addina, la Feb 1 2007, 04:43 PM, a spus:
multumesc anticipat pentru raspuns
Si eu m-am gandit la asta; asa ca in decizie am scris de toate: asta ca sa impac si capra si varza, sa fie evident ca numai facturile proprii emise le numerotez de la 0001 si totodata sa nu ma bata la cap Finantele care isi dau cu pararea ca administratorul decide numerotarea facturilor si nu persoana desemnata pentru asta, prin ordinul 2226 - asa ca decizia e comuna. Deci:
"Subsemnatii, ....... in calitate de administrator al ................. si toate datele de identificare ale firmei, si ............. desemnat prin decizia de la data de .......... a indeplini atributiile privind alocarea si gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate, in conformitate cu prevederile Codului fiscal si ale Ordinului nr. 2226 din 27.12.2006, Anexa 4
Decid de comun acord ca, dupa epuizarea stocului de facturi fiscale emise cf. H.G. nr. 831/1997, O.M.F.P. nr. 989/2002 si O.M.F.P. nr. 1849/2003, tiparite sub supravegherea CN Imprimeria Nationala SA, existent la data de 01.01.2007, se vor emite facturi proprii care sa cuprinda continutul minim de informatii prevazute in Anexa nr. 2 din Ordinul nr.2226/2006 si in Codul Fiscal art 155 punctul (5).
Totodata decid ca numarul de la care se va emite prima factura proprie in anul 2007, dupa epuizarea stocului de facturi fiscale, va fi XXXXX 2070001. Numertoarea facturilor se va face in limita necesitatilor de facturare pentru anul in curs, pana la factura cu nr. XXXXX 2079999."
Seria am dat-o primele doua litere-codul de judet, urmatoarele trei, de la denumire firma. Si numarul de factura de 7 cifre, cf. numerotarii standard.
Acelasi lucru si pentru chitante, daca va fi cazul. Insa stocul vechi de chitante il termin poate la anul.