Andrea Gal, la Jan 15 2009, 05:06 PM, a spus:
Buna ziua,
La noi la Satu Mare, exista o H.C.L. care stabileste indexarea impozitului pe cladiri cu 20% daca nu s-a efectuat reevaluarea la cladiri anul precedent. Mi s-a spus ca pot face reevaluare in baza unei Hotarari AGA. Are cineva model de hotarare AGA?
Prevederile HG 1553/18.12.2003 mai sunt valabile?
Daca fac reevaluare fara evaluator autorizat, e necesar sa se numeasca o comisie de reevaluare? Cine trebuie sa faca parte din comisie? Cum se stabileste valoarea justa? Se poate lua in calcul valoarea actuala din contabilitate indexata cu indicele inflatiei comunicat de BNR?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
referitor la reevaluarea cladirilor:
am o cladire din 2005, nu a fost pana acum reevaluata, insa
-este vorba de o casa veche, pe jumatate prabusita, care urmeaza a fi demolata in vederea unei noi constructii
avem autorizatie de constructie pentru noua cladire, insa nu s-a facut inca demolarea
cei de la primarie au inregistrat impozit 10% pt ca nu am reevaluat-o, insa acest lucru nu este practic, deoarece actul de evaluare costa mai mult decat cladirea in sine (aprox 100 euro)
cum pot face pentru a mi se reduce acest impozit? (urmeaza sa platesc pana la 31 martie jumatate din el)
va multumesc