa a fost impachetata, ex: paleti, folie etc).
In cazul producatorilor, de asemenea se declara cantitatea de ambalaj introdusa pe piata, aferenta productiei vandute. (si de asemenea, cum am spus, daca acea firma importa materii prime, ambalajul in care a venit materia prima...).

#73 valentinaB

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 24 July 2008 - 09:49 PM

In ce priveste deseurile trebuie declarat ceva?

#74 florina_a

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 05 August 2008 - 12:33 PM

A depus cineva declaratia de mediu pentru luna iulie 2008?
Eu am incercat si se pare ca este o eroare de program. Cand vreau sa tiparesc imi cere un cod , ii pun codul de pe site-ul AFM dar tot nu pot sa tiparesc declaratia.

#75 ionela-stefania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 05 August 2008 - 02:59 PM

lunar se declara cantitatea , anual total cantitate introdusa ac.si se plateste.
Atentie se declara si val.cantitative nule, pe zero !!!!! nu am avut probl.la listat ,mai descarca odata programul.

#76 florina_a

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 05 August 2008 - 04:22 PM

Vezi postareaionela-stefania, la Aug 5 2008, 03:59 PM, a spus:

nu am avut probl.la listat ,mai descarca odata programul.

Am descarcat din nou programul, versiunea 2.0 dar primesc acelasi mesaj: "Versiune de program depasita"!!!! Versiunea curenta de program nu mai poate fi folosita pentru tiparirea declaratiei lunii iulie 2008."

Are cineva vreo idee cand va aparea noua versiune?

#77 Gabriela Giurca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 18 August 2008 - 11:01 AM

Ambalajele introduse in tara trebuie declarate si la APM ( separat de declaratia la AFM),anual pentru intreaga cantitate.A depus cineva declaratiile astea? Eu nu am gasit pe site-ul APM fisierul pentru declaratie.Stie cineva de unde poate fi descarcat? A depus cineva retroactiv?
Daca este cineva in tema , va rog sa ma ajutati! Multumesc!
gabriela mihaela

#78 irina-ioana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 September 2008 - 03:01 PM

Buna,

am si eu nelamuriri cu privire la declaratia pt fondul de mediu. Am citit si eu Urdonanta de urgenta 196/22.12.2005 cu actualizarile ulterioare. Exista diferentiere intre achizitie intracomunitara si import?
O alta nelamurire o am cu privire la Euro paletii pe care vine marfa, ii incadrez la suporti sau la ambalaje?
Multumesc

#79 dominiqbic

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 24 September 2008 - 04:12 PM

Exista diferenta intre achizitie intracomunitara si import si anume tot ambalajul care intra in tara prin achizitie intracomunitara trebuie trecut in declaratia de mediu,iar ceea ce intra in tara prin import se declara la vama prin declaratia vamala de import.
Euro paletii ii incadrezi la ambalaj ,iar un euri palet are in jur de 25 kg.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 01:29 PM
citare mesaj anterior

#80 irina-ioana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 01 October 2008 - 12:22 PM

Multumesc mult pentru raspuns

acum stiu ce am de facut

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare