oitza, la Sep 29 2008, 03:41 PM, a spus:
Postat 29 September 2008 - 02:53 PM
Postat 29 September 2008 - 03:13 PM
Da, ideea este ca dupa 3 ani, masina poate fi vanduta si poti cumpara alta, sau poate sa ramana in companie, nu e obligatoriu s-o vinzi. Sunt companii care tin o masina si 10 ani.......
Postat 29 September 2008 - 05:08 PM
oitza, la Sep 29 2008, 03:06 PM, a spus:
"f) în cazul mijloacelor fixe cumpărate, cu durata normală de utilizare expirată, precum și al celor pentru care nu există date de identificare a duratei normale de utilizare consumate, valoarea de intrare este dată de cheltuielile de achiziție. Durata normală în care se va recupera valoarea de intrare se stabilește de o comisie tehnică, cu aprobarea consiliului de administrație al agentului economic, a responsabilului cu gestiunea patrimoniului sau a ordonatorului de credite la instituțiile publice."
Dupa cum vedeti contabilitatea nu are vreo competenta in rezolvara aceastei probleme ...
Postat 30 September 2008 - 03:17 PM
Poate ne lamureste cineva care deja a trecut prin asta, stie practic ce si cum se face.....
Postat 07 October 2008 - 09:51 AM
Aceasta postare a fost editata de Florian2005: 07 October 2008 - 09:55 AM
Postat 07 October 2008 - 10:42 AM
Florian2005, la Oct 7 2008, 10:51 AM, a spus:
In ce priveste durata ramasa de functionare ti-o da chiar evaluatorul in raportul lui.
Postat 07 October 2008 - 08:11 PM
am si eu o nelamurire. Daca in dec 2006 am achizitionat o masina, care s-a trecut pe amortizare incepand cu ianuarie 2007, 5 ani. Este corect daca eu acum schimb perioada si o trec pe 4 ani? Am amortizat pana acum 21 luni cu rata mai mica, si acum modific perioada, 4 ani - mai raman 27 luni de amortizat. Impart valoarea ramasa de amortizat dupa cele 21 luni la perioada noua de 27 luni? E corect rationamentul? vreau sa ma incadrez in deductibilitate 4-6 ani, dar mi s-a spus s-o amortizez mai repede.
Multumesc
Postat 29 October 2008 - 11:53 AM
sper sa ma poata ajuta cineva
doua firme A si B. Firma A inchiriaza firmei B mijloace fixe, care sunt inca supuse amortizarii la firma A .Cine va inregistra amortizarea mai departe.Ramane la firma A?
mersi anticipat
Postat 29 October 2008 - 12:58 PM
Postat 29 October 2008 - 02:31 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 30 October 2008 - 07:21 PM
citare mesaj anterior
Postat 03 November 2008 - 02:37 PM
am si eu o intrebare: stie cineva cum se stabileste perioada de amortizare a unui know-how? am auzit un zvon ca nu se mai calculeaza amortizare dar nu stiu actul normativ care ar reglementa aceasta situatie. ma puteti ajuta?
multumesc!
Postat 04 November 2008 - 10:58 AM
bubuvict, on Nov 3 2008, 02:37 PM, said:
am si eu o intrebare: stie cineva cum se stabileste perioada de amortizare a unui know-how? am auzit un zvon ca nu se mai calculeaza amortizare dar nu stiu actul normativ care ar reglementa aceasta situatie. ma puteti ajuta?
multumesc!
Legea nr.15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale,
republicata in M.Of. nr. 242 din 31 mai 1999, cu modificarile si completarile ulterioare:
"(...)amortizarea activelor necorporale:
− cheltuielile de constituire si cele de cercetare-dezvoltare se amortizeaza intr-o perioada de cel mult
cinci ani;
− brevetele, licentele, know-how, marcile de fabrica, de comert si de servicii si alte drepturi de
proprietate industriala si comerciala similare, subscrise ca aport, achizitionate pe alte cai, se
amortizeaza pe durata prevazuta pentru utilizarea lor de catre agentul economic care le detine;
− alte imobilizari necorporale, precum: concesiunile, superficia, uzufructul se amortizeaza pe durata
contractului;
− programele informatice create de agentul economic sau achizitionate de la terti se amortizeaza in
functie de durata probabila de utilizare, care nu poate depasi o perioada de cinci ani."
Postat 04 November 2008 - 02:55 PM
multumesc inca o data!
Postat 05 November 2008 - 01:16 AM
(Atentie, nu vreau sa scot utilajele din gestiune.)
Multumesc.
Postat 05 November 2008 - 12:30 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 03:33 PM
citare mesaj anterior
Postat 05 November 2008 - 12:52 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 03:33 PM
Postat 10 November 2008 - 10:49 AM
Postat 14 November 2008 - 01:39 PM
Codul Fiscal al Romaniei
……
……
……
CAPITOLUL III
Definitii
…
28. redeventa - orice suma ce trebuie platita in bani sau in natura pentru folosirea ori dreptul de folosinta al oricaruia dintre urmatoarele:
a) drept de autor asupra unei lucrari literare, artistice sau stiintifice, inclusiv asupra filmelor, benzilor pentru emisiunile de radio sau de televiziune, precum si efectuarea de inregistrari audio, video;
b) orice brevet, inventie, inovatie, licenta, marca de comert sau de fabrica, franciza, proiect, desen, model, plan, schita, formula secreta sau procedeu de fabricatie ori software.
Nu se considera redeventa, in sensul prezentei legi, remuneratia in bani sau in natura platita pentru achizitiile de software destinate exclusiv operarii respectivului software, fara alte modificari decat cele determinate de instalarea, implementarea, stocarea sau utilizarea acestuia. De asemenea, nu va fi considerata redeventa, in sensul prezentei legi, remuneratia in bani sau in natura platita pentru achizitia in intregime a drepturilor de autor asupra unui program pentru calculator;
c) orice transmisiuni, inclusiv catre public, directe sau indirecte, prin cablu, satelit, fibre optice sau tehnologii similare;
d) orice echipament industrial, comercial sau stiintific, orice bun mobil, mijloc de transport ori container;
e) orice know-how;
f) numele sau imaginea oricarei persoane fizice sau alte drepturi similare referitoare la o persoana fizica.
nu mai inteleg nimic!
Postat 06 December 2008 - 11:09 AM
Am si eu o mica nelamurire, daca ati putea sa ma ajutati.
SRL a cumparat in Aprilie 2003 un Daewoo Cielo nou, valoare factura fara TVA undeva peste 200 de milioane (pot cauta valoarea exacta in caz ca e nevoie). Ideea este ca acum vreau sa cumpar aceasta masina. SRL-ul imi spune ca nu s-a amortizat in totalitate, ca mai are 150 de milioane de amortizat, de unde ar rezulta ca ar trebui platiti aprox. 30 de milioane TVA catre stat.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. cum e posbil ca si dupa 5 ani masina sa nu fie amortizata?
2. daca e asa, cum de a ramas enorma suma de 150 de milioane, din moment ce mai sunt cateva luni si se fac 6 ani de la achizitionare?
3. ce act ar trebui sa-i cer contabilei pentru a afla perioada de amortizare a masinii (din cate stiu poate fi undeva intre 4 si 6 ani)?
4. am inteles ca s-ar putea scrie pe factura "Motor defect", caz in care suma trecuta pe ea ar putea fi si de 10-15 milioane.
Daca ma poate lumina si pe mine cineva cum pot cumpara masina asta in asa fel incat sa nu platesc mai mult de 3-5 milioane TVA, i-as fi tare recunoscator. Nu ma intrebati DE CE trebuie sa platesc eu TVA-ul si nu SRL-ul, desi cred ca va dati si singuri seama. Totusi, nu asta e important.
Multumesc anticipat.
Postat 06 December 2008 - 02:45 PM
De ce trebuie sa platesti Tva ?
In mimentul cand a cumparat-o s-a scazut cu Tva-ul facturii de achizitie masina .
Fisiere atasate
Similar Topics
9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi