Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 29

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#561 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 September 2007 - 10:20 AM

Vezi postareamihaser, la Sep 1 2007, 12:09 AM, a spus:

Vestea proasta e la conta....nici gand sa ne dea cineva problemele de dupa 850...va trebui sa ne strofocam noi sa le rezolvam.

Pai mai gasesti pe aici rezolvari dupa 850, mai sunt si pe cursurile trimise .... mai era cineva pe aici pe forum care dorea problemele astea rezolvate toate ... eu cred ca nu le are nimeni, asa ca ..... incercam sa facem cat mai multe din ele. Oricum, ele par multe, dar am constatat ca multe se repeta, unele probleme au exact acelasi enunt cu cateva modificari.... e cazul prb 970 si 971 de la conta, de ex, se cere acelasi lucru, doar datele sunt f putin modificate .... eu zic ca nu e dracul chiar asa de negru nici la conta. Mai nasol ar fi sa nu dea prb din carte ....
Sincer, si mie mi s-a parut usoara evaluarea, sunt doar cateva formule de aplicat .... la audit nu prea sunt probleme.
La control financiar toate problemele sunt la fel. Grilele sunt mai grele dar daca te uiti de 2-3 ori pe ele, le poti memora f usor ... Voi mai invatati si altceva la control decat grilele si problemele astea ? Stateam si ma gandeam daca dau astia altceva decat e in carte .... ce fac ? ca doar nu ma apuc sa invat bibliografia de la control .... si e imposibil la control sa dea 2 prb macar din carte care sunt identice .....
Te asteptam mihaser cu evaluarea si auditul.

#562 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 01 September 2007 - 11:21 AM

Eu azi si la noapte vreau sa fac evaluarea...sau poate si maine....dar, am o rugaminte: imi spune si mie cineva ce material citesc pentru evaluare...adica...nu inteleg...spre ex la 101...cum se calculeaza bilantul functional????...cel financiar???? Si...spui mihavesa ca evaluarea este usoara??????....adica pot spera ca o fac azi si la noapte, pana maine????? :notworthy:

#563 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 01 September 2007 - 11:51 AM

110 - evaluare

met aditiva consta in corectarea capitalurilor proprii din bil contabil cu influentele din reevaluarea elementelor patrimoniale.

113 - evaluare

cum se concretizeaza ce am scris mai sus...in metoda aditiva de calcul prezentata la aceasta problema:
ANC=cap proprii+profit-ch infiintare???? (banuiesc ca asa se ajunge la valoarea de 150.000.

Poate cineva sa ma lamureasca?????? PLssss..... :notworthy:

#564 danny2222

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:

Postat 01 September 2007 - 12:09 PM

Vezi postareacrissu77, la Aug 31 2007, 02:11 PM, a spus:

da, mersi , cred ca asta arata cel mai clar, ar fi a treia varianta :notworthy:
poti sa imi trimiti si mie pe mail acesta a treia varianta?
danny2222@k.ro
ms

#565 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 01 September 2007 - 12:10 PM

Vezi postareamirela 0702, la Sep 1 2007, 12:51 PM, a spus:

110 - evaluare

met aditiva consta in corectarea capitalurilor proprii din bil contabil cu influentele din reevaluarea elementelor patrimoniale.

113 - evaluare

cum se concretizeaza ce am scris mai sus...in metoda aditiva de calcul prezentata la aceasta problema:
ANC=cap proprii+profit-ch infiintare???? (banuiesc ca asa se ajunge la valoarea de 150.000.

Poate cineva sa ma lamureasca?????? PLssss..... :notworthy:
113
1 ANC=cap.proprii-nonvalori=cap.soc+rezerve+profit-chelt.infiintare=100.000+10.000+55.000-15.000=150.000
sau
2.ANC=Total active-obligatii(met.substractiva)=910.000-400.000-80.000-200.000-80.000=150.000

#566 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 September 2007 - 02:27 PM

Vezi postareamirela 0702, la Sep 1 2007, 12:21 PM, a spus:

Eu azi si la noapte vreau sa fac evaluarea...sau poate si maine....dar, am o rugaminte: imi spune si mie cineva ce material citesc pentru evaluare...adica...nu inteleg...spre ex la 101...cum se calculeaza bilantul functional????...cel financiar???? Si...spui mihavesa ca evaluarea este usoara??????....adica pot spera ca o fac azi si la noapte, pana maine????? :pullhair:

da, eu zic ca o termini, dar mergi si tu invers, de la cele rezolvate, cele de judecata si apoi intoarce-te la grila pt ca retii si teoria in felul asta ca sa nu fie nevoie sa parcurgi si teoria ..... sunt numai anumite formule si principii care se tot repeta.
Cel cu bilantul functional mi s-a parut si mie mai dificil de inteles, dar nu e imposibil. Am retinut si eu ca exista 3 tipuri de bilant : bilant contabil, bilant functional si bilant economic, cu toate formulele alea de fd rulment, necesar de fd rulment si trezoreria neta, apoi functiile de exploatare, finantare si investitii ... similar cu fluxurile de numerar.
E gata rezolvata problema si mai toate problemele de la evaluare se invart in jurul celor 2 metode de determinare a ANC/valoarea intreprinderii .....
Iar ca principiu, in evaluare INTOTDEAUNA scazi din active chelt de constituire care sunt considerate active fictive .... de fapt, toate imobilizarile necorporale se scad, este si o problema tip grila rezolvata in carte, parca nr 67, unde se scad si chelt de cercetare si brevetele .... spunea si mihaser mai sus ca le-a zis la curs treaba asta.
In rest .... ma mai uit si eu pe teorie.

Cum stai la audit ? mie mi se pare f multa teorie si grilele sunt facute strict pe teoria pe care ar trebui sa o stim ..... ce ne facem daca nu dau prb din carte ????? :notworthy:

#567 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 01 September 2007 - 02:41 PM

Auditul mi se pare si mie infiorator.Astazi sunt la el si parca nu pot retine nimic.L-am mai citit odata,acum ol una,dar e ca si cum azi il vad prima data :pullhair: :smile: Daca stau si ma gandesc cate nu stiu,imi vine sa nu ma mai duc la niciun examen :notworthy:

#568 George C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 01 September 2007 - 02:49 PM

Ma chinui si eu acum cu evaluarea
ce raspunsuri aveti la 115 si 116? Eu nu inteleg mai nimic din cele pe care le am:(

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 05:45 PM

#569 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 September 2007 - 02:52 PM

Vezi postareaGeorge C, la Sep 1 2007, 03:49 PM, a spus:

Ma chinui si eu acum cu evaluarea
ce raspunsuri aveti la 115 si 116? Eu nu inteleg mai nimic din cele pe care le am:(

La 115 si 116 sunt niste formule .... bine cunoscuta formula a actualizarii si altele ... e pur teorie, iar la 117 poti sa scrii ceva din amintiri din facultate : ce este actualizarea ? ......

Vezi sa nu te uiti pe cartea veche .... :biggrin:

#570 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 01 September 2007 - 03:18 PM

Multumesc frumos dalila si mihavesa...ma voi stradui sa invat formulele....

In ceea ce priveste auditul...si eu l-am citit odata...nu stiu cum va fi cand il voi repeta...insa unele raspunsuri se aseamana cu cele de la expertiza...adica...parti ale codului etic, pricipii....

Spor la invatat!!

#571 oana34

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 01 September 2007 - 03:25 PM

Ce ne facem fetelor?!!!!! Eu sunt la conta si ma intreb daca are rost sa fac problemele alea cu achizitii de utilaje si cu plata lor prin virament :)) sau sa ma duc direct la cele mai complicate ca sa-mi piara de tot cheful de invatat! Mi-e teama sa ma apuc din nou de audit, ca am sa patesc si eu ca voi, o sa mi se para ca-l citesc pentru prima data! Nici nu stiu ce sa mai citesc si ce sa mai fac! Parca sunt intr-un colaps total!

#572 liana.gavan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 01 September 2007 - 03:33 PM

AUDITUL ESTE INGROZITOR AM TRECUT O DATA PRIN EL SI CRED CA DACA IL IAU DE LA INCEPUT ESTE O NEBULOASA TOTALA
ARE CINEVA SUBIECTELE COMPLETE LA EXPERTIZA? :notworthy:

#573 liana.gavan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 01 September 2007 - 03:40 PM

mihavesa ajuta-ma cu evaluarea daca ai cum sunt putin in pom si deja am senzatia ca nu mai termin nimic
Multumesc mult

#574 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 September 2007 - 04:48 PM

Vezi postarealiana.gavan, la Sep 1 2007, 04:40 PM, a spus:

mihavesa ajuta-ma cu evaluarea daca ai cum sunt putin in pom si deja am senzatia ca nu mai termin nimic
Multumesc mult
cum as putea sa te ajut ? si eu sunt putin in pom, eu incerc sa invat la toate materiile chestii de baza, ca daca intru in amanunt ... ma pierd cu totul :angry: si oricum zic eu ca ar trebui sa ne dea chestii de baza la materiile astea, ca doar exista profesii specializate pe audit, evaluare .... de ce trebuie sa le stim noi ???? :notworthy: :pullhair:
Acum sunt la audit .... si asta ar fi a doua oara cand il citesc... si tot varza sunt ... ca probleme sunt ca si la evaluare, 3 tipuri, care se repeta la grile si la prb de judecata .... si in rest teorie ....

Am si eu o intrebare la audit : prb 146+147+148 care merg impreuna : nu inteleg cum se opereaza restul chelt ca sa fie evidentiate in costul terenului, respectiv, a cladirii ???
Iar intrebarea 159 m-a facut sa ma intreb daca domnii de la CECCAR au facut limba romana la scoala, enuntul nu este o fraza clara, cu subiect si predicat, citez : "Daca auditorul concluzioneaza ca nerespectarea unui text legal are consecinte semnificative asupra situatiilor financiare ale bancii nu au fost corect preluate, ....". Eu cred ca lipseste un "CARE nu au fost corect preluate .... " Am citit enuntul de 2 ori si nu l-am inteles :smile: :laugh: Ma innebunesc grilele astea cu enunturi care incep peste 1 rand si se termina peste 3 randuri .... tot auditul e asa, multa vorba .......

#575 freeonda

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 01 September 2007 - 04:58 PM

buna!

am si eu o nelamurie. in variantele prezentate la fiscalitate pe forum sunt doua conceptii diferite legate de dobanzi;
- una ca daca sunt de la banci dobanzile sunt deductibile total
- alta ca sunt deductibile limitat de gradul de indatorare

deci? din cate stiu eu daca sunt de la banci sunt deductibile total. atunci la problema 51 de la fiscalitate mai folosim gradul de indatorare sau nu?

multumesc anticipat

#576 csabapsexp

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 01 September 2007 - 05:30 PM

Vezi postareafreeonda, la Sep 1 2007, 05:58 PM, a spus:

buna!

am si eu o nelamurie. in variantele prezentate la fiscalitate pe forum sunt doua conceptii diferite legate de dobanzi;
- una ca daca sunt de la banci dobanzile sunt deductibile total
- alta ca sunt deductibile limitat de gradul de indatorare

deci? din cate stiu eu daca sunt de la banci sunt deductibile total. atunci la problema 51 de la fiscalitate mai folosim gradul de indatorare sau nu?

multumesc anticipat

Era si nelamurirea mea. Am mai spus si repet daca sunt de la banci dobanzile sunt deductibile total

#577 MIRELA-bc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 01 September 2007 - 05:57 PM

[quote name='MIRELA-bc' date='Apr 14 2007, 07:54 PM' post='128710']
incerc sa postez aici raspunsurile la grile expert contabil. multa bafta!! sper sa reusesc nu am postat nici o data un fisier atasat.

Revin la postarile de mai sus pentru motivul ca primesc foarte multe email-uri prin care sunt rugata sa trimit raspunsurile postate mai sus. Mentionez ca acestea sunt din manualul 2006 si nu mai pot sa le trimit deoarece nu le mai am in calculator. Virusii au facut varza in calculatorul meu si le-am pierdut!
Sper sa le pute-ti descarca de pe forum. Eu sincer nu m-am mai zbatut pentru ca nu mai prind examenul de anul acesta.

Multa bafta celor care sustin examenul in septembrie!
totul se face cu multa , multa rabdare!!!

#578 ana68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 88 Postari:

Postat 01 September 2007 - 06:02 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 1 2007, 05:48 PM, a spus:

Am si eu o intrebare la audit : prb 146+147+148 care merg impreuna : nu inteleg cum se opereaza restul chelt ca sa fie evidentiate in costul terenului, respectiv, a cladirii ???
......

chelt cu arhitectul si cu reparatiile numai pentru cladire si pt. restul chelt. se face proportia cu valoarea cladiri si a terenului, regula de trei simpla.

#579 parametru

Membru junior

• Nou venit
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 01 September 2007 - 06:23 PM

Bilantul functional se prezinta astfel:

Activ: -functia de investitii(sunt incluse imobilizarile,mai putin cele fictive)
   -functia de exploatare(stocuri+creante-imprumuturi pe termen scurt nefinanciare(adica furnizori+venituri in avans) )=NFR
        - functia de trezorerie(disponibilul)
Pasiv: -functia de finantare:1)-capitaluri proprii-active fictive+imprumuturi pe termen lung +   provizioane
                                      -2) datorii financiare pe t scurt.
La urma ACTIV=PASIV.

#580 dalila1ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 107 Postari:

Postat 01 September 2007 - 06:31 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 1 2007, 05:48 PM, a spus:

la 146,147,148
aduni taxe,chelt.cu actele,onorarii notar,comisioane(toate fara tva)=15570
aduni val.cladire+teren=30.000+125.000=155.000
stabilesti pondere cladire 125000/155000=80,6%
aplici ponderea la 15570 si-ti da pt.cladire 12557
total cladire=125.000+3025(arhitecti fara tva)+71500 renovare(fara tva)+12557=212082
la teren=30.000+3013(diferenta 15570-12557)=33013

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 05:47 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

73 useri citesc topicul

0 membri, 73 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL