Postat 16 October 2007 - 10:53 AM
Postat 16 October 2007 - 12:50 PM
cand apare legea, ordonanta poate sa nu fie aprobata si nu mai are valabilitate sau poate fi aprobata si ... e valabila in continuare
Postat 16 October 2007 - 02:06 PM
e ca si cum, dupa ce m-am maritat la popa (asa cum se cuvine), tre' sa ma duc si la episcop ca sa imi aprobe cununia - dupa circa vreun an de zile ... numai ca eu, intre timp, nu mai sunt virgina, poate am si nascut !! ce ma fac daca nu imi aproba episcopul "actiunea" ???
minunat, ce sa zic !
Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 16 October 2007 - 02:42 PM
Postat 16 October 2007 - 03:48 PM
ALUPEI OTILIA, la Oct 16 2007, 02:06 PM, a spus:
Pentru ca parlamentul e prea mare si prea lent, in cazuri de urgenta Guvernul emite OUG, dar doar Parlamentul (cand va avea timp) isi va spune ultimul cuvant, caci el reprezinta poporul (teoretic vorbind, nu si practic). E vorba de principiul separarii puterilor in stat (cea legislativa de cea executiva). Asa inteleg eu rostul OUG-urilor. Dar nu inteleg (dupa acest principiu) rolul OG-urilor. Un jurist ar putea explica si asta.
Postat 16 October 2007 - 04:13 PM
inteleg abilitatea guvernului de a emite ord. de urg., pe per. vacantei parlamentare, restul e cam ca dracu'...
daca s-ar aplica corect separatia puterilor in stat, eu cred ca nu ar trebui "data pe piata" nici o ord. fara aprobarea forului legislativ, cu exceptia per. de vacanta parlamentara. altfel, lesne se pot intampla niste unele uratele, cum a fost exemplul dat de Marinna
este absurd sa mai intorci o ordonanta dupa ce ea si-a produs efectele o per. de timp si ai obligat o multime de societati comerciale sa faca investitii pe care le arunca la gunoi, apoi... sau poate ca mai infiinteaza ei o organizatie care sa preia casele de marcat inutile, evident subevaluate, nu ?
Postat 17 October 2007 - 10:02 AM
Ati vazut vreodata contabilii sa faca greva?
Eu nu am aflat inca.
Toti fac greva, numai contabilii nu. Cum ar fi sa facem greva ca nu mai vrem legi haotice?
Postat 18 October 2007 - 10:19 PM
Aceasta postare a fost editata de floris: 18 October 2007 - 10:33 PM
Postat 18 October 2007 - 11:13 PM
dnut, la Sep 1 2007, 12:21 PM, a spus:
Sunt noua pe forum si sper ca postez bine intrebarea mea.
Citind OU28 cu aceste modificari date de O 47 ma intreb daca vanzari cu amanuntul = vanzari catre pers fizice?
In concluzie nu se permit evidente cantitativ-valorice ci numai global valorice daca faci vanzari catre populatie ?
Eu am primit amenda pt faptul ca intr-o zi in totalul monetarului suma era mai mica decit valoarea facturii atasata linga monetar.Clientul a platit in rate si a cerut factura la urma.
Ce pot sa fac ? Tai factura de avans la fiecare rata platita si la factura finala stornez avansul ?
In acest caz cum ramine cu stocul , daca fac un inventar sigur voi avea diferente `legale`sau cel putin explicabile?
Postat 20 October 2007 - 07:47 AM
Multumesc
Postat 24 October 2007 - 08:56 AM
Postat 25 October 2007 - 03:57 PM
laura_ro, la Oct 20 2007, 07:47 AM, a spus:
Multumesc
Legiuitorii nostrii au clocit foarte bine aceasta ordonanta. Si cum amenzile sunt supeeeer-grase, s-au cam strans curelele pentru comercianti.
Eu am fost socata cand un patron mi-a povestit cand doi baieti de la garda au intrat cu super tupeu in pravalie(si nu este decat o spalatorie auto), i-au facut monetarul, i-a luat pe angajati la cotrobait prin genti, buzunare si alte cele, iar in final, pentru ca-i gasise plus de casa de 4 lei si 50 bani, a vrut sa-i dea amenda de 8000 ron si sa-i suspende activitatea. Mie mi se pare strigator la cer!!!!
Ce nu inteleg, este faptul ca niciodata nu poti avea suma exacta in casierie. De aceea se face monetar la sfarsitul zilei, iar diferentele se constata, (minusurile se imputa iar plusurile se fac venit), nu?
Postat 29 October 2007 - 02:51 PM
Am si eu o rugaminte privind emiterea bonurilor fiscale
In situatia in care un angajat este obligat la plata unor cursuri de specialitate pe motivul demisiei acestuia, societatea este obilgata sa emita bon fiscal fostului angajat?
Mentionez faptul ca domeniul de activitate al companiei il reprezinta transportul aerian si nu dispune de casa de marcat
multumesc
Postat 29 October 2007 - 08:12 PM
Postat 31 October 2007 - 01:35 PM
nopris, la Oct 11 2007, 12:26 AM, a spus:
Nu inteleg cum e cu soldul initial la casa de marcat, banii pentru rest. De unde se iau banii astia? Daca introduci la inceputul zilei o suma dupa aceea la sfarsit trebuie sa o scoti? Inainte sau dupa ce faci raportul Z ? Cum se procedeaza practic ?
Implica si inregistrari contabile sau tine doar de casa de marcat?
Multumesc anticipat!
Postat 31 October 2007 - 05:12 PM
Ma bucur nespus ca am gasit acest forum, pentru ca sunt in ceata totala. Am o firma, cu un angajat si prestez alte forme de invatamant, mai exact cursuri de specializare catre persoane fizice. Problema e ca am 2-3 clienti pe o perioada de 6 saptamani, cateodata si mai rar. Pana acum eram scutita de casa de marcat, deoarece plata se face in trei rate. Se pare ca nu mai am scutire, insa nu stiu cum o sa emit bonuri fiscale la trei rate. Al doilea lucru care ma depaseste: ce e cu acel registru? deci prestez vreo 2-3 saptamani fara sa fac nici o incasare, mai trebuie sa trec in registru cati bani am la mine in fiecare zi? si ce bani sa tin in sertar? ca nu dau rest niciodata! omul vine cu banii de curs, ii fac factura si..........bon fiscal? si atunci, ce e cu sertarul de bani?
Va rog ajutati-ma, sunt total debusolata.
Multumesc mult.
Bafta tuturor.
Postat 31 October 2007 - 06:53 PM
ovidiu79b, la Oct 31 2007, 03:35 PM, a spus:
nopris, la Oct 11 2007, 12:26 AM, a spus:
Nu inteleg cum e cu soldul initial la casa de marcat, banii pentru rest. De unde se iau banii astia? Daca introduci la inceputul zilei o suma dupa aceea la sfarsit trebuie sa o scoti? Inainte sau dupa ce faci raportul Z ? Cum se procedeaza practic ?
Implica si inregistrari contabile sau tine doar de casa de marcat?
Multumesc anticipat!
Practic banii pentru rest ar tb scosi din caserie la intrarea la servici ii introduci in casa de marcat si inainte de a face raportul z ii scoti din casa de marcat si ii predai la caserie.
Postat 31 October 2007 - 06:58 PM
Postat 09 November 2007 - 09:04 PM
Postat 09 November 2007 - 10:03 PM
Similar Topics
34 useri citesc topicul
0 membri, 34 vizitatori, 0 utilizatori anonimi