Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 39

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#761 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 01:19 PM

Vezi postarearoxanageangu1, la Sep 5 2007, 02:11 PM, a spus:

e ca si cand ......vine factura cu tichetele cadou.....si inregistrez factura mai putin milionu'??!!?? ca dupa aia o sa-l pun pe statu de plata....cool

deci "642"=401 150
641=421 130 (val bruta a lui 100)
si dupa aia......, anomalie totala

deci "642=401 150
642 neded =401 100
si se face plata 401=5121 nu-i asa?
ba, nene, milionu nu e de la tichete de masa :notworthy: :pullhair: tocmai ca tichetele sunt deductibile integral :smile: milionu e de la cadoul de 2.500.000, iar legea prevede pt 8 martie cadou de 1.500.000, si de aici rezulta milionu .... e clar am luat-o toti pe aratura ......... :laugh:

#762 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 05 September 2007 - 01:22 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 02:19 PM, a spus:

Vezi postarearoxanageangu1, la Sep 5 2007, 02:11 PM, a spus:

e ca si cand ......vine factura cu tichetele cadou.....si inregistrez factura mai putin milionu'??!!?? ca dupa aia o sa-l pun pe statu de plata....cool

deci "642"=401 150
641=421 130 (val bruta a lui 100)
si dupa aia......, anomalie totala

deci "642=401 150
642 neded =401 100
si se face plata 401=5121 nu-i asa?
ba, nene, milionu nu e de la tichete de masa :pullhair: :smile: tocmai ca tichetele sunt deductibile integral :laugh: milionu e de la cadoul de 2.500.000, iar legea prevede pt 8 martie cadou de 1.500.000, si de aici rezulta milionu .... e clar am luat-o toti pe aratura ......... :angry:
si daca era..... :notworthy:

deci atunci???? eu zic 16 %...cine zice mai mult?

#763 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 05 September 2007 - 01:27 PM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 5 2007, 02:13 PM, a spus:

tot vad discutii despre aceasta probl. spune mi care probl este??

cica o luat cineva cadou 250 ron de 8 martie si...deductibil este 150
ce se intampla cu milionu nedeductibil.....???

eu zic sa dea de baut aia care iau examenu, ca tot am aflat ca alcoolul e deductibil initial......de 16 lei cat e tva neded bem o bere ca nu se calculeaza la acciza aloolemia. si tot asa .

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:40 PM

#764 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 05 September 2007 - 02:04 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 01:36 PM, a spus:

[
Nu cred ca merge, Anais, sa calculezi doar 16% ... pai ori il pui in venitul brut si calculezi toate cele ori nu, nu merge cu jumatate de masura ..... asta e clar. Gandeste si practic, cum il pui pe stat ???? nu mai da nici o corelatie, nimic.
Mai e o prb de tot rasul la fiscalitate : cica salariatul primeste venit net de 5 mil de la functia de baza si 600.000 de la o functie cu timp partial .... si se cere sa se cal imp pe sal. Distinsii domni de la CECCAR au facut in rezolvarea lor asa: la functia de baza 5 mil -deducerea ... etc. Si am ramas oripilata. Pai, asa se calculeaza VENITUL NET .... Ori noua ala ni se da in enunt ..... si ma luminex ce vor sa zica : 5 mil este de fapt VENIT NET BAZA DE CALCUL ..... si atunci de ce mai zic ca salariatul "primeste" un salariu de ... ????? Astia nu sunt normali, doar simplu "salariu net" nu ne spune nimic ..... Sunt vreo 3 salarii nete pe stat : venitul net impozabil, venit baza de calcul ....
Am ramas din nou fara cuvinte. :notworthy: :pullhair: :smile:
Si eu am calculat contributii la acest milion si la curs am discutat personal cu profa pe acest subiect, dar ea o tinea una si buna ca nu se calculeaza decat impozitul de 16%.
Anais

#765 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 02:49 PM

Vezi postareaAnais, la Sep 5 2007, 03:04 PM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 01:36 PM, a spus:

[
Nu cred ca merge, Anais, sa calculezi doar 16% ... pai ori il pui in venitul brut si calculezi toate cele ori nu, nu merge cu jumatate de masura ..... asta e clar. Gandeste si practic, cum il pui pe stat ???? nu mai da nici o corelatie, nimic.
Mai e o prb de tot rasul la fiscalitate : cica salariatul primeste venit net de 5 mil de la functia de baza si 600.000 de la o functie cu timp partial .... si se cere sa se cal imp pe sal. Distinsii domni de la CECCAR au facut in rezolvarea lor asa: la functia de baza 5 mil -deducerea ... etc. Si am ramas oripilata. Pai, asa se calculeaza VENITUL NET .... Ori noua ala ni se da in enunt ..... si ma luminex ce vor sa zica : 5 mil este de fapt VENIT NET BAZA DE CALCUL ..... si atunci de ce mai zic ca salariatul "primeste" un salariu de ... ????? Astia nu sunt normali, doar simplu "salariu net" nu ne spune nimic ..... Sunt vreo 3 salarii nete pe stat : venitul net impozabil, venit baza de calcul ....
Am ramas din nou fara cuvinte. :notworthy: :pullhair: :smile:
Si eu am calculat contributii la acest milion si la curs am discutat personal cu profa pe acest subiect, dar ea o tinea una si buna ca nu se calculeaza decat impozitul de 16%.
si cum zicea distinsa doamna ca se evidentia acest 16% ? se facea stat separat, se includea pe stat .... cum ???? mai facea pur si simplu o rubrica pe stat in care spunea ce ? prime doar pt 16 % ????
Doamne, unde am ajuns ...........

#766 Anais

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:21 PM

La intrebarea 264 de la fiscalitate-profa ne-a spus ca nu se datoreaza majorari pentru ca acestea au fost incluse in decizia emisa in urma inspectiei fiscale. Decizia (cu majorari) s-a comunicat in 10 iun, si plata s-a facut in termen. Aici i-as cam da dreptate...
Anais

#767 oana34

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:28 PM

este interpretabil! Putem intelege, sa aflam, care sunt majorarile ce sunt incluse in decizia de impunere, nu? :))

#768 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:28 PM

ART 55, alin (4) - cod fiscal

Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale, si nu sunt impozabile, in intelesul imp pe venit:
a).......
Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor.....sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane...nu depaseste suma de 1.500.000 lei.

Asadar, eu inteleg asa:
-Cadourile pana la 1.500.000 sunt sume neimpozabile
-Cadourile care depasesc 1.500.000 sunt impozabile

In contextul in care vorbim de o suma asimilata salariilor si mai este si impozabila...eu inteleg ca din acel milion se retin toate contributiile, inclusiv impozitul...eu asa am rezolvat-o...si daca "Doamne ajuta!" imi va cadea la examen....cu siguranta asa o voi rezolva.....

#769 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:36 PM

este cineva din timisoara????

#770 GEORGIANA_2007

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:46 PM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 5 2007, 04:36 PM, a spus:

este cineva din timisoara????

da eu
dar nu suntem in aceeasi sala

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:53 PM

#771 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 03:56 PM

intrebam doar ca sa ne cunostem cat de cat. cum merge invatatul ?

sper doar sa nu mai fie examenul ca cel de anul trecut.

bafta multa tuturor!!!! :notworthy:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:37 PM

#772 GEORGIANA_2007

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:01 PM

foarte greu!!!cu siguranta nu am sa reusesc sa parcurg tot..... nu stiu ce va fi!cei care vom da examen in acest week-end vom prinde cea mai grea forma de examinare, in care ponderea studiilor de caz este majoritarasunt total nemultumita....dar ce te-a nemultumit anul trecut ca nu inteleg fraza

#773 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:21 PM

Si eu, tot din Timisoara! S-a afisat cumva repartizarea pe sali?

#774 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:24 PM

Vezi postareaGEORGIANA_2007, la Sep 5 2007, 05:01 PM, a spus:

foarte greu!!!cu siguranta nu am sa reusesc sa parcurg tot..... nu stiu ce va fi!cei care vom da examen in acest week-end vom prinde cea mai grea forma de examinare, in care ponderea studiilor de caz este majoritarasunt total nemultumita....dar ce te-a nemultumit anul trecut ca nu inteleg fraza
sa zicem ca nu putem vb despre asta aici

Vezi postareaMihaela A, la Sep 5 2007, 05:21 PM, a spus:

da. linkul e: http://www.ceccar.ro...timis_ec_ca.pdf

#775 GEORGIANA_2007

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:26 PM

ai dreptate ne-am fi abatut de la subiectul acestui topic
imi cer scuze.

#776 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:38 PM

mersi, cami.covasa

#777 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:41 PM

Vezi postareaMihaela A, la Sep 5 2007, 05:38 PM, a spus:

mersi, cami.covasa
cu placere. care e numele tau intreg?

#778 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:49 PM

Vezi postareacami.covasa, la Sep 5 2007, 05:24 PM, a spus:

Vezi postareaGEORGIANA_2007, la Sep 5 2007, 05:01 PM, a spus:

sa zicem ca nu putem vb despre asta aici

Vezi postareaMihaela A, la Sep 5 2007, 05:21 PM, a spus:

da. linkul e: http://www.ceccar.ro...timis_ec_ca.pdf
ai dat examenul anul trecut ? nu ne dai si noua detalii .... despre examen, subiecte .... sau mesaj privat, daca se poate ... orice informatie despre examen, desigur, nu despre altceva, ar fi f bine venita .... ca nu gasesc pe nimeni sa-mi dea si mie un minim de amanunt despre examenele din trecut .... fie ele si cu grila .... pe ce s-a pus accent, se intra in detalii, sunt subiecte din carte ???? orice mic amanunt ....

#779 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 05 September 2007 - 04:50 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 5 2007, 05:49 PM, a spus:

[ai dat examenul anul trecut ? nu ne dai si noua detalii .... despre examen, subiecte .... sau mesaj privat, daca se poate ... orice informatie despre examen, desigur, nu despre altceva, ar fi f bine venita .... ca nu gasesc pe nimeni sa-mi dea si mie un minim de amanunt despre examenele din trecut .... fie ele si cu grila .... pe ce s-a pus accent, se intra in detalii, sunt subiecte din carte ???? orice mic amanunt ....
camicovasa@yahoo.com

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 08 September 2007 - 04:38 PM

#780 freeonda

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 05 September 2007 - 06:18 PM

un coleg foarte dragut pe numele lui alex badita a postat pe http://seasoft.evonet.ro/Index.html problemele la conta. toate. bafta si multumiri alex

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

41 useri citesc topicul

0 membri, 41 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL