Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consultant fiscal - examen iunie 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

consultant fiscal - examen iunie 2007

530 replies to this topic

#121 aureliaruja

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 14 June 2007 - 06:06 PM

Vezi postareaana-op, la Jun 14 2007, 03:22 PM, a spus:

mgrecia n-am inteles cum e cu accizele,
daca ai ceva lamuriri ref.la accize (in special energ.electrica-prod.interna, import...) poti sa le postezi, asta in asteptarea celor 500

printre altele am aflat de ora 10 ora examenului ca se pare ca e un secret in a se face publica

s-au afisat salile.. la ora 10 incepe examenul
aureliaruja

#122 florin_bv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 14 June 2007 - 06:18 PM

Vezi postareadoru, la Jun 14 2007, 06:28 PM, a spus:

De subiecte ce se aude , raman cele 500 de care stim , pt. ca respectand procedura din martie - dupa cum scria cineva, inainte de repartizarea pe sali trebuia sa apara subiectele noi , nu ?
Am intrebat astazi la call center( numarul care a fost furnizat pentru informatii) Am primit raspunsul sa ne uitam maine ( vineri) pe site

#123 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 14 June 2007 - 06:19 PM

doru,
eu am vorbit de "procedura" dupa ordinea in care au fost facute informatiile publice pe site mf in sesiunea anterioara
eram stresata de ora, ca nu am afisat-o oricum a trebuit sa-mi schimb o data biletul
nu ma astept sa faca publice cel putin nu azi eventualele alte 500 intrebari, la ce intarzieri au avut in a anunta dosarele admise, ora, repartizare pe sali

#124 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 14 June 2007 - 06:43 PM

S-au afisat listele cu repartitia pe sali. Este la ora 10,00, Sunt la I.M.S.T. (in spatele Rectoratului).
E foarte bine, ajung in Buc. la 7,58, iau metrou pana la statia Semanatoarea si 10 min. per pedes. Timp berechet.
Cred ca nu se mai publica nici o intrebare, au sa fie din cele 500 si poate 2-3 noi. Treb. mare atentie. Sper sa fie ceva logic.
Bafta la toata lumea!

#125 carmenszlwa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 14 June 2007 - 07:06 PM

Stimati colegi, inca mai credeti ca se vor afisa subiectele noastre?????? Eu ma indoiesc.

#126 carmen29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 14 June 2007 - 07:17 PM

Multumesc celor care au dat informatii despre Ghidul delimitativ pentru consultant fiscal aparut la Tribuna Economica. Este util. Pacat ca timpul este foarte scurt....

Bafta tuturor!

#127 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 14 June 2007 - 07:19 PM

Pana apar alte 500 de intrebari ,daca mai apar.............poate posteaza cineva o harta a campusului ca sa ne orientam un pic.

#128 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 14 June 2007 - 07:30 PM

harta campus

#129 doru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 14 June 2007 - 07:42 PM

Super. Multumim pentru harta.

#130 naiman_a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:
  • Interests:afaceri

Postat 14 June 2007 - 08:40 PM

Multumim pentru harta, ceva intrebari noi o sa apara ? oare ?
O zi buna!

Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com

#131 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 14 June 2007 - 08:45 PM

si eu tot la IMST CD016
multumiri si pt indicatii binenteles pt harta, ne descurcam noi si fara "cele 500", suntem oricum pe metereze daca se mai misca ceva

#132 aura galea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 14 June 2007 - 09:10 PM

La intrebarea 139 raspunsul corect este TIGARETE.

#133 cucubau

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:
  • Interests:Linux

Postat 14 June 2007 - 10:05 PM

Vezi postareaaura galea, la Jun 14 2007, 10:10 PM, a spus:

La intrebarea 139 raspunsul corect este TIGARETE.

Absolut de acord

#134 naiman_a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:
  • Interests:afaceri

Postat 14 June 2007 - 10:34 PM

nimic nou sub clar de luna ?

Care este diferenta intre tigarete si tigari ?
O zi buna!

Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com

#135 ddanceanu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 June 2007 - 10:36 PM

La ce statie de Metrou trebuie sa cobor pentru a ajunge la Rectorat

#136 aura galea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 14 June 2007 - 10:50 PM

Vezi postareanaiman_a, la Jun 14 2007, 11:34 PM, a spus:

nimic nou sub clar de luna ?

Care este diferenta intre tigarete si tigari ?
2) Se considerã þigarete:
a) rulourile de tutun destinate fumatului ca atare ºi care nu sunt þigãri sau þigãri de foi, în sensul alin. (3);
b) rulourile de tutun care se pot introduce într-un tub de hârtie de þigarete, prin simpla mânuire neindustrialã;
c) rulourile de tutun care se pot înfãºura în hârtie de þigarete, prin simpla mânuire neindustrialã;
d) orice produs care conþine parþial alte substanþe decât tutunul, dar care respectã criteriile prevãzute la lit. a), b) sau c).
(3) Se considerã þigãri sau þigãri de foi, dacã se pot fuma ca atare, dupã cum urmeazã:
a) rulourile de tutun care conþin tutun natural;
b) rulourile de tutun care au un înveliº exterior din tutun natural;
c) rulourile de tutun care au o umpluturã din amestec tãiat fin, înveliº exterior de culoarea normalã a unei þigãri, care acoperã complet produsul, inclusiv
filtrul, dar exclusiv muºtiucul, dacã este cazul, ºi un liant, cu condiþia ca:
1. înveliºul ºi liantul sã fie din tutun reconstituit;
2. masa unitarã a rolei de tutun, excluzând filtrul sau muºtiucul, sã nu fie sub 1,2 grame; ºi
3. înveliºul sã fie fixat în formã de spiralã, cu un unghi ascuþit de minimum 30 grade faþã de axa longitudinalã a þigãrii.
d) rulourile de tutun, care au o umpluturã din amestec tãiat fin, înveliº exterior de culoare normalã a unei þigãri, din tutun reconstituit, care acoperã
complet produsul, inclusiv filtrul, dar exclusiv muºtiucul, dacã este cazul, cu condiþia ca:
1. masa unitarã a ruloului, excluzând filtrul ºi muºtiucul, sã fie egalã sau mai mare de 2,3 grame; ºi
2. circumferinþa ruloului de tutun de minimum o treime din lungimea þigãrii sã nu fie sub 34 mm.
e) orice produs care conþine parþial alte substanþe decât tutunul, dar care respectã criteriile de la lit. a), b), c) sau d) ºi are înveliºul din tutun natural,
înveliºul ºi liantul din tutun reconstituit sau înveliºul din tutun reconstituit.

Art. 174 alin 2 si 3 Cod Fiscal.

#137 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 07:13 AM

lasati micile rautati, poate colegii aveau alte raspunsuri nu tigarete sau tigari
va rog puteti posta raspunsurile la intrebarile 156, 161, 166, 169, 170, 171
multumiri

#138 cucubau

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:
  • Interests:Linux

Postat 15 June 2007 - 07:32 AM

Vezi postareaana-op, la Jun 15 2007, 08:13 AM, a spus:

lasati micile rautati, poate colegii aveau alte raspunsuri nu tigarete sau tigari
va rog puteti posta raspunsurile la intrebarile 156, 161, 166, 169, 170, 171
multumiri

156. începand eu 1 ianuarie 2007, operatorul economic autorizat ca operator neînregistrat de produse accizabile din Romania, poate primi în regim suspensiv produse accizabile atunci cand acestea sunt livrate de:
ART. 186 Deplasarea produselor accizabile aflate în regim suspensiv
(1) Antrepozitarii autorizați de către autoritățile fiscale competente ale unui stat membru sunt recunoscuți ca fiind autorizați atât pentru circulația națională, cât și pentru circulația intracomunitară a produselor accizabile.
(2) Pe durata deplasării unui produs accizabil, acciza se suspendă dacă sunt satisfăcute următoarele cerințe:
a) deplasarea are loc între:
………………………………………….
3. un antrepozit fiscal și un operator neînregistrat;

161. Un produs accizabil (motorina), circula în regim suspensiv de la plata accizelor între doua antrepozite fiscale din Romania. Expeditorul produsului accizabil nu primeste în termen documentul administrativ de însotire certificat în mod corespunzator. Cine datoreaza accizele în aceasta situatie ?
Art. 1891. - Daca o persoana care a expediat un produs accizabil in regim suspensiv nu primeste documentul administrativ de insotire certificat, in termen de 45 de zile de la data expedierii produsului, are datoria de a instiinta in urmatoarele 5 zile autoritatea fiscala competenta cu privire la acest fapt si de a plati accizele pentru produsul respectiv, in termen de 7 zile de la data expirarii termenului de primire a acelui document.

166. Un operator inregistrat din Romania poate achizitiona produse acizabile în regim suspensiv de la :
ART. 186 Deplasarea produselor accizabile aflate în regim suspensiv
(1) Antrepozitarii autorizați de către autoritățile fiscale competente ale unui stat membru sunt recunoscuți ca fiind autorizați atât pentru circulația națională, cât și pentru circulația intracomunitară a produselor accizabile.
(2) Pe durata deplasării unui produs accizabil, acciza se suspendă dacă sunt satisfăcute următoarele cerințe:
a) deplasarea are loc între:
2. un antrepozit fiscal și un operator înregistrat;

169. O cantitate de energie electrica importata din Rusia devine exigibila :
ART. 193 Plata accizelor la bugetul de stat
b) în cazul furnizorilor autorizați de energie electrică sau de gaz natural - data de 25 a lunii următoare celei în care a avut loc facturarea către consumatorul final.

170. Energia electrica produsa de un producator din Romania devine exigibila :
ART. 193 Plata accizelor la bugetul de stat
b) în cazul furnizorilor autorizați de energie electrică sau de gaz natural - data de 25 a lunii următoare celei în care a avut loc facturarea către consumatorul final.

171. Momentul exigibilitatii impozitului pentru titeiul din productia internaeste :
ART. 215 Dispoziții generale
(1) Pentru țițeiul din producția internă, operatorii economici autorizați, potrivit legii, datorează bugetului de stat impozit în momentul livrării.
(4) Momentul exigibilității impozitului la țițeiul din producția internă intervine la data efectuării livrării.

#139 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 07:32 AM

in legatura cu traseul e ok de la gara cu metroul pana la statia semanatoarea?????????

#140 sunquest

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 15 June 2007 - 07:36 AM

156.un antrepozit fiscal
161.expeditorul produsului accizabil
166.un antrepozitar autorizat
169.data de 25 a lunii urmatoare celei in care a avut loc facturarea catre consumatorul final
170.la momentul facturarii catre consumatorul final
171.la data efectuarii livrarii

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL