Postat 12 June 2007 - 08:55 AM
Postat 14 June 2007 - 10:39 AM
Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 17 August 2007 - 12:21 PM
Postat 17 June 2007 - 02:53 PM
As fi interesata de colaborare in rezolvarea acestor subiecte. ID-ul meu de messenger e evelina78m (email evelina78m@yahoo.com ).
Postat 17 June 2007 - 05:24 PM
evelina26m, la Jun 17 2007, 03:53 PM, a spus:
As fi interesata de colaborare in rezolvarea acestor subiecte. ID-ul meu de messenger e evelina78m (email evelina78m@yahoo.com ).
evelina,exista si expert contabil cu studii medii?
Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 17 August 2007 - 12:22 PM
Postat 17 June 2007 - 09:03 PM
Postat 18 June 2007 - 04:26 PM
La ultima pregatire, in mai, ni s-a spus ca nu vom avea nici grile, nici IAS/IFRS-uri. Ce stiti despre tematica pentru examen ?
Am citit mult (si IAS/IFRS) si-mi pare rau. Am amestecat lucrurile. Nu mai stiu nici cat inainte.
Nu cred ca se mai da pe undeva vreun examen fara sa stii ce ai de pregatit. Se merge pe ideea ca trebuie sa stii totul. Ce inseamna totul ?
Postat 18 June 2007 - 05:16 PM
Flora, la Jun 18 2007, 05:26 PM, a spus:
La ultima pregatire, in mai, ni s-a spus ca nu vom avea nici grile, nici IAS/IFRS-uri. Ce stiti despre tematica pentru examen ?
Am citit mult (si IAS/IFRS) si-mi pare rau. Am amestecat lucrurile. Nu mai stiu nici cat inainte.
Nu cred ca se mai da pe undeva vreun examen fara sa stii ce ai de pregatit. Se merge pe ideea ca trebuie sa stii totul. Ce inseamna totul ?
Nici nu stiu ce sa mai cred. Nimeni nu stie nimic. De la filiala de la Ploiesti ni s-a spus ca baza este cele 2 carti cu IAS-uri.
Din pacate nu am ajuns la cursurile de pregatire.
Rog colegii care dau examnul pe 30 iunie daca au ceva noutati sa le posteze.
Postat 18 June 2007 - 07:27 PM
de pe net am gasit pana acum in engleza, asta nu ma ajuta decat la prelungitea agoniei cu traducerea.
daca as gasi ceva concret si clar teorie + aplicatii ce bine ar fi!
ar fi excelent daca as gasi si toate studiile de caz din cartea grila rezolvate explicit unde e cazul (si cele din expertiza si cele din audit, iar IFRS-urile nu mai zic
Postat 18 June 2007 - 08:21 PM
agonia poate continua cu IFRS si informatii despre ele pe net in engleza. de expertiza si audit nu vad cum o sa fac studii de caz, asa ca pot sa ma duc la plaja si sa-mi iau adio de la invatat. intotdeauna am incercat sa invat 'inteligent' si colaborand cu altii.
daca mai ai dispozitia necesara si putin timp. poate imi trimiti ce rezolvari ai la studiile de caz/grile. mi-am luat cartea si cred ca voi incepe cu grilele astea.
te rog sa ma introduci in circuit. pot sa va trimit suport curs control financiar daca va e de folos, sau altceva ce mai fac rost.
daca faci rost de ceva util pt exam de acces experti trimite-mi te rog si mie
vreau si eu te rog ceva scanat daca se poate / electronic cu bilantul ec sau raspunsuri la expertiza, audit etc
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 18 February 2009 - 11:37 AM
eliminare citat integral
Postat 19 June 2007 - 08:17 AM
A spus f. clar. Nu mai cititi din IAS -uri . Accentul se pune pe analize la bilant.
Vori fi cu siguranta probleme de interpretare a bilantului contabil, analiza financiara, intocmire bil economic, financiar, functional, calcul NFR, FR, alti indicatori financiari, echilibru financiar.
De asemenea accent pe fuziuni, divizari, consolidari.
Si atentie la evaluarea intreprinderii - sigur vor fi pb. de evaluare.
Daca va uitati pe sub. din anii trecuti cam pe aceste tipuri de pb. a cazut accentul.
Deci daca aveti exemple de rezolvari de anii trecuti , pe ele axati-va si veti stii sa rezolvati pb. de la examen.
Postat 19 June 2007 - 04:46 PM
Postat 19 June 2007 - 05:04 PM
Postat 20 June 2007 - 10:20 PM
rocsea, la Jun 18 2007, 10:21 PM, a spus:
silvie, la Jun 14 2007, 11:39 AM, a spus:
multumesc
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 18 February 2009 - 12:20 PM
Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com
Postat 21 June 2007 - 11:40 AM
Postat 21 June 2007 - 08:36 PM
Va rog sa postati in acest topic aspecte din experienta voastra, de la pregatirea pentru examenul de acces (timpul alocat invatarii, greutati intampinate, temeri si aspiratii) si pana la momentul examenului, inclusiv (cum s-a petrecut efectiv: cum ati reactionat la deschiderea subiectelor, care au fost gandurile voastre, ati stiut sau nu, ati copiat sau vi s-a dat voie sa copiati), precum si alte aspecte, pe care doriti sa le relatati. Care au fost schimbarile in viata profesionala pe care le-ati suferit dupa ce ati devenit EC?
Cred ca multi aspiranti pot invata din experienta voastra. Multumim.
Postat 21 June 2007 - 09:52 PM
Postat 22 June 2007 - 10:31 AM
Pentru cei interesati de rezolvarea problemelor la control cateva sugestii: coef de perisabilitate se aplica la cantitatea intrata si nu se aplica la prod proprie;se compenseaza numai pentru produse din aceiasi grupa si cantitatile plus-minus sa fie egale prin eliminarea din calcul a cantit care depasesc aceasta egalitate incepand cu cele care au pretul cel mai scazut - gestionarii raspund pentru paguba cea mai mica;in urma compensarii nu se poate diminua patrimoniul. Astept discutii si propuneri.
Postat 23 June 2007 - 12:59 PM
Nanette, la Jun 21 2007, 09:36 PM, a spus:
Va rog sa postati in acest topic aspecte din experienta voastra, de la pregatirea pentru examenul de acces (timpul alocat invatarii, greutati intampinate, temeri si aspiratii) si pana la momentul examenului, inclusiv (cum s-a petrecut efectiv: cum ati reactionat la deschiderea subiectelor, care au fost gandurile voastre, ati stiut sau nu, ati copiat sau vi s-a dat voie sa copiati), precum si alte aspecte, pe care doriti sa le relatati. Care au fost schimbarile in viata profesionala pe care le-ati suferit dupa ce ati devenit EC?
Cred ca multi aspiranti pot invata din experienta voastra. Multumim.
Nu va mai stresati cu examenul de acces.. Interesul CECCAR e unul singur: BANII. De aceea au nevoie de cati mai multi membrii care sa cotizeze an de an (cotizatia anuala + 1 curs de perfectionare care e o mare vrajeala 0 utilitate). De aceea rata de promovare e peste 90%, de aceea va vor lasa sa copiati in nestire... Stagiu e o mare porcarie.. copiezi 10-12 referate de unde apuci si le predai la termene... NEAPARAT platesti cotizatiile anuale + cursul... si nu ai nici o treaba... iesi un MARE expert care nu stie sa faca nimic, dar care trebuie sa cotizeze (ca astfel te dau afara) ... deci nu va asteptati ca odata intrati in Ceccar, viata profesionala sa devina roz...furati" meserie de unde puteti si nu va puneti sperante desarte in Ceccar... sper ca nu v-am dezamagit..
Postat 23 June 2007 - 07:58 PM
MI-A PLACUT
ADEVARUL PUR
MI-A RIDICAT MORALUL
Similar Topics
72 useri citesc topicul
0 membri, 72 vizitatori, 0 utilizatori anonimi