Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 38

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#741 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:09 AM

Vezi postareaflorinav, la Sep 4 2007, 04:25 PM, a spus:

grila 147/pag 636 de exemplu
am facut o parte din grile si prea nu mi vine a crede ca gresesc eu atat de multe..
mi se par unele raspunsuri ilogice,n am avut timp sa citesc codul etic dar am sa l iau sa l citesc mai pe seara
multumesc pt promptitudine
eu pusesem initial raspunsul corect b, si mi s-a parut f f f f ciudat ca ei au pus in carte c. Intra-devar si mie mi s-au parut multe grile gresite, am luat-o si pe logica, am citit si putin .... Si grila 144 este ciudata, pusesem c, ei zic b. Si intreb 139 eu am pus c (pt ca si economistii pot executa servicii de contabilitate), ei zic a ... si intreb 124 e ciudata, practic raspunsurile b si c sunt identice... ca sa nu mai zic ca aici enuntul e chiar tampit : cum sa verifici la 31 martie N realitatea stocului de la 31 dec N ????????????????????????? :notworthy: :pullhair: :smile: :laugh: :angry: :laugh:

#742 liana.gavan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:11 AM

aveti aici REZOLVARILE LA CONTA TOATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BAFTA COPIIIFisier atasat  Conta_final_grile_BASCA.doc   2.22MB   382 downloads :notworthy:

#743 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:13 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 10:03 AM, a spus:

la prb 101 de la fiscalitate : nu inteleg de ce in rezolvari limita de deductib se aplica pt chelt de protocol .... in enunt scriu ei : cheltuieli de protocol (bauturi alcoolice si tigari) .... eu stiam ca aceste cheltuieli sunt din start nedeductibile si nu mai sunt supuse calculul deductib de 2% pt ca sunt nedeductib chiar daca se incadreaza in cei 2 % ... voi ce stiti ?

Art 145 /5/ b/ cod fiscal
taxa datorată sau achitată pentru achizițiile de băuturi alcoolice și produse din tutun, cu excepția cazurilor în care aceste bunuri sunt destinate revânzării sau pentru a fi utilizate pentru prestări de servicii.

#744 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:16 AM

niscai probleme pe la contabilitate le gasiti colea, eu sunt intr-un colaps mental nu mai intra nika nika in capatana, sper ca voi sa nu treceti prin simptomatica descrisa.
succese infinite! :smile: :notworthy: :pullhair:

Fisiere atasate

#745 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:20 AM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 5 2007, 10:13 AM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 10:03 AM, a spus:

la prb 101 de la fiscalitate : nu inteleg de ce in rezolvari limita de deductib se aplica pt chelt de protocol .... in enunt scriu ei : cheltuieli de protocol (bauturi alcoolice si tigari) .... eu stiam ca aceste cheltuieli sunt din start nedeductibile si nu mai sunt supuse calculul deductib de 2% pt ca sunt nedeductib chiar daca se incadreaza in cei 2 % ... voi ce stiti ?

Art 145 /5/ b/ cod fiscal
taxa datorată sau achitată pentru achizițiile de băuturi alcoolice și produse din tutun, cu excepția cazurilor în care aceste bunuri sunt destinate revânzării sau pentru a fi utilizate pentru prestări de servicii.
exact ce spuneam, tva-ul pt ele este nedeductibil din start, deci si chelt ar trebui sa fie asa .... iar daca erau bunuri de revanzare intrau in chelt cu marfurile, nu in chelt de protocol

#746 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:21 AM

Vezi postareaanafedor, la Sep 5 2007, 10:16 AM, a spus:

niscai probleme pe la contabilitate le gasiti colea, eu sunt intr-un colaps mental nu mai intra nika nika in capatana, sper ca voi sa nu treceti prin simptomatica descrisa.
succese infinite! :smile: :notworthy: :pullhair:
am uitat sa precizez, problemele sunt din cartea de grile cea mai noua scoasa vreodata de ceccar, care va sa zica e 2007.

#747 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:24 AM

Vezi postarearoxanageangu1, la Sep 5 2007, 09:00 AM, a spus:

Vezi postareaAnais, la Sep 4 2007, 03:39 PM, a spus:

Initial asa am rez si eu, dar la curs profa ne-a zis ca nu se calculeaza contributii la 1 milion. Ala se aduna doar inainte de impozitare. Dar cum profa de curs mi s-a parut fff nesigura pe ea in general, am zis sa mai cer si alte pareri.

si totusi.... chiar se adaunga milionul la tot venitul brut? Ce legatatura au tichetele cadou cu venitul brut salarial. zic si eu..(tot venit net pentru salariat e).

Dar cand se dau diurne, de ex....diferenta nededed se pune pe venitul brut, stiu ca nu se pune dar ca un simplu exemplu.

Scuze ca am revenit pe problema asta dar chiar vreau sa stiu problema asta.

Mersi mult.

nici eu nu sunt de acord cu includerea milionului in venitul brut .... eu as fi scris asa referitor la acest aspect : sau milionu este chelt nedeductibila pt angajator si plateste acesta impozit de 16%, sau se supune deductibilitatii limitate a chelt sociale de 2% din fd de salarii, sau se include in venitul brut al salariatului (ultima varianta) si atunci nu se mai impoziteaza la angajator, deci este cheltuiala deductibila in acest ultim caz.
Vedeti ca este si o parte buna a faptului ca nu sunt grile, ci sunt probleme deschise in care poti explica ? unele probleme sunt f interpretabile ........

#748 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:26 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 10:20 AM, a spus:

exact ce spuneam, tva-ul pt ele este nedeductibil din start, deci si chelt ar trebui sa fie asa .... iar daca erau bunuri de revanzare intrau in chelt cu marfurile, nu in chelt de protocol
exact asa e. se strecoara greseli. treb avut grija. dar mai sunt si la grile rasp gresite pe care la examen treb sa la treci: gresite. altfel te depuncteaza.:(

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:54 PM

#749 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:28 AM

Vezi postarealiana.gavan, la Sep 5 2007, 10:11 AM, a spus:

BAFTA COPIIIAtasament Conta_fi...le_BASCA.doc :notworthy:

Sunt majoritatea problemelor...sper sa nu va suparati daca le pun si pe grup!

#750 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:31 AM

Vezi postareamihaser, la Sep 5 2007, 10:28 AM, a spus:

Vezi postarealiana.gavan, la Sep 5 2007, 10:11 AM, a spus:

BAFTA COPIIIAtasament Conta_fi...le_BASCA.doc :notworthy:

Sunt majoritatea problemelor...sper sa nu va suparati daca le pun si pe grup!
care e adresa de grup? se poate???

#751 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 05 September 2007 - 09:37 AM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 5 2007, 10:31 AM, a spus:

care e adresa de grup? se poate???

http://finance.group...xpertcontail07/

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:43 PM

#752 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 05 September 2007 - 10:31 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 10:24 AM, a spus:

nici eu nu sunt de acord cu includerea milionului in venitul brut .... eu as fi scris asa referitor la acest aspect : sau milionu este chelt nedeductibila pt angajator si plateste acesta impozit de 16%, sau se supune deductibilitatii limitate a chelt sociale de 2% din fd de salarii, sau se include in venitul brut al salariatului (ultima varianta) si atunci nu se mai impoziteaza la angajator, deci este cheltuiala deductibila in acest ultim caz.
Vedeti ca este si o parte buna a faptului ca nu sunt grile, ci sunt probleme deschise in care poti explica ? unele probleme sunt f interpretabile ........

Problema mea era daca la acest milion calculez toate contributiile, sau doar il impozitez cu 16%-la salariat.

Referitor la cheltuielile cu bauturi si eu am considerat aceste cheltuieli nedeductibile, dar la curs profa a introdus baza chelt in calculul deductibilitatii si tva-ul l-a trecut pe nedeductibil. Am intrebat si eu in stanga -dreapta experti contabili cu multa experienta si toti mi-au spus ca baza cheltuielii cu tuntun/alcool este initial deductibila.
Anais

#753 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:28 AM

Vezi postareaAnais, la Sep 5 2007, 11:31 AM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 10:24 AM, a spus:

Problema mea era daca la acest milion calculez toate contributiile, sau doar il impozitez cu 16%-la salariat.

Referitor la cheltuielile cu bauturi si eu am considerat aceste cheltuieli nedeductibile, dar la curs profa a introdus baza chelt in calculul deductibilitatii si tva-ul l-a trecut pe nedeductibil. Am intrebat si eu in stanga -dreapta experti contabili cu multa experienta si toti mi-au spus ca baza cheltuielii cu tuntun/alcool este initial deductibila.

varza! e clar......suntem pe duca....daca si alcoolul mai e deductibil.....

lasa......noi sa fim sanatosi! :notworthy:

#754 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:32 AM

774 conta

Vn totala = 2000 oblig * 2,5 = 5000

an 1

dob 1 = 5000 * 8% = 400
Amortisment 1 + Dob 1 = Anuitate

Amortisment 1 = 700 - 400 = 300

An 2

suma datorata ramasa = 5000 - 300 = 4700

dob 2 = 4700 * 8% = 376 um

#755 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:49 AM

Mihaser, esti ingerasul pazitor a celor ce aspira la profesia de expert contabil...
cine or fi fericitii care se vor nimeri langa tine...
felicitari
daca intru propun sa fii in consiliul supeior
:notworthy:

#756 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:57 AM

Vezi postareaanafedor, la Sep 5 2007, 12:49 PM, a spus:

Mihaser, esti ingerasul pazitor a celor ce aspira la profesia de expert contabil...
felicitari
:pullhair:

eu o puneam "sefa" sau "director" dar noroc ca am invatat de consiliul superior... :notworthy:

si mai e mihavesa cu aceleasi merite

bravo voua fetelor!!!!!

#757 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 05 September 2007 - 12:04 PM

Vezi postareaanafedor, la Sep 5 2007, 12:49 PM, a spus:

felicitari
:notworthy:

:biggrin: ei mai am si eu multe de invatat! rezolvarea asta ne-a dat-o profu...banuiam si eu ca asa se face...ca am tot facut la birotica si am luat 10 la examen..pe merit!
Pe fericitele de langa mine le cunosc de la curs...ne intalnim azi la 5 toate!
Si eu sunt fericita ca stau langa ele ptr ca au cunostinte de fiscalitate :pullhair:

#758 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 12:36 PM

fratilor ... eu ma impusc ... neam de neamu meu nu a auzit de asa ceva .... alcoolul deductibil initial .....
eu cred ca la examen, daca voi avea din subiectele parcurse cu vederea evident !!!!, voi trece si mentiunea " conform curs sau cartii rosii" si "conform realitatii si practicii" .......

Nu cred ca merge, Anais, sa calculezi doar 16% ... pai ori il pui in venitul brut si calculezi toate cele ori nu, nu merge cu jumatate de masura ..... asta e clar. Gandeste si practic, cum il pui pe stat ???? nu mai da nici o corelatie, nimic.
Mai e o prb de tot rasul la fiscalitate : cica salariatul primeste venit net de 5 mil de la functia de baza si 600.000 de la o functie cu timp partial .... si se cere sa se cal imp pe sal. Distinsii domni de la CECCAR au facut in rezolvarea lor asa: la functia de baza 5 mil -deducerea ... etc. Si am ramas oripilata. Pai, asa se calculeaza VENITUL NET .... Ori noua ala ni se da in enunt ..... si ma luminex ce vor sa zica : 5 mil este de fapt VENIT NET BAZA DE CALCUL ..... si atunci de ce mai zic ca salariatul "primeste" un salariu de ... ????? Astia nu sunt normali, doar simplu "salariu net" nu ne spune nimic ..... Sunt vreo 3 salarii nete pe stat : venitul net impozabil, venit baza de calcul ....
Am ramas din nou fara cuvinte. :notworthy: :pullhair: :smile:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:55 PM

#759 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 05 September 2007 - 01:11 PM

e ca si cand ......vine factura cu tichetele cadou.....si inregistrez factura mai putin milionu'??!!?? ca dupa aia o sa-l pun pe statu de plata....cool

deci "642"=401 150
641=421 130 (val bruta a lui 100)
si dupa aia......, anomalie totala

deci "642=401 150
642 neded =401 100
si se face plata 401=5121 nu-i asa?

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:44 PM

#760 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 01:13 PM

tot vad discutii despre aceasta probl. spune mi care probl este??

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:56 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

161 useri citesc topicul

0 membri, 161 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL