Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consultant fiscal - examen iunie 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

consultant fiscal - examen iunie 2007

530 replies to this topic

#201 dmirelae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:04 PM

Vezi postareaOlguta, la Jun 15 2007, 04:54 PM, a spus:

Vezi postareadmirelae, la Jun 15 2007, 03:26 PM, a spus:

Vezi postareaSimona Chirita, la Jun 15 2007, 03:15 PM, a spus:

Intrebarea 53.
raspunsul corect este b) 50%
In rest pana acum varianta corecta a)

corect Art50(2)a
N-am decat normele la mine, sunt la serviciu si codul fiscal cu modicari dar la asta nu e nici o modificare. Poti sa postezi te rog art.50?

ART. 50
Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală
(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabilește prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:
a) o cheltuială deductibilă egală cu 40% din venitul brut;
b) contribuțiile sociale obligatorii plătite.
(2) În cazul veniturilor provenind din crearea unor lucrări de artă monumentală, venitul net se stabilește prin deducerea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:
a) o cheltuială deductibilă egală cu 50% din venitul brut;
b) contribuțiile sociale obligatorii plătite.

#202 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:07 PM

Vezi postareaiuliapuf, la Jun 15 2007, 03:51 PM, a spus:

Mersi Gianina
Sa cresti mare :tongue: M-am confruntat in practica cu asa ceva de aceea m-am gandit sa-ti raspund. la veniturile persoanelor din activitati independente si la impozit pe profi este valabil ceea ce ai spus tu.
Mie mi-e frica rau de TVA ...dar sa speram ca voi supravietui :smile:

Gianina

#203 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:14 PM

Vezi postareanemrac, la Jun 15 2007, 03:54 PM, a spus:

si in cazul in care a realizat pierdere contabila aferent statului de micro ? ce se face cu el ?
Chiar daca este pierdere aferenta statutului de micro, tot n-are de-a face cu fiscalul.

Deci dpdv contabil, daca in 2006 ai pierdere contabila (esti micro) ai sold debitor la 117. Daca realizezi profit contabil in 2007 iti acoperi pierderea contabila reportata din 2006 iar dpdv fiscal iti calculezi profitul/pierderea fiscala pe baza cheltuielilor/veniturilor lui 2007. Deci inca o data: rezultatetul contabil este una iar fiscalul este cu totul si cu totul altceva. Sunt cazuri in care poti avea pierdere contabila si profit fiscal (aici au un rol mare de spus cheltuielile nedeductibile).

Sper ca am fost clara
Gianina

#204 rxy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:18 PM

salut,

alte subiecte in genul celor postate credeti ca mai apar?

#205 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:23 PM

31. O societate comercială cu răspundere limitată plătitoare de impozit pe profit, începe în luna aprilie 2007 un proces de investiții vizând atât retehnologizarea proceselor de productie cât și modernizarea sediului social, utilizând pentru finantarea acestuia un credit de la o bancă din Germania pe o perioadă de 5 ani, 200.000 euro de la un asociat al societății cu termen de rambursare pe 3 ani, iar pentru utilaje o finanțare de 5.000.000 euro de la o societate de leasing din Franța. Care dintre finanțările menționate vor fi luate în considerare la determinarea gradului de îndatorare prevazut pentru determinarea nivelului deductibil al cheltuielilor cu dobânzile și diferențelor de curs valutar?
a. doar împrumutul de la asociatul societății;
b. finanțarea de la societatea de leasing;
c. creditul de la banca din Germania;
d. toate finanțările;
e. finanțarea de la societatea de leasing și creditul de la banca din Germania;
f. nu calculează gradul de îndatorare.

MA POATE CINEVA SA INTELEG RASPUNSUL CORECT ?

VA MULTUMESC,

#206 iuliapuf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, drept comercial, internet

Postat 15 June 2007 - 04:32 PM

[quote name='vulpisor' date='Jun 15 2007, 05:23 PM' post='134276']
31. O societate comercială cu răspundere limitată plătitoare de impozit pe profit, începe în luna aprilie 2007 un proces de investiții vizând atât retehnologizarea proceselor de productie cât și modernizarea sediului social, utilizând pentru finantarea acestuia un credit de la o bancă din Germania pe o perioadă de 5 ani, 200.000 euro de la un asociat al societății cu termen de rambursare pe 3 ani, iar pentru utilaje o finanțare de 5.000.000 euro de la o societate de leasing din Franța. Care dintre finanțările menționate vor fi luate în considerare la determinarea gradului de îndatorare prevazut pentru determinarea nivelului deductibil al cheltuielilor cu dobânzile și diferențelor de curs valutar?
a

pe scurt:
art 23 al 1: ch cu dob sint integral deductibile daca gr de indat <3
al 2: daca gr de indatorare>3, atunci ch sint nedeductibile
al 3: la fel pt diferentele de curs

art 23 al 7: prevederile 103 nu se aplica societatilor bancare, inst de credit, financiare, leasing.
Deci chelt cu dob bancara sint integral deductibile. Gradul de indatorare se calculeaza decat pt asociati.

Atunci cand se calculeaza deductibilitatea chelt din imprumuturile asociatilor, intai se aplica limitele de la alin 5, pct a si b, si dupa aceea se calculeaza gradul de indatorare.

Sper ca nu vorbesc prostii
Iulia Florea

#207 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:53 PM

35. O asociație de proprietari realizează în cursul anului 2007 venituri din închirierea unui spațiu disponibil în valoare de 40.000 lei, care sunt utilizați pentru reparații la instalația principală de apă a blocului de locuințe. În cazul prezentat este asociația de proprietari obligată la plata impozitului pe profit?

STIE CINEVA RASPUNSUL ?

[
art 23 al 7: prevederile 103 nu se aplica societatilor bancare, inst de credit, financiare, leasing.
Deci chelt cu dob bancara sint integral deductibile. Gradul de indatorare se calculeaza decat pt asociati.

Atunci cand se calculeaza deductibilitatea chelt din imprumuturile asociatilor, intai se aplica limitele de la alin 5, pct a si b, si dupa aceea se calculeaza gradul de indatorare.

Sper ca nu vorbesc prostii
[/quote]

IULIA :
art 23 al 7: prevederile 103 nu se aplica societatilor bancare, inst de credit, financiare, leasing. EU L-AM INTERPRETAT CA REFERINDU-SE LA FAPTUL CA ACESTE SOCIETATI NU INTRA SUB INCIDENTA CALCULULUI GRADULUI DE INDATORARE ! PENTRU CALCULUL GRADULUI LOR DE INDATORARE !

SA MA CORECTEZE CINEVA DACA GRESESC !

#208 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 04:57 PM

Cu exceptia aspectului privind necesitatea infiintarii Asociatiei de Proprietari ca obligatie a proprietarilor pentru propria lor proprietate, aceasta unica forma de organizare mai confera si urmatoarele avantaje, unele stabilite prin prevederi legale:
1. Calitatea de persoana juridica cu drepturi depline in fata oricarei institutii publice de stat sau private;
2. Scutire de impozit pe veniturile obtinute de asociatie din inchirieri ale spatiilor comune, din activitati economice de orice natura etc., in conditiile legii;
3. Scutire la plata T.V.A. pentru activitatile desfasurate de asociatia de proprietari;
4. Scutire la plata taxei judiciare de timbru pentru actiunile in instanta impotriva restantierilor;
5. Scutire la plata taxei judiciare de timbru pentru actiunile in instanta impotriva furnizorilor de servicii publice (RADET etc.) privind respectarea drepturilor consumatorilor;
6. Privilegiu imobiliar asupra bunurilor mobile si imobile ale restantierilor, la judecatorie, astfel incat la data vanzarii apartamentelor/spatiilor aceasta operatiune sa nu se poata face decat dupa achitarea datoriilor catre asociatie;
7. Negocierea directa a contractelor de furnizare si intermedierea serviciilor publice de utilitati;
8. Aplicarea unui sistem propriu de penalizari, aducator de venituri, compensatoare pierderilor, pentru asociatie;
9. Eliminarea fraudelor financiar-contabile si a muncii la "negru";
10. Obtinerea de credite avantajoase, cu dobanda subventionata, pentru lucrari de reabilitare, consolidare, modernizare;
11. Obtinere de finantari nerambursabile pentru proiecte in cadrul asociatiei de proprietari;
12. Posibilitatea deschiderii de conturi la orice banca;
13. Posibilitatea retribuirii tuturor celor care se implica in activitati practice sau cu raspundere in cadrul asociatiei;
14. Posibilitatea initierii de catre proprietari a unor afaceri in numele asociatiei de proprietari;
15. Aplicarea unor programe sociale de sprijinire a persoanelor cu dificultati financiare;
16. Posibilitatea contorizarii individuale a consumurilor de apa, gaze etc.;
17. Posibilitatea asociatiei de a deveni intermediar de servicii publice si colector de taxe si impozite locale, activitati aducatoare de venituri;
18. Posibilitatea concesionarii/inchirierii spatiilor verzi din jurul cladirii s.a.

#209 olly

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:03 PM

Mai oameni buni, dar are cineva raspunsurile corecte la grilel din martie ? A fost postat ceva pana acum, dar se sterg tot timpul, probabil de catre administratorul site-ului.
Cine le are si vrea, sa le posteze, noi le salvam iute, si le raspandim, ca suntem mai multi si mai destepti.

#210 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:04 PM

s-au afisat subiectele ,le voi atasa , la munca tovarasi

#211 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:10 PM

...continuarea n-am gasit-o....respectiv deoarece folosesc veniturile pt "imbunatatiri" ale imobilului

ba da am gasit
SCUTIRI
asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari potrivit Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru veniturile obtinute din activitatile economice si care sunt sau urmeaza a fi utilizate pentru imbunatatirea utilitatilor si a eficientei cladirii, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune.

#212 markkus22

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:16 PM

Vezi postareanemrac, la Jun 15 2007, 06:04 PM, a spus:

s-au afisat subiectele ,le voi atasa , la munca tovarasi
Sa traiesti boierule, multzam! :smile:

#213 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:18 PM

le poate pune cineva doc?

#214 markkus22

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:22 PM

Vezi postareaana-op, la Jun 15 2007, 06:18 PM, a spus:

Sper sa mearga......uite-le si in format doc!!! :smile:

#215 carmen29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:24 PM

Atentie, s-au afisat intrebarile pentru sesiunea din iunie 2007
    pe site ul MF!
    Nu pot sa-l uploadez. Zipat are 308 KB.

#216 marlboro

Nou

• Members
    • Pip
    • 8 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:25 PM

numa txt am reusit...wordu nu mi-l ia

Fisiere atasate

#217 cucubau

Membru junior

• Members
    • Pip
    • 37 Postari:
    • Interests:Linux

Postat 15 June 2007 - 05:30 PM

Vezi postareaana-op, la Jun 15 2007, 06:18 PM, a spus:

Am facut o conversie rapida dar e acceptabil si se poate edita. Eu plec cu trenul in seara asta spre Bucuresti si astept sa ajute cit mai multi la solutii

Fisiere atasate

#218 ghola

Membru junior

• Members
    • Pip
    • 46 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:42 PM

#219 manudo

Nou

• Members
    • Pip
    • 4 Postari:

Postat 15 June 2007 - 05:59 PM

Multumesc si eu pentru intrebari. :smile:
    Tinand cont ca sunt 33 de pagini cu intrebari propunerea mea este sa incercam sa gasim raspunsurile doar pentru 2 pagini de intrebari fiecare dintre cei interesati.
    Inainte de a ne apuca de rezolvari anuntati, va rog, aici ce pagini vreti sa faceti.
    E bine? Ce parere aveti?
    Eu imi aleg paginile 6 si 7

#220 cristina paunescu

Membru junior

• Members
    • Pip
    • 18 Postari:

Postat 15 June 2007 - 06:11 PM

sunt 34 de pagini de intrebari structurate pe subiecte astfel:
    1-25 drept
    26-101 TVA
    102-226 impozite