Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
2007 - examen expert contabil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

2007 - examen expert contabil

691 replies to this topic

#61 florimanea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 126 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 30 March 2007 - 04:25 PM

Vezi postareaiulie012006, la Mar 22 2007, 11:48 AM, a spus:

E o adresa unde sunt informatii cu privire la IAS, etc
expert_contabil2006@yahoo.com
parola: ec2006

Asa da ! Merci tare mult ! :pullhair:

Vroiam sa va intreb daca ati lucrat exercitiile din cartea "Sinteze, studii de caz si teste grila privind aplicarea IAS - IFRS" de la CECCAR. O colega care a dat ex aptitudini anul trecut mi-a zis ca asta e baza si ca problemele care i-au picat au fost din astea 2 volume.
Daca rezolvati testele de la sf fiecarui capitol, v-as ruga sa-mi spuneti ca am ceva neclaritati si poate ne ajutam intre noi...ce ziceti?
"Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter"

#62 angelica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 April 2007 - 06:54 AM

Buna dimineata,

Eu sunt din Arad si pe noi ne-au anuntat oficial (prin scrisori recomandate) caci examenele de anul acesta sunt: in 30 iunei probele scrise si in 7 iulie cele orale...
Si inca nu se stie nimic de bibliografie, iar carte de teste grile, mi-au spus de la CECCAR ca nu vor reusi sa scoata in acest an....
Voi ce mai stiti de examene?

#63 angelica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 April 2007 - 07:25 AM

Buna dimineata,

Mai sustine cineva examenul de aptitudini anul acesta?

Daca da, ne putem ajuta reciproc.

#64 mucho dolor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 462 Postari:

Postat 04 April 2007 - 07:28 AM

da si eu il sustin
chiar vroiam sa deschid si eu un topic pe aceasta tema

aveti idee de bibliografie, material de invatat?

#65 mucho dolor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 462 Postari:

Postat 04 April 2007 - 07:36 AM

Vezi postareaangelica, la Apr 4 2007, 07:54 AM, a spus:

Buna dimineata,

Eu sunt din Arad si pe noi ne-au anuntat oficial (prin scrisori recomandate) caci examenele de anul acesta sunt: in 30 iunei probele scrise si in 7 iulie cele orale...
Si inca nu se stie nimic de bibliografie, iar carte de teste grile, mi-au spus de la CECCAR ca nu vor reusi sa scoata in acest an....
Voi ce mai stiti de examene?

tu vorbesti de cel de aptitudini?

#66 vladbreana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 04 April 2007 - 11:18 AM

Buna ziua!

Stie cineva cand incep aceste cursuri renumite in vedereapregatirii pentru sustinerea examenului?
Multumesc :pullhair:

#67 vladbreana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 04 April 2007 - 11:20 AM

Si eu doresc sa sustin examenul anul acesta, si cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l si promovez

Si eu doresc sa sustin examenul anul acesta, si cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l si promovez

#68 lyv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:

Postat 04 April 2007 - 11:28 AM

[quote name='vladbreana' date='Apr 4 2007, 11:20 AM' post='127878']

Si eu as incerca . Numai sa obtin de la CECCAR o derogare de juma de an.

#69 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 04 April 2007 - 11:31 AM

Buna si succes la examen! Eu l-am sustinut anul trecut si pot sa va spun ca am cumparat de la CECCAR o carte, culegere grile de examen si am primit intrebari grila numai din acea carte. Va sfatuiesc sa faceti rost de ea, anul trecut a costat 60 lei, caci va ajuta in mod sigur. :pullhair: Mai aveti in vedere si modificarile legislative din perioada examenului.Mult noroc! :good:

#70 mucho dolor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 462 Postari:

Postat 04 April 2007 - 11:40 AM

este aceeasi carte ca si pt cei care sustin examenul de acces?

#71 angelica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 April 2007 - 02:13 PM

Eu am intrebat la CECCAR Arad (de unde sunt) si mi-au spus ca, din cauza termenului fixat (30 iunie si 7 iulie) nu vor fii capabili sa scoata o carte de grile.... si nici bibliografie nu au deocamdata... probabil prin mai (cand au loc cursurile de pregatire) vor fii in stare sa ne dea ceva bibliografie ....
Asta mi-au spus mie....

Voi ce stiti?

#72 Dexter11

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 04 April 2007 - 10:50 PM

de cate ori se poate da acest examen de aptitudini?
si daca nu-l iei dupa x incercari ramai...repetent??

#73 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 05 April 2007 - 10:34 AM

Si eu as incerca . Numai sa obtin de la CECCAR o derogare de juma de an.
[/quote]

Nu mai exista conditionarea de vechime.

Din ce am inteles eu la BUCURESTI examenul se va sustine in septembrie.
Dragos

#74 florimanea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 126 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 05 April 2007 - 12:53 PM

Buna.Si eu sustin examenul in iunie... Claudia poti sa ma ajuti cu o indrumare....ideea e ca nu stiu de unde sa ma apuc ...mi-am luat cartea de 60 ron si alte carti de "teorie" ...mi se pare enorm de mult de invatat...tu cum ai procedat? intai ai rez grilele si apoi ai invatat teorie, sau intai teoria si apoi grilele...ca am vazut ca sunt multe intrebari de teorie pura ...la audit de ex mi se pare mult ... la deontologie iar e naspa...
Si inca ceva: la ex s-au dat grile si studii de caz (probleme sa zic asa) sau sinteza (de teorie)?
Pt mine ar fi super daca s-ar da studii de caz si grile ca teorie chioara nu inghit nici cu 1 kg de lamai :pullhair:
pupici
"Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter"

#75 moruraluca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:

Postat 05 April 2007 - 09:55 PM

Buna, si eu dau examenul in iunie. Din cate stiu eu, examenul scris va contine intrebari teoretice din deontologie si doctrina si studii de caz din restul de materie (audit, conta, fiscalitate etc). Bafta tuturor! Sarbatori fericite!

#76 ADA78

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 April 2007 - 02:30 PM

Voi cum dati examenul in iunie cand pe site-ul ceccar este trecuta data de 9 sept 2007? Si din cate am vazut s-a renuntat la conditia de vechime. Puteti citi mai multe pe http://www.ceccar.ro/?P=F224. Sarbatori fericite!

#77 BANKER

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:
  • Interests:Ajuta-te singur, pentru a putea ajuta pe ceilalti...

Postat 07 April 2007 - 11:36 AM

M-am inscris la examenul din septembrie.
Saptamana aceasta CECCAR-ul a organizat o intalnire cu toti cadidatii pt clarificari.
Se poate invata si dupa cartea din 2005 (ei spun ca cea din 2006 nu difera prea mult- acolo gasiti si tematica).
Cursurile de pregatire incep pe 23 aprilie si vor tine 2-3 luni, ele costand aproximativ 440 lei (160 ore).
Bonus un suport de curs + CD cu legislatia din bibliografie + Carte tot din bibliografie.
Pregatirea centralizata reprezinta 20% din necesarul de cunostinte pt exemen.
Personal eu nu o recomand - e pierdere de vreme tinand cont de experienta colegilor din anii trecuti.
Examenul pt experti va costa 175 euro, iar pt contabili autorizati 125 euro.
Data limita pt depunerea dosarului 9 august ( cu 30 de zile inainte).
Pt documentele necesare dosarului mai avem timp sa vorbim.
Importanta e acum pregatirea.

Examenul va fi foarte greu anul acesta, deoarece s-a eliminat obligativitatea experientei economice, si exigenta va creste pt a compensa aceasta facilitate.
Cei de la CECCAR au mentionat schimbari doar la sectiunea fiscalitate si drept.
La conta se va pune accent pe IAS-uri.
Cred ca foarte putini vom fi norocosi sa luam acest exemen.
In 2003 cand s-a dat numai grila, procentajul de promovare a fost de 98%, si materia super usoara daca e sa comparam testele din anii precedenti ce cele actuale.
Nu mi-e teama sa afirm ca multi dintre cei care anul acesta vor deveni experti, daca ar fi sa dea examenul in noile conditii s-ar face de ras.
Am ceva material strans de anul trecut - rezolvari.Pot trimite celor ce doresc aceste raspunsuri, dar dupa sarbatori.
Ideal ar fi sa formam o echipa si sa lucram impreuna.
Cei din anii trecuti au facut acest lucru si au avut, numai de castigat.

Sarbatori fericite tuturor!
Ajuta-te singur, pentru a putea ajuta pe ceilalti...

#78 lyv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:

Postat 10 April 2007 - 06:32 AM

[quote name='ADA78' date='Apr 6 2007, 02:30 PM' post='128123']
Voi cum dati examenul in iunie cand pe site-ul ceccar este trecuta data de 9 sept 2007? Si din cate am vazut s-a renuntat la

PT Negocont si Ada 78 . Permiteti-mi sa va atrag atentia sa va uitati mai bine la ce se discuta . Aici se vorbeste de examenul de aptiudini (cel dupa stagiu) nu de examenu de acces la profesie. Sunt doua notiuni diferite. Cristos a Inviat ! Numai bine.

#79 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 10 April 2007 - 09:22 AM

Vezi postareaflorimanea, la Apr 5 2007, 01:53 PM, a spus:

Buna.Si eu sustin examenul in iunie... Claudia poti sa ma ajuti cu o indrumare....ideea e ca nu stiu de unde sa ma apuc ...mi-am luat cartea de 60 ron si alte carti de "teorie" ...mi se pare enorm de mult de invatat...tu cum ai procedat? intai ai rez grilele si apoi ai invatat teorie, sau intai teoria si apoi grilele...ca am vazut ca sunt multe intrebari de teorie pura ...la audit de ex mi se pare mult ... la deontologie iar e naspa...
Si inca ceva: la ex s-au dat grile si studii de caz (probleme sa zic asa) sau sinteza (de teorie)?
Pt mine ar fi super daca s-ar da studii de caz si grile ca teorie chioara nu inghit nici cu 1 kg de lamai :pullhair:
pupici
Buna,Flori, asa e, cam multa teorie, insa nu ar trebui sa te sperie.Am observat ca lucrezi in domeniul financiar contabil, lucru care te va ajuta enorm.Nu te speria, volumul de teorie este mare, insa tu urmareste codul fiscal, caci intrebarile sunt legate strict de el. In privinta problemelor, da s-au dat la fiecare disciplina cate 3 studii-caz, insa legate de intregistrari contabile sau intrebari despre drept,fiscalitate etc. Nu este greu, mai ales ca profesezi. Spor la munca si la invatat tuturor celor care sustin examenul anul acesta! :pullhair: Nu este imposibil, dar nici usor, asa ca .......... mult noroc!

#80 very

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 10 April 2007 - 02:20 PM

Sunt de acord cu tine ,daca se poate sa-mi trimiti materialul de care dispui la adresa veronicaconstanta@yahoo.com si daca imi dai adresa ta iti pot trimite si eu ce materiale am gasit de la cei de anu trecut.

Similar Topics Collapse

118 useri citesc topicul

0 membri, 118 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL