Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
lease back - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

lease back

6 replies to this topic

#1 justshu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 09 August 2006 - 08:08 AM

buna

am si eu o problema , poate unii dintre voi s-au lovit deja de ea si ma puteti ajuta

avem niste mijloace fixe cump de la furn ext, pe care le-am instalat indiverse locatii (dintara)

la 2 luni dupa ce au venit echipam se ia hotararea ca val lor este destulde mare si facem un contract de lease back, adica facem o fact unei firme de leasing cu val echipam, la care anexam dvi-urile siinvois-urile , pt a se vedea ca ele sunt deja la noi. firma de leas ne pl factura integral, si ne face la randul ei fact de avans pt leasingul inderulare. noi pl fact de avans, urmand ca ei sa ne fact in continuare, lunar cu rata si doc la leasingul resp.

intrebarea mea este cum ar fi cel mai bine sa inregistram fact de vz catre firma de leas si resp contractul de leasing, tinand cont ca echipam care fac obiectul leasingului sunt deja inreg la mfx-e si sunt deja instalate indiverse locatii?

o solutie ar fi sa ca fact de vz sa o inreg
411=758 si 4427
si sa scoatem mfxe 281 si 658 =212
si apoi contractul
212=167 si 471=168
asta ar insemna ca acele mfx-e sa le scoatem luna asta si sa le introd cu aceeasi val luna urmatoare .

cred ca este o sol destul de grea

aveti voi o alta sol mai "rezonabila"?

merci

#2 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 09 August 2006 - 10:15 AM

Eu asi alege o solutie mai apropiata de starea de fapt: 167 = 404,
fara sa modific afectez situatia de fapt a mijl.fix.

Sau,
storno intrare 212=404 si trecere in leasing 212=167.

In nici un caz vanzare, pentru ca nu e.

Obs. Nu se mai face 471=168.

#3 justshu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 09 August 2006 - 01:34 PM

tu zici ca nu este vanzare? eu am o fact catre firma de leasing cu echipam resp... , cu tva- pe aceea cum o inreg? 212=404 -suma? si tva-ul? 4426 cu minus? nu cred ca e corect...

de asemenea mai facem compensare intre fact de avans emisa de firma de leas cu fact emisa de noi catre ei
daca fact emisa de noi o inreg 212=404 -suma , cum mai inreg compensarea?

#4 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 09 August 2006 - 01:48 PM

N-am observat ca ai zis de fact.devanzare; Pai atunci nu ai alta varianta. Sunt doua operatii distincte: o vanzare de mijloc fix si o cumparare in leasing.

#5 justshu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 09 August 2006 - 03:16 PM

si ti se pare ok sa le scot la val ramasa, si sa le introduc dinnou la val initiala?

#6 dan popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 09 August 2006 - 08:10 PM

le scoti la VNC. Le introduci la valoarea din contractul de leasing (adica tot la VNC).

Singura diferenta e ca platesti o dobanda in plus.

#7 justshu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 10 August 2006 - 07:30 AM

ce inseamna VNC?
platesc o dob inplus fata de ce?
eu vad altfel problema- acele mijloace fixe au fost amotizate 2 luni, dupa care ies, si intra din nou la val initiala- adica primele 2 luni de amortizare se dubleaza....

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL