Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
OU 47/2007 - CASA DE MARCAT - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

OU 47/2007 - CASA DE MARCAT

180 replies to this topic

#101 Marinna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 207 Postari:

Postat 16 October 2007 - 10:53 AM

Din cate am in teles eu ordonanta asta inca nu e lege. Este propusa pentru a fi votata. La noi ca la nimeni - se voteaza ne-am cumparat casa de marcat si o vom folosi, nu se voteaza iesim cu casele de marcat in piata sa le vindem (dar nici asta nu avem voie :smile: )
Masinile au bare de protectie, creioanele au guma de sters pentru ca oamenii gresesc !

#102 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 16 October 2007 - 12:50 PM

ordonantele de urgenta sunt in vigoare pana la aparitia legii care sa le reglementeze... lucru care poate dura si un an
cand apare legea, ordonanta poate sa nu fie aprobata si nu mai are valabilitate sau poate fi aprobata si ... e valabila in continuare

#103 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 October 2007 - 02:06 PM

de curiozitate (adica sa nu mor proasta :sad: ) imi poate spune cineva de ce e necesara o lege care sa aprobe o ordonanta data de guvern ??

e ca si cum, dupa ce m-am maritat la popa (asa cum se cuvine), tre' sa ma duc si la episcop ca sa imi aprobe cununia - dupa circa vreun an de zile ... numai ca eu, intre timp, nu mai sunt virgina, poate am si nascut !! ce ma fac daca nu imi aproba episcopul "actiunea" ??? :smile: raman "data si neluata", poate si cu un copil in brate... :sad:

minunat, ce sa zic !

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 16 October 2007 - 02:42 PM

#104 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 16 October 2007 - 03:48 PM

Vezi postareaALUPEI OTILIA, la Oct 16 2007, 02:06 PM, a spus:

imi poate spune cineva de ce e necesara o lege care sa aprobe o ordonanta data de guvern ??
E vorba doar de un principiu: Parlamentul (ales de popor) este forumul legislativ, iar Guvernul (numit si nu ales) este forumul executiv.
Pentru ca parlamentul e prea mare si prea lent, in cazuri de urgenta Guvernul emite OUG, dar doar Parlamentul (cand va avea timp) isi va spune ultimul cuvant, caci el reprezinta poporul (teoretic vorbind, nu si practic). E vorba de principiul separarii puterilor in stat (cea legislativa de cea executiva). Asa inteleg eu rostul OUG-urilor. Dar nu inteleg (dupa acest principiu) rolul OG-urilor. Un jurist ar putea explica si asta.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#105 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 October 2007 - 04:13 PM

multumesc mult, nopris :sad:

inteleg abilitatea guvernului de a emite ord. de urg., pe per. vacantei parlamentare, restul e cam ca dracu'...

daca s-ar aplica corect separatia puterilor in stat, eu cred ca nu ar trebui "data pe piata" nici o ord. fara aprobarea forului legislativ, cu exceptia per. de vacanta parlamentara. altfel, lesne se pot intampla niste unele uratele, cum a fost exemplul dat de Marinna :sad:
este absurd sa mai intorci o ordonanta dupa ce ea si-a produs efectele o per. de timp si ai obligat o multime de societati comerciale sa faca investitii pe care le arunca la gunoi, apoi... sau poate ca mai infiinteaza ei o organizatie care sa preia casele de marcat inutile, evident subevaluate, nu ?
:smile:

#106 irina petcu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 17 October 2007 - 10:02 AM

S-ar putea sa fiu off-topic, dar nu ma pot abtine. Scuze Otilia :smile:
Ati vazut vreodata contabilii sa faca greva?
Eu nu am aflat inca.
Toti fac greva, numai contabilii nu. Cum ar fi sa facem greva ca nu mai vrem legi haotice? :sad:
irina

#107 liloi2007

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 18 October 2007 - 10:19 PM

Imi cer scuze pentru post inca de la inceput. Poate ca e off topic(desi la cat mai pot judec ala ora asta cred ca nu) sau poate voi fi usor incoerenta.Sunt administrator de SRL care alearga de la contabil la forum conta.ro intr-o veselie, care asa cum spunea cineva mai devreme tine registru de casa, face nir-uri, incheie contracte, tine registru de bani personali, bate bonurile in casa de marcat si evident se roaga de clienti sa-l pastreze pana la iesirea din magazin(ca angajatului inca ii e frica de casa de marcat si de banii din sertar dupa o luna de la anagajare) si mama care face mancare, spala, calca, face curat atunci cand mai apuca si evident se ocupa de lectiile copiilor.Am studiat cu mare atentie toate mesajele din topicul legat de aceasta minunata og28 si cred ca in sfarsit m-am lamurit.Am ajuns la concluzia ca daca nu furi de miliarde si iti vezi de treaba ta si completezi toate documentele ce trebuie completate si platesti corect impozite la stat ai toate sansele sa te capeti cu o amenda.Ca sa nu mai spun ca la noi e ca la nenimeni.In multe tari din Europa asta in care am fost mereu dar de la care nu invatam nimic, la infiintarea unei societati comerciale primesti consiliere gratuit in orice pb dupa care ti se spune politicos'fratele meu esti informat, ai termen atat, dupa te caut de toate hartiile' . Numai la noi cautam ca disperatii pe forum, zapacim contabilii, prietenii, cunostintele cu telefoane si cand vine controlul oricum iti iei amenda ca ... asa-i in tenis. Tot ce sper este ca lucrurile se vor indrepta si vom putea sa ne vedem linistiti de ale noastre ajutati de o legislatie care sa ne impinga inainte, nu sa ne traga inapoi.

Aceasta postare a fost editata de floris: 18 October 2007 - 10:33 PM

#108 Adél

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 18 October 2007 - 11:13 PM

Vezi postareadnut, la Sep 1 2007, 12:21 PM, a spus:

M. Of. nr. 603 / 31 aug. 2007 Ordonantă privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale nr. 47 prevede unele noutati privind casele de marcat . Poate o posteaza cineva.
Buna
Sunt noua pe forum si sper ca postez bine intrebarea mea.
Citind OU28 cu aceste modificari date de O 47 ma intreb daca vanzari cu amanuntul = vanzari catre pers fizice?
In concluzie nu se permit evidente cantitativ-valorice ci numai global valorice daca faci vanzari catre populatie ?
Eu am primit amenda pt faptul ca intr-o zi in totalul monetarului suma era mai mica decit valoarea facturii atasata linga monetar.Clientul a platit in rate si a cerut factura la urma.
Ce pot sa fac ? Tai factura de avans la fiecare rata platita si la factura finala stornez avansul ?
In acest caz cum ramine cu stocul , daca fac un inventar sigur voi avea diferente `legale`sau cel putin explicabile?

#109 laura_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 20 October 2007 - 07:47 AM

Buna ziua, am o situatie de genul: firma vinde mobilier, conform OG 47 -a cumparat casa de marcat; dar.....un agent al firmei merge si pe teren si gaseste client care vrea sa plateasca un avans .....ii face factura si chitanta?? sau ii spune clientului : da banii si eu nu fac chitanta ca trebuie sa vii la magazin cu mine sa-ti dau bon fiscal?? Ce zice-ti despre asta?
Multumesc :smile:

#110 krina03

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 24 October 2007 - 08:56 AM

Dorind sa-mi achizitionez casa de marcat am constatat ca sertarul (cel putin la modelele mai ieftine) este optional. Deci daca imi cumpar casa de marcat fara sertar cum mai ramane cu prevederea ca dimineata alimentezi sertarul cu bani.......?

#111 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 25 October 2007 - 03:57 PM

Vezi postarealaura_ro, la Oct 20 2007, 07:47 AM, a spus:

... sau ii spune clientului : da banii si eu nu fac chitanta ca trebuie sa vii la magazin cu mine sa-ti dau bon fiscal?? Ce zice-ti despre asta?
Multumesc :smile:
Sa stii ca exista si case de marcat portabile cu acumulator!!!! Deci... nu exista "scuze".
Legiuitorii nostrii au clocit foarte bine aceasta ordonanta. Si cum amenzile sunt supeeeer-grase, s-au cam strans curelele pentru comercianti.
Eu am fost socata cand un patron mi-a povestit cand doi baieti de la garda au intrat cu super tupeu in pravalie(si nu este decat o spalatorie auto), i-au facut monetarul, i-a luat pe angajati la cotrobait prin genti, buzunare si alte cele, iar in final, pentru ca-i gasise plus de casa de 4 lei si 50 bani, a vrut sa-i dea amenda de 8000 ron si sa-i suspende activitatea. Mie mi se pare strigator la cer!!!!
Ce nu inteleg, este faptul ca niciodata nu poti avea suma exacta in casierie. De aceea se face monetar la sfarsitul zilei, iar diferentele se constata, (minusurile se imputa iar plusurile se fac venit), nu?
elenacca

#112 GxG25

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 29 October 2007 - 02:51 PM

salutare!
Am si eu o rugaminte privind emiterea bonurilor fiscale
In situatia in care un angajat este obligat la plata unor cursuri de specialitate pe motivul demisiei acestuia, societatea este obilgata sa emita bon fiscal fostului angajat?
Mentionez faptul ca domeniul de activitate al companiei il reprezinta transportul aerian si nu dispune de casa de marcat

multumesc

#113 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 29 October 2007 - 08:12 PM

Nu

#114 GxG25

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 30 October 2007 - 10:10 AM

Vezi postareauiliv, la Oct 29 2007, 10:12 PM, a spus:

Nu
exista cumva o baza legala ?

multumesc anticipat

#115 ovidiu79b

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:

Postat 31 October 2007 - 01:35 PM

Vezi postareanopris, la Oct 11 2007, 12:26 AM, a spus:

Unde ati citit ca banii personali se introduc in casa de marcat? Nici nu am visat asa ceva. Cum sa amesteci banii firmei cu cei personali? Cei personali raman in buzunarele lor, dar la un control (cu mandat de perchezitie) trebuie sa coincida cu ce s-a declarat. Sau se decide sa fie pusi undeva la loc sigur pana la sfarsitul programului, dar nu se amesteca cu banii firmei.
Am si eu o nelamurire, va rog frumos.
Nu inteleg cum e cu soldul initial la casa de marcat, banii pentru rest. De unde se iau banii astia? Daca introduci la inceputul zilei o suma dupa aceea la sfarsit trebuie sa o scoti? Inainte sau dupa ce faci raportul Z ? Cum se procedeaza practic ?
Implica si inregistrari contabile sau tine doar de casa de marcat?
Multumesc anticipat!

#116 anronval

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 31 October 2007 - 05:12 PM

Buna tuturor.
Ma bucur nespus ca am gasit acest forum, pentru ca sunt in ceata totala. Am o firma, cu un angajat si prestez alte forme de invatamant, mai exact cursuri de specializare catre persoane fizice. Problema e ca am 2-3 clienti pe o perioada de 6 saptamani, cateodata si mai rar. Pana acum eram scutita de casa de marcat, deoarece plata se face in trei rate. Se pare ca nu mai am scutire, insa nu stiu cum o sa emit bonuri fiscale la trei rate. Al doilea lucru care ma depaseste: ce e cu acel registru? deci prestez vreo 2-3 saptamani fara sa fac nici o incasare, mai trebuie sa trec in registru cati bani am la mine in fiecare zi? si ce bani sa tin in sertar? ca nu dau rest niciodata! omul vine cu banii de curs, ii fac factura si..........bon fiscal? si atunci, ce e cu sertarul de bani?
Va rog ajutati-ma, sunt total debusolata.
Multumesc mult.
Bafta tuturor.

#117 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 31 October 2007 - 06:53 PM

Vezi postareaovidiu79b, la Oct 31 2007, 03:35 PM, a spus:

Vezi postareanopris, la Oct 11 2007, 12:26 AM, a spus:

Unde ati citit ca banii personali se introduc in casa de marcat? Nici nu am visat asa ceva. Cum sa amesteci banii firmei cu cei personali? Cei personali raman in buzunarele lor, dar la un control (cu mandat de perchezitie) trebuie sa coincida cu ce s-a declarat. Sau se decide sa fie pusi undeva la loc sigur pana la sfarsitul programului, dar nu se amesteca cu banii firmei.
Am si eu o nelamurire, va rog frumos.
Nu inteleg cum e cu soldul initial la casa de marcat, banii pentru rest. De unde se iau banii astia? Daca introduci la inceputul zilei o suma dupa aceea la sfarsit trebuie sa o scoti? Inainte sau dupa ce faci raportul Z ? Cum se procedeaza practic ?
Implica si inregistrari contabile sau tine doar de casa de marcat?
Multumesc anticipat!

Practic banii pentru rest ar tb scosi din caserie la intrarea la servici ii introduci in casa de marcat si inainte de a face raportul z ii scoti din casa de marcat si ii predai la caserie.

#118 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 31 October 2007 - 06:58 PM

In urma unui control de la garda la o firma care foloseste casa de marcat de cateva ori pe luna i s-a cerut ca sa scoata raportul z pe zero in zilele in care nu foloseste casa de marcat.Exista scris lucrul acesta undeva?

#119 Dok

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 09 November 2007 - 09:04 PM

Sunt foarte interesat sa aflu daca cineva a fost confruntat cu situatia de a livra bunuri de folosinta indelungata sau orice, cu incasarea partiala. Cum trebuie procedat ? Se scrie pe factura ca s-a emis bonul nr ... la prima incasare, apoi cand clientul revine ce faci ? Daca emiti chitanta incalci legea (s-a eliminat cazul de exceptie) . Daca emiti bon de casa, nu ai cum sa-l duci pe fisa clientului ! DECI CARE ESTE SOLUTIA ???

#120 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 November 2007 - 10:03 PM

Adaptarea caselor de marcat , ca sa ti arate atat vanzarea fara factura din acea zi , cat si numai incasarile de numerar ( din cate stiu unele case de marcat au aceasta facilitate )

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL