Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consultant fiscal - examen iunie 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 26

Salt la continut

consultant fiscal - examen iunie 2007

530 replies to this topic

#501 Adrian

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 158 Postari:

Postat 21 June 2007 - 11:17 PM

Vezi postarea906090, la Jun 21 2007, 06:35 AM, a spus:

......
Va propun o tema de discutie : art 17 din OG 71/30.08.2007: " Consultantii fiscali si s c de consultanta fiscala pot desfasura, pe linga activitatea de consultanta fiscala, cu respectarea conditiilor prevazute de actele normative in materie , si activitati de :
a) expertiza contabila;
b) audit financiar;
c) instruire si perfectionare in domeniul fiscal ."
Si mai e si art 21 ( 5) Consultantii fiscali nu pot sa isi exercite atributiile conferite de aceasta calitate pe durata in care desfasoara arice alta activitate salarizata , cu exceptia activitatilor prevazute la art. 17"
Adica cum vine asta ?
Daca aveti informatii de la Conferinta din 16.07 ar fi interesant de aflat pentru toata lumea !
Multumesc !

Expertiza contabila si auditul financiar pot fi desfasurate de consultantii fiscali cu conditia ca acestia sa fie membri ai CECCAR, respectiv CAFR. Asta inseamna "cu respectarea conditiilor prevazute de actele normative in materie".
Si eu cu parerea ...

#502 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 22 June 2007 - 12:38 AM

Vezi postareaAdrian, la Jun 22 2007, 12:17 AM, a spus:

Vezi postarea906090, la Jun 21 2007, 06:35 AM, a spus:

......
Va propun o tema de discutie : art 17 din OG 71/30.08.2007: " Consultantii fiscali si s c de consultanta fiscala pot desfasura, pe linga activitatea de consultanta fiscala, cu respectarea conditiilor prevazute de actele normative in materie , si activitati de :
a) expertiza contabila;
b) audit financiar;
c) instruire si perfectionare in domeniul fiscal ."
Si mai e si art 21 ( 5) Consultantii fiscali nu pot sa isi exercite atributiile conferite de aceasta calitate pe durata in care desfasoara arice alta activitate salarizata , cu exceptia activitatilor prevazute la art. 17"
Adica cum vine asta ?
Daca aveti informatii de la Conferinta din 16.07 ar fi interesant de aflat pentru toata lumea !
Multumesc !

Expertiza contabila si auditul financiar pot fi desfasurate de consultantii fiscali cu conditia ca acestia sa fie membri ai CECCAR, respectiv CAFR. Asta inseamna "cu respectarea conditiilor prevazute de actele normative in materie".

Aici sunt doua probleme:
1.- SC pot avea ob. de activitate si exp. ct. si aud. fin., daca au personal autorizat de profil, sau daca e PFA, sa aiba atestat pt. toate.
2.- Una clara si normala in alte societati, care treb. pusa si la exp. ct. si aud. fin. daca faci o meserie fao si nu mai fii angajat in alte parti.

Stiu ca in Franta esti fie consultant, fie exp. ct. (la ei auditul este o parte a dreptului - cum se respecta legile economico-financiare, specialitate la fac. de drept). Acestea sunt meserii liberale independente si nu poti desfasura alta activitate decat cadru universitar.
Pot fi cabinete comune cos. fisc. - exp. ct. dar fiecare isi vede de ale lui.
La tribunal niciodata in probleme fiscale nu a sa reprez. un exp. ct.
Unii cons. fisc. sunt asociati cu societati, intreprinderi si desf activ. numai pt. acestia, dar pe baza de contract, nu drept angajat acesti castiga 100000-120000 euro/an.
Alti vizeaza un calcul de impozit pe teren pt. 2 euro/buc.

#503 ana1977

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 22 June 2007 - 09:14 AM

eu stiam ca e examen la ceccar in sept..................

am si eu o nelamurire. la ceccar in decl anuala se cere detalierea pe activitati a veniturilor obtinute in anul anterior. pentru consultanta fiscala ne impoziteaza si ceccar-ul si ccf-ul?

#504 mgrecia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 22 June 2007 - 03:14 PM

Vezi postareaflorin_bv, la Jun 21 2007, 11:34 AM, a spus:

Vezi postareamgrecia, la Jun 21 2007, 10:27 AM, a spus:

subiecte grile iunie 2007
Multumesc pentru ajutor.Ma voi pregati acum mai usor pentru urmatoarea sesiune.Deocamdata cel mai important meci este cel care urmeaza, adica examenul de aptitudini de la CECCAR din 30 Iunie. Dupa aceea toate panzele sus spre consultant fiscal.

Bafta!!
eu am terminat cu CECCAR-ul
numai bine!!

Vezi postareacamido2006, la Jun 21 2007, 01:00 PM, a spus:

Multumesc celor care au postat raspunsurile

cu placere,dar atentie subiecte septembrie
bafta in continuare
mgrecia

bafta Florin bv!!!
noroc ca eu amterminat cu CECCAR

sa vedem in septembrie la consultant ce subiecte ne vor mai da....
mgrecia

#505 roxi_iri

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 25 June 2007 - 12:58 PM

Va rog sa ma lamuriti privind functia de Consilier Fiscal.
Am vaut pe Forum ba ca pot sa fiu si expert contabil si consilier la un loc ,ba nu.Pana la urma cum ramane ?
De cand intra in vigoare obligativitatea firmelor sa certifice situatiile la un Consilier Fiscal si la ce Cifra de Afaceri ?

Va multumesc !
Fiti destepti,dar si sanatosi!
http://www.probiolife.ro

#506 cristina paunescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 29 June 2007 - 12:44 PM

Pentru cei interesati, a aparut Ordonanta de urgenta nr. 53/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala. :lostit (13):

#507 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:
  • Interests:orice

Postat 29 June 2007 - 01:00 PM

din acest moment, treburile sunt clare: consultantii sunt consultanti iar expertii contabili sunt experti contabili. expertii pot realiza lucrari de consultanta numai daca sunt si ...consultanti. Era previzibil sa vina cu clarificari.

Aceasta postare a fost editata de robertantal: 29 June 2007 - 01:00 PM

Important in viata nu este ceea ce faci, ci sa faci bine ceea ce faci! Astfel, vei deveni un om mai bun ... Continua sa te straduiesti mai mult!

#508 netfeli

Membru junior

• Nou venit
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 29 June 2007 - 01:30 PM

Vezi postarearobertantal, la Jun 29 2007, 02:00 PM, a spus:

din acest moment, treburile sunt clare: consultantii sunt consultanti iar expertii contabili sunt experti contabili. expertii pot realiza lucrari de consultanta numai daca sunt si ...consultanti. Era previzibil sa vina cu clarificari.
Se intelege ca declaratiile catre fisc le vor aviza sau/si face doar consultantii fiscali?

#509 ana1977

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 29 June 2007 - 02:47 PM

si au reusit sa ne impuna si un termen de maxim 2 luni pt inscriere

#510 carmen29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 29 June 2007 - 06:11 PM

Ordonanta de urgenta nr. 53/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala:

Fisiere atasate

#511 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 05 July 2007 - 07:56 PM

Vezi postareacarmen29, la Jun 29 2007, 07:11 PM, a spus:

Ordonanta de urgenta nr. 53/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala:

Trebuie sa inteleg ca de acum numai consultantii fiscali pot intocmi declaratiile pentru impozite si taxe ????

ma refer la deconturi TVA , declaratii 100 etc ....

#512 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 06 July 2007 - 12:56 AM

si in septembrie la ce data se sustine examenul pt consultant fiscal?
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#513 haiducul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 07 July 2007 - 08:23 AM

Buna. Cum pot afla data sustinerii urmatorului examen pt. consultant fiscal ? Dar informatii in legatura cu inscrierea, bibliografia pentru acest examen ? Va multumesc.
Ciao.

#514 naiman_a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:
  • Interests:afaceri

Postat 08 July 2007 - 10:12 PM

Vezi postareahaiducul, la Jul 7 2007, 09:23 AM, a spus:

Buna. Cum pot afla data sustinerii urmatorului examen pt. consultant fiscal ? Dar informatii in legatura cu inscrierea, bibliografia pentru acest examen ? Va multumesc.

Nu se mai tine in septembrie, va fi cu stagiu de acum
O zi buna!

Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com

#515 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 09 July 2007 - 08:50 AM

Vezi postareanaiman_a, la Jul 8 2007, 11:12 PM, a spus:

Nu se mai tine in septembrie, va fi cu stagiu de acum
Si cei care au luat nu vor face si ei cursuri de pregatire profesionala daca nu vor face acest stagiu?

#516 auras

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 10 July 2007 - 11:33 AM

am citit ordonanta 53 unde scrie de stagiu sau presupunem?

#517 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 10 July 2007 - 09:35 PM

Din cate am auzit, la conf. CCF din 16.06.2007 s-a propus ca incepand cu cei ce iau ex. din 17.06.2007 sa faca stagiu si apoi sa devina cons. fisc., s-a opus reprez. MF. care a spus ca in momentul cand CCF. va org. ex. va face ce vrea, pana atunci ex. este org. de MF. si ex este FINAL.

Vad ca prin Ord.53/2007 se da dreptul CCF. de org, ex. de acum incepe circul de la CECCAR, C.Aud.Fin. cu stagiu, examene partiale, ex. final, etc.
Vad ca lacomia CCF. este fara margini, cine a promovat ex. si nu s-a inscris in camera in termen de 60 zile este amendat cu 1000 lei!

Stie cineva cum se face aceasta inscriere?
A inceput eliberarea carnetelor pentru cei ce au promovat in 17.06.2007?
Ce acte sunt necesare?

#518 titi35

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 11 July 2007 - 01:08 PM

Se pare ca certificatele de atestare se vor elibera de saptamana viitoare.
Actele care au fost necesre pentru inscrierea in Registru in urma examenului din martie au fost:
- cererea de inscriere ;
- actul de identitate-in copie legalizata;
- certificatul de atestare a calitatii de consultant fiscal emis de Ministerul Economiei si Finantelor- in copie legalizata;
- cazier judiciar;
- cazier fiscal;
- documentul de plata a taxelor de inscriere;
- doua fotografii 2/3;
- dovada de sediu pentru membri activi

#519 clothilda

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 July 2007 - 04:16 PM

"haiducule",si pe mine ma intereseaza subiectul.Dar se pare ca nu se stie inca.

#520 emilbuc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 30 July 2007 - 10:59 PM

[s-a inscris cineva pana acum din promotia iunie 2007? ma puteti ajuta cu un sfat? eu as vrea sa-mi inscriu firma in camera consultantilor...cum procedez? stie cineva?

Similar Topics Collapse

154 useri citesc topicul

0 membri, 154 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL