Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 21

Salt la continut

NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile

427 replies to this topic

#401 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 August 2007 - 01:35 PM

permiteti-mi o parere :

eu, dragilor, le-am spus tuturor clientilor mei sa nu renunte la a avea stampile si semnaturi pe facturi.
chiar si semnatura de primire pe facturile emise de noi este importanta, am avut cazuri in care s-a pierdut factura si a iesit mare halimai cu inregistrarile aferente per. resp., ne-au pretins sa o reemitem fiindca au inchis fara ea si ei nu mai refac... sa fim sanatosi !
discutii peste discutii pt. ca nu am avut semnatura de primire = dovada clara (cu pers. care a preluat-o) ca le-am dat factura, in timp util !! ex. albastru nu mai exista... sa nu va mai spun cata bataie de cap !!

asa ca, chiar daca nu mai e obligatoriu, eu va sfatuiesc sa nu renuntati la stampile si semnaturi, cel putin pt. facturile interne. :lostit (13):

#402 secmun

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 September 2007 - 01:12 AM

Am si eu o nedumerire .... daca in decizie .. numerotarea am facut-o de la 000001 la 999999 are ceva daca pe factura apare simplu ... nr. 203 ... in loc de 000203?

#403 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 17 September 2007 - 01:16 AM

Nu e nicio problema. Tot aia e. Mai mult, am vazut programele de facturare care nici nu te lasa sa culegi numar incepand cu "0".
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#404 secmun

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 September 2007 - 02:25 PM

Multumesc mult. Tocmai asta era motivul pentru care am intrebat.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 10:46 PM

#405 Mihaela A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 18 September 2007 - 10:49 AM

Daca am pierdut un chitantier din cele de anul trecut ce trebuie sa fac? :notworthy: mai trebuie sa il anunt pierdut pe la Monitorul Oficial????

Mersi

#406 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 19 September 2007 - 09:13 AM

Paza buna trece primejdia rea. Mergi la Monitorul Oficial si intreaba. Dar pana una - alta, da un anunt in ziar (costa 10 ron) si cumpara ziarul respectiv. Pune-l la dosar apoi...

Dan

#407 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 19 September 2007 - 11:02 PM

Parerea mea e sa il declari totusi pierdut cu anunt in ziar pt anulare, fiindca nu e exclus sa si faca cineva o factura catre el emisa de " tine " si sa o inregistreze si sa taie chitanta .( ca doar are toate datele necesare, iar cum semnarea si stampilarea facturii nu mai e obligatorie are si " justificare " )

#408 krina03

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 20 September 2007 - 10:43 AM

Am si eu o intrebare. Mai exista obligativitatea ca in momentul facturarii pt un export (factura in EUR) , sa mai emiti si o alta factura cu cval. in lei pe care sa o folosesti in evidentele contabile ?

#409 GabiP2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 21 September 2007 - 08:21 PM

Buna seara,trebuie emisa factura in lei pentru facturile externe sau pe factura externa poti sa treci cursul le/......(euro sau ce e) si echivalentul in lei. :notworthy:

#410 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 22 September 2007 - 01:33 PM

Se emite o singura factura, in EUR, dar trebuie trecut (ca Nota) cursul de referinta din ziua emiterii facturii si, sub fiecare pozitie, se va trece intre paranteze traducerea si calculul in RON.
Astfel e ca si cum am avea doua facturi intr-una. Mie mi se pare foarte util si elegant totodata.

Dan

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 10:45 PM

Dan

#411 catalinandrei

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 23 September 2007 - 11:57 AM

Facturile le faci dupa un design propriu dar care sa cuprinda tot ceea ce este cerut prin lege le dai serii si nr dupa propirul plac dar aceste serii si numere trebuiesc evidentiate in registurul numerelor fiscale.....la un control ala trebuie sa il arati si apoi facturile.....

Vezi postareaTikky, la Dec 21 2006, 01:39 PM, a spus:

buna, sefu imi tot zice de niste facturi noi de la 1 ianuarie, stie cineva ceva de ele?????

#412 3pi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 19 January 2008 - 12:06 PM

as avea o intrebare referitor la situatia unei firme mici care are un singur punct de lucru(un singur loc de facturare) deci nu este nevoie de acordarea mai multor serii de facturi.
? este obligatorie in cazul specificat folosirea unei serii in clar (de tip "XXX") pentru noile facturi emise sau nu?
multumesc

Aceasta postare a fost editata de 3pi: 19 January 2008 - 12:08 PM

#413 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 20 January 2008 - 12:17 AM

Pai conform Ordinului 2226/2006 o factura trebuie sa aiba anumite elemnte specifice de identificare, printre care se numara seria si numarul. De ce nu citesti topicul sau OMFP 2226/2006? :lostit (13):

#414 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 22 January 2008 - 01:53 AM

Buna intrebare , oare de ce nu se citeste un topic complet sau legea la care se face referire ?
scuze daca sunt off topic. :lostit (13):

#415 simo simona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 65 Postari:

Postat 17 July 2009 - 10:41 AM

citez din ordin nr 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar contabile

"Art. 9. - Persoanele impozabile care aplica regimul special de scutire de taxa pe valoarea adaugata conform art. 152 din Codul fiscal vor intocmi factura respectand acelasi continut de informatii prevazut de Codul fiscal, mai putin elementele inscrise in scopuri de TVA. "

elementele inscrise in scopuri de tva la ce se refera?

-la valoarea tva-ului
sau la
-coloana de tva
sau la amandoua?

#416 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 July 2009 - 10:53 AM

la rubrica "cota TVA", valoarea tva, coloana tva

#417 simo simona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 65 Postari:

Postat 17 July 2009 - 11:17 AM

dar programul meu de contabilitate genereaza facturile cu tot cu coloana de tva desi sunt neplatitor de tva.Intradevar, la acea coloana apare tva 0,dar coloana ,fara valori pt tva,apare.

#418 bazaita

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 17 August 2009 - 02:47 PM

buna ziua
daca ma puteti ajuta in legatura cu o nelamurire privind formulare cu regim special
din cunsotinetele mele ,stiu ca factura fiscala si chitanta reprezinta formulare cu regim special ele avand serie si numar.
pute-ti sa imi spuneti daca afirmatia mea este corecta,deoarece o persoana care lucreaza in domeniul fiscal sustine contrariu cum ca aceste documente nu are fii cu regim special
va multumesc

#419 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 17 August 2009 - 05:19 PM

Draga bazaita, te rog sa dai cautare in forum si vei gasi raspuns la intrebarea ta.
S-a discutat destul de mult despre acest lucru, s-au postat si pasaje din legislatie, chiar texte intregi.

Spor si numai bine.
Topic inchis si marcat pentru mutare/stergere.
Madalina

#420 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 20 August 2009 - 10:45 PM

bazaita: Va multumesc ptr raspuns,credeti-ma ca am cautat subiectul referitor la ''facturi
si chitante cu regim special'' dar nu am gasit,daca gaseam logic nu mai intebam pe forum.
putea-ti macar sa imi spuneti unde sa caut mai corect, sau sa lasati topicul deschis in speranta ca cineva neplictisit ma ajuta .decat sa ne purtam cum am fii plictisiti de cea ce vedem si sa ignoram persoanele care au nevoie de un mic ajutor,dar sa recunostem traim in Romania si vom a junge departe prin rautate.
o zi buna
va doresc

Draga bazaita, ai inteles gresit care sunt "atributiile" unui moderator pe acest forum; in orice caz nu prevad vreo obligatie de a da sfaturi sau de a face cautari. Ideea principala este aceea de a mentine ordine si disciplina.
Printre altele, actiunea mea a fost indreptatita si chiar am dat dovada de bunavointa intrucat nu am sters topicul si nu te-am sanctionat pentru incalcarea Regulamentului. Dar sa ajungi sa spui ca am parut plictisita sau ca te-am ignorat suna mai degraba a copilarie, cat despre rautate...hm, departe de mine.
Uite, acum chiar mi-am facut putin timp si am cautat ceea ce tu nu ai gasit...cat a durat?!...hai sa spun 5 minute, sa fie rotund. Si-apoi, despre acest subiect se povesteste cate ceva si in Codul Fiscal...iar la cautarea pe google cred ca nu-ti ajunge o zi sa citesti tot ce exista deja stocat.
Si inca un lucru: de regula, astfel de topice, care repeta povesti discutate deja, nu se lasa deschise sau se sterg direct atunci cand sunt descoperite intrucat nu fac decat sa aglomereze.
Numai bine si tie!

Topic unit.
Madalina

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL