Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 17

Salt la continut

NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile

427 replies to this topic

#321 sisgog

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 16 February 2007 - 01:57 PM

Vezi postareaaddina, la Feb 1 2007, 04:43 PM, a spus:

am tot citit si rascitit acest subiect si tot nu mi-e clar un lucru: pentru facturile existente in stoc emit decizie sau nu? adica pe cele tiparite conform vechilor norme trebuie sa le renumerotez? sau sa dau decizie ca numerotarea incepe cu nr XXX care e pe prima fact emisa de firma in 2007?

multumesc anticipat pentru raspuns

Si eu m-am gandit la asta; asa ca in decizie am scris de toate: asta ca sa impac si capra si varza, sa fie evident ca numai facturile proprii emise le numerotez de la 0001 si totodata sa nu ma bata la cap Finantele care isi dau cu pararea ca administratorul decide numerotarea facturilor si nu persoana desemnata pentru asta, prin ordinul 2226 - asa ca decizia e comuna. Deci:

"Subsemnatii, ....... in calitate de administrator al ................. si toate datele de identificare ale firmei, si ............. desemnat prin decizia de la data de .......... a indeplini atributiile privind alocarea si gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate, in conformitate cu prevederile Codului fiscal si ale Ordinului nr. 2226 din 27.12.2006, Anexa 4

Decid de comun acord ca, dupa epuizarea stocului de facturi fiscale emise cf. H.G. nr. 831/1997, O.M.F.P. nr. 989/2002 si O.M.F.P. nr. 1849/2003, tiparite sub supravegherea CN Imprimeria Nationala SA, existent la data de 01.01.2007, se vor emite facturi proprii care sa cuprinda continutul minim de informatii prevazute in Anexa nr. 2 din Ordinul nr.2226/2006 si in Codul Fiscal art 155 punctul (5).

Totodata decid ca numarul de la care se va emite prima factura proprie in anul 2007, dupa epuizarea stocului de facturi fiscale, va fi XXXXX 2070001. Numertoarea facturilor se va face in limita necesitatilor de facturare pentru anul in curs, pana la factura cu nr. XXXXX 2079999."

Seria am dat-o primele doua litere-codul de judet, urmatoarele trei, de la denumire firma. Si numarul de factura de 7 cifre, cf. numerotarii standard.
Acelasi lucru si pentru chitante, daca va fi cazul. Insa stocul vechi de chitante il termin poate la anul.

#322 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:
  • Interests:orice

Postat 21 February 2007 - 09:48 PM

Va rog sa ma iertati daca revin cu o intrebare care s-a mai pus, dar acum sunt prea obosit ca sa mai stiu unde sa caut raspunsul sau....intrebarea. In fine....
Unde scrie EXACT ca factura trebuie semnata si stampilata NUMAI DE CATRE BENEFICIAR (in afara de art 155 lit6) pt ca eu intelg ca nici unul si nici altul nu vad de ce ar mai semna Imagine postata. Sorry, dar acum incep eu cu ....zapacelile. :biggrin:
"Va multumesc pt intelegere si aveti toata consideratiunea mea" - citat din Rica Venturiano.

Important in viata nu este ceea ce faci, ci sa faci bine ceea ce faci! Astfel, vei deveni un om mai bun ... Continua sa te straduiesti mai mult!

#323 citrom05

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 314 Postari:

Postat 23 February 2007 - 05:11 PM

Consider ca e mai bine totusi sa fie stampilate. Cum il mai dai in judecata pe client ca nu ti-a platit daca el nu-ti pune semnatura si stampila. El zice: mie nu mi-a facturat aia si aia!

#324 kathy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 124 Postari:

Postat 23 February 2007 - 10:33 PM

Sunt de acord cu citrom05. Va fi un haos total in tara noastra daca nu vom mai utiliza stampila pe facturi si chitante. Desi ma indoiesc ca or sa accepte ai nostrii asa ceva. La mafia neagra din Romania ...........
kathy

#325 ina_cont

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 98 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 23 February 2007 - 10:38 PM

Vezi postarearobertantal, la Feb 21 2007, 09:48 PM, a spus:

Unde scrie EXACT ca factura trebuie semnata si stampilata NUMAI DE CATRE BENEFICIAR (in afara de art 155 lit6) pt ca eu intelg ca nici unul si nici altul nu vad de ce ar mai semna .
Nu mai scrie in alta parte,lit.6 spune clar ca nu trebuiesc semnate nici de o parte nici de alta,dar subscriu parerii lui citrom,"paza buna trece primejdia rea"...asa spune o vorba din popor...ca sa-l poti trage pe musteriu de urechi daca nu plateste ,este bine ca factura sa fie semnata,dar nu obligatoriu

Aceasta postare a fost editata de ina_cont: 23 February 2007 - 10:39 PM

Count your life by friends,not years!

#326 citrom05

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 314 Postari:

Postat 24 February 2007 - 02:56 PM

Faza cu nesemnatul si nestampilatul facturilor este pentru a le putea transmite pe cale electronica. Daca le trimiti insa pe cale electronica, oricum tre sa ai si semnatura electronica si ma gandesc ca ai si dovada transmiterii. Se incearca totusi o relaxare cu ordinul asta 2226. Dar noi, cum suntem tot romani, in loc sa simplificam lucrurile le complicam!

#327 TIZ

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 24 February 2007 - 03:29 PM

Vezi postareacitrom05, la Feb 24 2007, 02:56 PM, a spus:

Faza cu nesemnatul si nestampilatul facturilor este pentru a le putea transmite pe cale electronica. Daca le trimiti insa pe cale electronica, oricum tre sa ai si semnatura electronica si ma gandesc ca ai si dovada transmiterii. Se incearca totusi o relaxare cu ordinul asta 2226. Dar noi, cum suntem tot romani, in loc sa simplificam lucrurile le complicam!

Ai dreptate. Pare-se ca foarte multi sunt prea romani pentru a putea intelege o relaxare.

#328 nicolae57

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 February 2007 - 03:48 PM

Buna ziua.
Asociatii firmei noastre au hotarat la inceputul anului 2006 , construirea unei case de vacanta. Dorim sa stim daca cheltuielile aferente construirii acestei case de vacanta sunt deductibile sau nu.
Multumim!
Nicolae57

#329 LUCK33RO

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1059 Postari:

Postat 24 February 2007 - 11:48 PM

Asta a cazut ca musca-n lapte :))) Mai bine faceti un bordel ...si daca aveti casa de marcat e ok!
Silencio Stampa!... ptr. delatii avem ID mess in profil!

#330 adigv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 25 February 2007 - 08:55 AM

pentru nicolae57

va rugam sa va adresati la radio erevan. Acest topic este pentru "regim special" - fond si forma.

#331 CORINA_CUCOS

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 27 February 2007 - 04:19 PM

Va rog nu mai intrebati fara sa cautati.Am citit tot, aceleasi intrebari sunt de mai multe ori, la fel si raspunsurile, Si fiecare ramane cu parerea lui. Scrieti daca aveti pareri noi sau intrebari noi.

Scrie undeva ca trebuie sa terminam facturile din 2006 si apoi sa incepem cu cele facute de noi?
Eu cred ca nu si voi incepe sa emit in paralel, sau mai bine zis sa le tin pe cele din 2006 pentru cazuri de urgenta, sau pentru a se completa manual la distributie.

#332 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:

Postat 28 February 2007 - 07:04 AM

Vezi postareaCORINA_CUCOS, la Feb 27 2007, 04:19 PM, a spus:

Scrie undeva ca trebuie sa terminam facturile din 2006 si apoi sa incepem cu cele facute de noi?
Eu cred ca nu si voi incepe sa emit in paralel, sau mai bine zis sa le tin pe cele din 2006 pentru cazuri de urgenta, sau pentru a se completa manual la distributie.

Scrie in OMF 2226/2007
(2) Formularele prevăzute la alin. (1), existente în stoc, pot fi utilizate până la epuizare și după data de 1 ianuarie 2007, dar cele referitoare la livrări de bunuri sau prestări de servicii taxabile din punct de vedere al taxei pe valoarea adăugată nu mai dau dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată la cumpărător, dacă nu sunt însoțite de factura care conține informațiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal.

iar alin.1, scrie
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, formularele cu regim special prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin nu se vor mai tipări, înseria și numerota în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiară și contabilă și a normelor metodologice privind întocmirea și utilizarea acestora, cu modificările ulterioare.
deci , atentie la ce cititi sau ce cititi

Aceasta postare a fost editata de robertantal: 28 February 2007 - 07:13 AM

Important in viata nu este ceea ce faci, ci sa faci bine ceea ce faci! Astfel, vei deveni un om mai bun ... Continua sa te straduiesti mai mult!

#333 CORINA_CUCOS

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 28 February 2007 - 08:53 AM

Atentie la intrebarea mea. In OMF 2226/2006 nu 2007 scrie doar ca formulatele existente in stoc POT fi utilizate pana la epuizare, nu TREBUIE si deasemenea nu OBLIGATORIU sa se epuizeze si apoi sa incepem sa tiparim noi. Deci putem sa le folosim pe ambele, vechi si noi, in acelas timp. Sunteti de ocord cu mine?

#334 daiab

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 28 February 2007 - 04:09 PM

Vezi postareaCORINA_CUCOS, la Feb 28 2007, 08:53 AM, a spus:

Atentie la intrebarea mea. In OMF 2226/2006 nu 2007 scrie doar ca formulatele existente in stoc POT fi utilizate pana la epuizare, nu TREBUIE si deasemenea nu OBLIGATORIU sa se epuizeze si apoi sa incepem sa tiparim noi. Deci putem sa le folosim pe ambele, vechi si noi, in acelas timp. Sunteti de ocord cu mine?

eu asa am inteles din OMF2226, drept urmare eu le-am folosit atat pe cele vechi cat si pe cele noi in acelasi timp.

#335 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:

Postat 28 February 2007 - 04:27 PM

ok. de acord cu termenii. insa tare mi-e teama ca "ati dublat" veniturile (atentie la un control ulterior). si mai ales, parerea mea e ca in acest fel ati complicat in loc sa simplificati. ideea de baza e ca reglementarile legislative, au venit sa simplifice nu sa complice (chiar daca "le-au complicat" ei prin felul in care au fost emise, fara sa se tina seama de intreaga conjunctura). Eu zic ca legea spune: ori-ori. Nu si una si alta.
intrebare: de ce credeti ca aceste facturi, din stoc, nu vor trebui centralizate si ele in acel catastif semestrial? Scrie undeva ca ele sunt scutite de acest regim? eu zic nu. nu intra si ele in noul sistem de numerotare, tinand chiar cont de nr inscris in factura (cel tiparit de MF)? nu se trec ele oare in acea procedura (de noua inseriere si numerotare) la nivel de unitate? zic sa mai cititi inca o data, cu mai multa atentie, tot ce face referire la facturi.

#336 CORINA_CUCOS

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 02 March 2007 - 08:27 AM

Draga robertantal, m-am referit la faptul ca le-am lasat pe alea vechi deoparte, pentru a le emite in cazul in care nu pot emite din acestea noi, ex. mi s-a stricat imprimanta, ori s-a oprit curentul, ori sa le dau unui agent comercial la distributie, deci daca ar trebui completate de mana, sa am rezerva. Nu cred ca astea noi avem cum sa le completam de mana.
Deci, am vrut sa precizez ca ordinul nu ma obliga sa le epuizez pe acelea vechi si apoi sa emit noi, ca putem emite in paralel si din acelea vechi si din acelea noi, nu ca as face facturi noi pentru cele vechi emise. Am mai auzit aceasta discutie pe forum, dar nu-mi dau seama de unde au inteles colegii nostri acest lucru.
Ne-am inteles?

#337 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:

Postat 02 March 2007 - 09:40 AM

daca atat facturile noi cat si cele vechi sunt emise distinct -pentru servicii sau vanzari de bunuri- diferite intre ele (nu una dubla celeilalte), indiferent ca ele sunt "amestecate", atunci s-a inteles perfect cum sta treaba si....de acord cu tine. spor la treaba in continuare
....ne-am inteles? :lostit (13):

#338 LUCK33RO

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1059 Postari:

Postat 02 March 2007 - 12:05 PM

Vezi postareaCORINA_CUCOS, la Mar 2 2007, 08:27 AM, a spus:

Draga robertantal, m-am referit la faptul ca le-am lasat pe alea vechi deoparte, pentru a le emite in cazul in care nu pot emite din acestea noi, ex. mi s-a stricat imprimanta, ori s-a oprit curentul, ori sa le dau unui agent comercial la distributie, deci daca ar trebui completate de mana, sa am rezerva. Nu cred ca astea noi avem cum sa le completam de mana.
Deci, am vrut sa precizez ca ordinul nu ma obliga sa le epuizez pe acelea vechi si apoi sa emit noi, ca putem emite in paralel si din acelea vechi si din acelea noi, nu ca as face facturi noi pentru cele vechi emise. Am mai auzit aceasta discutie pe forum, dar nu-mi dau seama de unde au inteles colegii nostri acest lucru.
Ne-am inteles?
Nu ne-am inteles deloc de ce nu poti completa de mana din astea noi? :lostit (13):
Silencio Stampa!... ptr. delatii avem ID mess in profil!

#339 TIZ

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 02 March 2007 - 12:27 PM

Nici eu n-am înțeles asa ceva. Eu sunt împotriva completării de mână datorită sec. XXI însă sunt sigur că există firme pentru care este necesar să se completeze de mână. Nu s-a specificat nicăieri că trebuie scrise la computer. Poate întreaga factură să fie scrisă de mână, de sus și până jos... fiecare rânduleț, fiecare informație, totul.

Dragi români, vă implor să nu mai dați oamenilor sfaturi pe principiul "ce legea nu specifică în mod clar, legea interzice". Principiul universal al legilor este că ceea ce "legea nu interzice, este permis". Ați înțeles?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 10:24 PM

#340 kathy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 124 Postari:

Postat 02 March 2007 - 02:00 PM

Vezi postareaLUCK33RO, la Mar 2 2007, 10:05 PM, a spus:

Nu ne-am inteles deloc de ce nu poti completa de mana din astea noi? :lostit (13):
Poate are scurta la mana :biggrin: sorry dar nu m-am putut abtine.
ptr robertantal poti sa le scrii si de mana, nu cred ca te doare mana. Si inca o chestie sper ca stii , ca nu ai voie sa incepi mai multe facturiere odata pe aceeasi persoana.
Eu am sunat la imprimerie si mi sa comunicat ca exista in raft facturiere, deci nu este neaparata nevoie sa scoti numai la imprimanta. Singurul dezavantaj este ca trb sa scrii toate datele furnizor/cumparator de mana. Ce este asa de greu.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 10:24 PM

kathy

Similar Topics Collapse

38 useri citesc topicul

0 membri, 38 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL