Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deplasare externa - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

deplasare externa

255 replies to this topic

#141 liliana77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 23 September 2008 - 02:03 PM

cel putin pt delegatie interna eu stiu ca HG 1860/2006 zice ca daca angajatii isi asigura singuri cazarea si nu pot aduce documente justificative cheltuielile cu cazarea se compenseaza prin plata pentru fiecare noapte a 30 lei.
deci ar fi diurna legala 32.5 lei + transport + cazare la delegatie.

as mai avea eu o intrebare: daca nu este stampila pe delegatie, dar exista contract prestare serviciu si factura stampilate, care arata ca a fost executata o lucrare in alalalt' capat al tarii si pe delegatie scrie ca e delegat la lucrare acolo cf ctr ?

#142 elagn

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 09 October 2008 - 10:20 AM

pentru deplasarea cu autoturismul firmei va consuma combustibil. pe bonul de combustibil se inscrie automat prin emiterea lui de catre PECO data si chiar ora la care se face alimentarea. intr-un fel sau altul dupa bonurile respective pt alimentarea masinii cu combustibil si la ducere si la intoarcere din tara de destinatie se va vedea cat a fost persoana respectiva plecata in deplasare.
sa inteleg ca merge la o firma sa presteze un serviciu. sa ii se faca ordin de deplasare angajatului pe care sa il stampileze firma respectiva si sa completeze data sosirii si data plecarii de la firma.
cat despre decontarea cheltuielilor cu cazarea eu sunt de acord cu parerea ca se poate deduce pana la 75% din plafon, asta neinsemnand ca ii se acorda si suma maxima (75%), se poate acorda si mai putin.
se da si o declaratie pe proprie raspundere ca pt cazare nu i s-au emis acte doveditoare.
la intoarcere in tara, salariatul respectiv depune decontul extern si astfel se justifica cheltuielile. deci, decontul extern reprezinta documentul justificativ.

#143 dumian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 17 October 2008 - 08:25 AM

Buna Ziua,

Avem la unul din clientii nostrii urmatoarea problema, este o companie cu sediul in romania, si administrator strain

Intrebarea este cum se pot inregistra corect cheltuielile de transport ale administratorului, in cazul in care nu are rezidenta in tara, mai exact deplasarea externa este de la domiciliu lui extern la sediul firmei si retur. iar in legislatie este tratat cazul in care domiciliul este in tara ?

Va rog mult ajutati ma si spuneti cum se procedeaza
va multumesc anticipat

#144 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 27 October 2008 - 05:47 PM

Poate ma ajuta cineva: Firma din Romania-ps juridica romana incheie un contract cu o firma din R Moldova pentru a presta aici in romania servicii-constructii cu muncitori angajati la firma din Moldova si vrea sa-i detaseze aici pentru munca. A mai avut cineva asa caz? Ce stiti despre asta cum se procedeaza cu plata impozitelor? Va multumesc.

Sper sa mai fi avut cineva detasarea angajatilor din Moldova in Romania si poate ma ajuta ca tare arde :thumbup:

am citit HG 104/2007 privind procedura de detasare a strainilor pe teritoriul Romaniei, dar nu stiu totusi cum fac cu contributiile si salariile le platesc eu sau firma din moldova?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 October 2008 - 05:54 PM
unire 3 mesaje consecutive

#145 SMCE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 28 October 2008 - 02:04 AM

Am infiintat de 2,5 luni o societate de consultanta (inginerie) doi administratori, impozit pe profit.Acum am gasit si un contract in Quatar, pe 3 luni, si contabila mea imi zice in ceasul al 12-lea sa ma pregatesc sa dau la stat vreo 32% (de stiam ma faceam PFA, dar ma rog....prostia si domnia se platesc, asa-i cind te bazezi pe ce "stiu" altii)

Intrebarea este: As putea sa-mi fac un contract pe drepturi de autor, sa-mi dau diurna 2.5xbarem si(sau) cazare fixa (adica fara documente justificative - 75% din barem)?

Va intreb pe voi fiindca este singurul loc de unde as putea obtine niste lamuriri

Deci, CE ATI FACE DACA ATI FI IN LOCUL MEU ?

Pe viitor, cum as putea deveni " impozit pe venit" - 3% si ce alte taxe mai implica ?

Va multumesc mult de tot pentru timpul pierdut!

Un inginer amarit

#146 oitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 28 October 2008 - 12:52 PM

Buna ziua,

am si eu o nedumerire. Pentru colegii care pleaca la cursuri, traininguri sau intalniri cu clientii in afara Romaniei, consider deductibile cazarea si transportul daca nu am stampila de afara pe rodinul de deplasare? Am decontul cu toate documentele necesare, cazarea si avionul le-am platit eu prin OP. Voi cum procedati? Mie mi se pare putin ilogic sa bag totul pe nedeductibil.....

Multumesc

#147 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 28 October 2008 - 01:39 PM

Vezi postareaSMCE, la Oct 28 2008, 02:04 AM, a spus:

Am infiintat de 2,5 luni o societate de consultanta (inginerie) doi administratori, impozit pe profit.
Pe viitor, cum as putea deveni " impozit pe venit" - 3% si ce alte taxe mai implica ?
societatile de consultanta nu pot fi impozitate pe venit, doar pe profit cu 16%

#148 SMCE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 28 October 2008 - 04:02 PM

Bun, de fapt activitatea principala este 7112 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Nu stiu daca asta intra la categoria consultanta sau nu, si nici nu stiu cum as putea afla.

Si mai asteptam un raspuns la modalitatea de reducere a profitului. Pot sa-mi fac contract pe drepturi de autor si sa-mi dau diurna si(sau) cazare fixa(fara documente justificative) sau nu ?

Merci !

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 October 2008 - 05:58 PM
citare mesaj anterior

#149 helga

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 29 October 2008 - 09:29 AM

din cate stiu eu, legea prevede ca o societate cu impozitare pe venit, in cazul daca depaseste 50% din cifra de afaceri cu activitati de consultanta atunci si doar atunci trece la impozitare pe profit.( plus sa tii cont de celelalte conditii de a fi micro: cu numarul de salariati ce nu poate depasi 9, cifra de afaceri mai mica de 100.000 euro plus capitalul social sa fie detinut de altii decat statul)

Aceasta postare a fost editata de helga: 29 October 2008 - 09:31 AM

nimeni nu gandeste pentru tine

#150 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 29 October 2008 - 05:58 PM

Dragilor, va rog sa nu conduceti discutiile spre offtopic. Va reamintesc numele topicului: DEPLASARE EXTERNA. Va rog sa postati cu mai mare grija.
Multumesc pt. intelegere.
Madalina

#151 SMCE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 30 October 2008 - 08:05 PM

Da, imi cer scuze ca am postat si pe linga topic.
Sa reformulez, poate stie cineva.

Ca si administrator, am dreptul la diurna si cazare suma fixa ? (deplasare externa )
Daca nu am dreptul, ce ar trebui sa fac sa am dreptul ? Sa ma angajez la propria firma cu contract de munca pe "x" ore ?

Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de SMCE: 30 October 2008 - 08:07 PM

#152 Alina_C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 31 October 2008 - 12:04 AM

poti sa-ti decontezi celelalte cheltuieli de deplasare pt ca te duci in interesul firmei(si poti demonstra asta....), dar nu poti sa-ti acorzi diurna daca nu esti salariat
Cu respect,
Alinutza

#153 sandman6548

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 07 November 2008 - 03:17 PM

Buna ziua,

Din cate am citit pe forum in cazul delegatiilor, cazarilor, detasarilor se aplica Hotărâre nr. 1860/2006. Dar ce se intampla in cazul firmelor adica persoanelor juridice, ce lege se aplica si care este plafonul maxim de decontare a cazarii cand cazarea nu se face in structurile de primire turistice(hotel, motel, etc.) cand nu exista documente justificative pentru angajatii firmelor mai exact?

#154 Alina_C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 07 November 2008 - 09:58 PM

cum stabilesti cat decontezi daca nu ai doc justificative care sa iti demonstreze valoarea cheltuielilor sau sa poti face dovada ca deplasarea s-a efectuat in interesul firmei?
oricum codul fiscal spune: cheltuielile care nu au la baza documente justificative sunt cheltuieli nedeuctibile
Cu respect,
Alinutza

#155 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 08 November 2008 - 01:02 PM

Pentru cazare, daca nu ai documente justificative, in acelasi act normativ, zice ca se da cazare particulara=30 lei/zi.
Pentru deplasari interne.Pentru deplsari externe nu decontezi cazarea daca nu ai documente.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 November 2008 - 11:30 AM

#156 draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 13 November 2008 - 01:19 PM

Ba se deconteaza si pentru deplasari externe.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 November 2008 - 02:44 AM
citare mesaj anterior

ddd

#157 cristinaelena

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 20 November 2008 - 04:04 PM

Vezi postareanicoleta_c, la Oct 7 2006, 01:30 AM, a spus:

Buna,
M am angajat la o firma care isi trimite angajatii in deplasari externe ptr prezentari programe,ec
Va rog mult ajutati ma..contabila care a fost, a rupt definitiv legatura cu firma si refuza orice colaborare,firma mai are si un contract cu o alta firma de contabilitate,gen "arhiva externa"
( care mai mult incurca)si dosarele se pastreaza la ei...si nici unii nu stiu sa mi dea un raspuns clar...
Va rog mult ajutati ma si spuneti mi ce acte se intocmesc...cum se procedeaza cu diurna...deplasarea e in cehia si am citit ca e 35 de euro minima..dar nu am inteles cu plafonul..etc
Multumesc din suflet tuturor celor care imi vor raspunde

eu lucrez la o firma care trimite frecvent salariati in strainatate.
La plecare, ridic avansul din banca ,le dau avans : 542 = 5314 500 EUR ; imi justifica avansul: % = 542 300 EUR ; incasez diferenta : 5314 = 542 200 EUR pe care o depun la banca .
Cam pt toate tarile din UE se da minim 38 EUR /zi , maxim deductibil 38 EUR X 2,5.

#158 GAMA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 675 Postari:
  • Interests:Dialogul este cea mai buna cale de a ajunge mai repede la solutii pozitive

Postat 21 November 2008 - 11:54 PM

Cam pentru toate tarile din UE plafonul pt.indemnizatia zilnica(diurna) este 35 euro,asa ca,daca le-ati acordat salariatilor firmei la care lucrezi,38 euro*2,5,este cazul sa recalculati,pt.ca nu este corect. In general diurna in dolari este 38,dar la euro,este de 35( cu unele mici exceptii,cum ar fi Elvetia-38 euro,sau in cateva tari,mai putin de 35).
Legat de situatiile in care cazarea nu se face in structurile de primire turistice,HG.518/1995,cu modificarile de rigoare,spune asa :
"(3) În situația în care cazarea nu poate fi asigurată la unități hoteliere sau altele asemenea, personalul poate să închirieze și locuințe, însă cu plata unei sume în limita a 75% din plafonul de cazare.
(4) Eventualele plăți pentru cazare, care depășesc plafoanele stabilite în condițiile prezentei hotărâri, se aprobă, în cazuri temeinic justificate, de către conducerile unităților trimițătoare, pe baza documentelor de plată".
Ba,mai mult,conf.alin. (5)" Prin cheltuieli de cazare se înțelege, pe lângă tarifele sau chiria plătite, și eventualele taxe obligatorii pe plan local, precum și costul micului dejun, atunci când acesta este inclus în tarif."
In ceea ce priveste documentele justificative,aceeasi Hot.de Guvern mentioneaza,la art.12 :" (3) În situația în care în unele țări, potrivit practicii existente pe plan local, nu se eliberează documente sau acestea sunt reținute de către autorități, sumele cheltuite se justifică pe bază de declarație dată pe propria răspundere.
În țările în care România are reprezentanțe, declarația se confirmă de către aceste reprezentanțe, dacă pentru obținerea acestei confirmări nu sunt necesare cheltuieli de deplasare."
Iar Codul Fiscal,se pare ca este in acord cu aceaste prevederi,daca ne luam dupa Normele de aplicare,care spun asa : " 22. Cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile sunt cheltuielile înregistrate cu realizarea și comercializarea bunurilor, prestarea serviciilor sau executarea lucrărilor, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare."(in cazul nostru,actul normativ este tocmal HG518.
Ar mai fi destule de comentat,daca mai aveti nelamuriri,putem detalia si incercam sa elucidam problemele.

#159 SMCE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 22 November 2008 - 11:40 PM

Vezi postareaGAMA, la Nov 22 2008, 12:54 AM, a spus:

Cam pentru toate tarile din UE plafonul pt.indemnizatia zilnica(diurna) este 35 euro,asa ca,daca le-ati acordat salariatilor firmei la care lucrezi,38 euro*2,5,este cazul sa recalculati,pt.ca nu este corect.ative în vigoare."(in cazul nostru,actul normativ este tocmal HG518.
Ar mai fi destule de comentat,daca mai aveti nelamuriri,putem detalia si incercam sa elucidam problemele.

Da va hotariti odata cu diurna aia, cit e legal si cit nu? Nu cred ca ar trebui sa fie o problema asa de controversata, ca doar va cunoasteti toti meseria, cred

#160 Goreman

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 28 November 2008 - 08:58 PM

Vezi postareadienuk, la Feb 16 2008, 05:32 PM, a spus:

1. da, asa e,vorbim de diurna.
2.chiar daca nu are contract de munca, diurna deductibila este de pina la 32.5 ron(13x2.5),nu mai e conditionata de profit.Trebuie sa ai deleg, stampila si referat ca ai fost in interesul afacerii.

Ma intereseaza partea a doua, pe administrator nu il intereseaza ca este nedeductibila, care este baza legala pentru raspunsul tau?

Vreau doar sa stiu daca administratorul poate sa ia diurna fara contract de munca (am inteles ca da), si daca este o limita superioara. Ce alte acte mai implica in afara de dovada platii si ordinul de deplasare? se mai plateste altceva decat impozitul pt. ch. nedeductibile? Inca o data nu ma intereseaza sa fie deductibile. doar daca poate sa ia, cat poate sa ia si care este legea!

Multumesc anticipat

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL