Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
grile rezolvate iunie 2007-cons. fiscal - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 15

Salt la continut

- - - - -

grile rezolvate iunie 2007-cons. fiscal

427 replies to this topic

#281 alexa_balaj

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 27 November 2007 - 01:31 PM

Vezi postareaochiad, la Nov 24 2007, 11:43 AM, a spus:

Vezi postarearamy001, la Nov 22 2007, 09:22 AM, a spus:

Buna,

As dori si eu grilele examen consultant fiscal 2007-cu variantele de raspuns: ramy_simion@yahoo.com

Multumesc frumos,

Ramona

daca se poate sa le primesc si eu (cu variante de raspuns) la adresa ochiac@yahoo.com.
Ne ajuta foarte mult daca avem si variantele de raspuns nu doar raspunsul corect.
Pe cele din Martie le am dar pe cele din Iunie nu
Multumec anticipat
Servus Ochiad

ai putea, te rog frumos, sa-mi trimiti si mie grilele cu variantele de raspunsuri ptr martie? ... si daca intre timp le-ai primit si pe cele din iunie.
Grilele cu raspunsurile corecte le am dar sunt sigura k m-ar ajuta ffff mult sa caut singura raspunsul si apoi sa ma verific...

BAFTAAAAA
Alexandra

#282 mariusoana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 27 November 2007 - 01:34 PM

Si eu intru in grup. Hai sa vedem cati ne strangem sa stabilim nr de intrebari pentru fiecare. Daca suntem mai multi, poate le rezolva cate doua persoane ca ar fi mai bine sa avem doua pareri, voi ce ziceti?[/quote]
intru si eu in grup!! sper sa fim cat mai mai multi, pt ca ideea ta este binevenita!! :smile:
[/quote]

Sunt de acord si eu. Sa speram ca se vor afisa macar cu 24 de ore inainte. Ar fi timp suficient sa trecem prin ele daca reusim sa le rezolvam. Astept sa primesc informatii despre modul de alocare al intrebarilor.

#283 ade31

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 27 November 2007 - 05:30 PM

vreau si eu sa intru in grup.incepem cu o lista?sa vedem cati ne strangem.

#284 alexa_balaj

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 27 November 2007 - 07:12 PM

Vezi postareaochiad, la Nov 24 2007, 11:43 AM, a spus:

Vezi postarearamy001, la Nov 22 2007, 09:22 AM, a spus:

Buna,

As dori si eu grilele examen consultant fiscal 2007-cu variantele de raspuns: ramy_simion@yahoo.com

Multumesc frumos,

Ramona

daca se poate sa le primesc si eu (cu variante de raspuns) la adresa ochiac@yahoo.com.
Ne ajuta foarte mult daca avem si variantele de raspuns nu doar raspunsul corect.
Pe cele din Martie le am dar pe cele din Iunie nu
Multumec anticipat

Ochiad ... scuze am uitat sa-ti dau adresa de mail... alexa_balaj@yahoo.com
Alexandra

#285 alexa_balaj

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 27 November 2007 - 07:20 PM

am observat k grilele din martie si cele din iunie seamana ffff tare! Stie cineva sa ne spuna daca vor semana si cu cele din decembrie... avand in vedere k examenul nu se mai organizeaza de catre min de fin ci de camera consultantilor fiscali...

... urasc sa fiu cobai... am picat si la primul examen de consultanti fiscali cand au trecut doar 24....

inca o intrebare ... urmatoarele doua examene ptr acces sunt tot cu atribuirea calitatii de consultant fara stagiu?
:smile:
BAFTAAAAA
Alexandra

#286 mateiandrei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 27 November 2007 - 08:25 PM

Buna. Intru si eu in grup, cu cat suntem mai multi cu atat rezolvam mai repede intrebarile.

#287 domnica_l

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 28 November 2007 - 11:12 AM

Salutare,
Am reusit sa le descarc incercati asa la bibliografie

daca mai trebuie mai trimit

Fisiere atasate

#288 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 28 November 2007 - 03:37 PM

Poate cineva sa posteze sau sa dea un link pentru o sinteza, un curs universitar, ceva, de drept civil si comercial ...

#289 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 28 November 2007 - 04:27 PM

Vezi postareageorge_v, la Nov 28 2007, 05:37 PM, a spus:

ceva de drept civil si comercial ...

Fisier atasat  12_CODUL_COMERCIAL_cu_modificarile_ulterioare.doc   845K   81 downloads
cu o alta rugaminte: are cineva intrebarile din iunie 2007 cu mai multe variante de raspuns?
tot ce am eu este cu intrebare-raspuns

Fisiere atasate

#290 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 28 November 2007 - 04:39 PM

thanx....
daca nu sunt prea insistent unde ar fi un link pt. subiectele din martie de tipul intrebare-5 variante? am gasit mai multe linkuri dar toate erau pe modelul intrebare-raspuns.
in ceea ce priveste cele 500 de grile din iunie, impresia mea e ca nu exista decat sub forma de 1 intrebare - 1 raspuns.
poate cineva sa faca lumina aici?

#291 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 28 November 2007 - 04:50 PM

Vezi postareageorge_v, la Nov 28 2007, 06:39 PM, a spus:

daca nu sunt prea insistent unde ar fi un link pt. subiectele din martie de tipul intrebare-5 variante?

Fisiere atasate

#292 Lee22

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 29 November 2007 - 11:40 AM

Vezi postareadlupescu, la Aug 6 2007, 11:19 PM, a spus:

Vezi postareacristy_botezatu, la Jul 26 2007, 11:13 AM, a spus:

daca vrea cineva grilele din iunie de la consultanti rezolvate sau una din variantele date la examenul de experti tot din iunie 2007.............

poti sa mi le trimiti si mie te rog pe adresa de email liana.ferent@gmail.com
merci anticipat :smile:

#293 bajanmona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 30 November 2007 - 04:37 PM

te rog sa mi le trimiti si mie pe adresa bajanmona@yahoo.com

multumesc mult.

#294 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 30 November 2007 - 08:55 PM

Cum raspundeti la urmatoarele intrebari (pe aici circula mai multe variante de raspuns, iar in legislatie e altceva) :

383.În situatia în care contribuabilul nu efectueazã stingerea obligaþiilor fiscale în ordinea prevãzutã de lege, organul fiscal va efectua stingerea acestora. În ce termen organul fiscal va înstiinþa debitorul despre mãsura luatã:
a) nu este prevãzut un termen;
b) 15 zile;
c) 7 zile de la data efectuãrii stingerii;
d) 30 de zile la data efectuãrii stingerii;
e) 45 de zile;
f) 5 zile.

Este prevazut termenul de 10 zile de la data efectuarii stingerii – art 110, alin 4, norme CFP, deci nici un raspuns nu este valabil. Cica totusi in CFP actualizat nu ar prevazut nici un termen. Eu am CFP actualizat, dar nu scrie asa ceva.
Poate cineva sa-l ataseze ?

431. În ce conditii nu poate fi utilizat sistemul cu rambursare al regimului de perfecþionare activã?
a) mãrfurile de import sunt supuse unor restrictii cantitative la import;
b) mãrfurile de import beneficiazã de o mãsurã tarifarã în cadrul contingentelor;
c) mãrfurile sunt de origine preferentialã;
d) mãrfurile sunt necomunitare;
e) mãrfurile sunt de origine japonezã;
f) mãrfurile sunt supuse politicii agricole comune

Raspunsurile corecte sunt a si b, cf art 144, alin 1 din Codul Vamal.

Am vazut ca totusi grilele date la examene au un singur raspuns ....

#295 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 30 November 2007 - 09:02 PM

Eu am reusit sa fac rost de testele propuse pt noiembrie 2006, prima sesiune. Le atasez si aici pt cei doritori.
Este si un pdf care nu se ataseaza .... dar cred ca sunt aceleasi probleme

Fisiere atasate

#296 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 30 November 2007 - 10:12 PM

mihavesa ai punctat foarte bine. Si eu am intampinat aceleasi dificultati, exact la aceleasi intrebari. Totusi nu stiu pe ce baza au fost date raspunsurile. Nu inteleg. Dar asta e. Raspunsurile corecte sunt cele pe care le-ai dat si tu.

#297 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 30 November 2007 - 10:55 PM

si urmatoarea grila are un enunt cam ambiguu :
252. O persoană impozabilă stabilită și înregistrată în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, încheie un contract de leasing de mijloace de transport cu o companie B, stabilită și înregistrată în scopuri de TVA în Germania. Este impozabil în România acest serviciu?
a) nu, este impozabil în Germania, acolo unde este stabilit prestatorul;
b) este impozabil în România, la locul unde este stabilit beneficiarul;
c) este impozabil în Germania, compania B fiind înregistrată în scopuri de TVA în Germania;
d) este impozabil în România, deoarece mijloacele de transport sunt efectiv utilizate în România;
e) este un serviciu scutit de TVA;
f) este un serviciu care nu se cuprinde în sfera de aplicare a taxei.

De ce ni se indica ca raspunsul corect este a ??? De unde sa deducem ca compania B este prestatorul ??? Nu ni se precizeaza in enunt cine este prestatorul si cine este beneficiarul, unde se utilizeaza efectiv serviciile de leasing ..... Daca ar fi sa consideram ca B este prestatorul, atunci A este beneficiarul ... si am putea deduce ca serviciile sunt prestate in Romania de catre beneficiar ... deci raspunsul corect ar fi b, cf. art 133, alin. (3) din CF - derogare pt contracte de leasing cu mijloace de transport .....
Si totusi de unde sa deducem toate aceste informatii ??????

Nici la urmatoarea intrebare nu sunt asa de sigura de raspuns :
508. O persoana impozabila stabilita în România, înregistrata în scopuri de taxa pe valoarea adaugata, achizitioneza în anul 2007 un calculator în valoare de 3570 lei din care 570 lei TVA aferenta. Persoana impozabila deduce integral taxa pe valoarea adaugata la data achizitiei. În anul 2010 caseaza respectivul mijloc fix. Este obligata persoana respectiva, la data casarii, sa ajusteze taxa pe valoarea adaugata dedusa initial?
a) nu, pentru ca taxa de ajustat este nesemnificativa, fiind mai mica de 1000 lei.
b) da, pentru ca nu a expirat perioada de ajustare de 5 ani;
c) nu, pentru ca reprezinta o livrare catre sine pentru care colecteaza TVA;
d) nu, pentru ca a expirat perioada de amortizare;
e) nu, pentru ca ajustarea nu se efectueaza în cazul casarii, indiferent când este realizata aceasta;
f) nu, pentru ca respectivul calculator nu se considera bun de capital

In varianta gasita pe aici se indica raspunsul corect a, eu as fi zis ca este b .... Unde gasesc in codul fiscal partea cu "taxa de ajustat nesemnificativa" ?

si la intrebarea
507. O persoana impozabila stabilita în România, înregistrata în scopuri de TVA conform art. 153,
vinde în anul 2007 o cladire achizitionata în anul 2005, pentru care a dedus TVA integral în
momentul achizitiei. Are persoana impozabila obligatia de a ajusta taxa pe valoarea adaugata dedusa initial?
a) da, având în vedere o perioada de ajustare de 5 ani;
b) da, având în vedere o perioada de ajustare de 20 ani;
c) da, având în vedere o perioada de ajustare de 50 ani;
d) nu, pentru ca imobilul a fost achizitionat înainte de data aderarii;
e) nu, pentru ca la data achizitiei, livrarea de bunuri imobile nu era scutita;
f) nu, pentru ca livrarea este scutita de TVA cu drept de deducere.

se indica raspunsul corect a, dar in CF art. 149, alin 2 se specifica corect b.

Ce pareri aveti ?

#298 andruski

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 01 December 2007 - 01:20 AM

Vezi postareamihavesa, la Dec 1 2007, 12:55 AM, a spus:

si urmatoarea grila are un enunt cam ambiguu :
252. O persoană impozabilă stabilită și înregistrată în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal, încheie un contract de leasing de mijloace de transport cu o companie B, stabilită și înregistrată în scopuri de TVA în Germania. Este impozabil în România acest serviciu?
a) nu, este impozabil în Germania, acolo unde este stabilit prestatorul;
b) este impozabil în România, la locul unde este stabilit beneficiarul;
c) este impozabil în Germania, compania B fiind înregistrată în scopuri de TVA în Germania;
d) este impozabil în România, deoarece mijloacele de transport sunt efectiv utilizate în România;
e) este un serviciu scutit de TVA;
f) este un serviciu care nu se cuprinde în sfera de aplicare a taxei.

De ce ni se indica ca raspunsul corect este a ??? De unde sa deducem ca compania B este prestatorul ??? Nu ni se precizeaza in enunt cine este prestatorul si cine este beneficiarul, unde se utilizeaza efectiv serviciile de leasing ..... Daca ar fi sa consideram ca B este prestatorul, atunci A este beneficiarul ... si am putea deduce ca serviciile sunt prestate in Romania de catre beneficiar ... deci raspunsul corect ar fi b, cf. art 133, alin. (3) din CF - derogare pt contracte de leasing cu mijloace de transport .....
Si totusi de unde sa deducem toate aceste informatii ??????

Nici la urmatoarea intrebare nu sunt asa de sigura de raspuns :
508. O persoana impozabila stabilita în România, înregistrata în scopuri de taxa pe valoarea adaugata, achizitioneza în anul 2007 un calculator în valoare de 3570 lei din care 570 lei TVA aferenta. Persoana impozabila deduce integral taxa pe valoarea adaugata la data achizitiei. În anul 2010 caseaza respectivul mijloc fix. Este obligata persoana respectiva, la data casarii, sa ajusteze taxa pe valoarea adaugata dedusa initial?
a) nu, pentru ca taxa de ajustat este nesemnificativa, fiind mai mica de 1000 lei.
b) da, pentru ca nu a expirat perioada de ajustare de 5 ani;
c) nu, pentru ca reprezinta o livrare catre sine pentru care colecteaza TVA;
d) nu, pentru ca a expirat perioada de amortizare;
e) nu, pentru ca ajustarea nu se efectueaza în cazul casarii, indiferent când este realizata aceasta;
f) nu, pentru ca respectivul calculator nu se considera bun de capital

In varianta gasita pe aici se indica raspunsul corect a, eu as fi zis ca este b .... Unde gasesc in codul fiscal partea cu "taxa de ajustat nesemnificativa" ?

si la intrebarea
507. O persoana impozabila stabilita în România, înregistrata în scopuri de TVA conform art. 153,
vinde în anul 2007 o cladire achizitionata în anul 2005, pentru care a dedus TVA integral în
momentul achizitiei. Are persoana impozabila obligatia de a ajusta taxa pe valoarea adaugata dedusa initial?
a) da, având în vedere o perioada de ajustare de 5 ani;
b) da, având în vedere o perioada de ajustare de 20 ani;
c) da, având în vedere o perioada de ajustare de 50 ani;
d) nu, pentru ca imobilul a fost achizitionat înainte de data aderarii;
e) nu, pentru ca la data achizitiei, livrarea de bunuri imobile nu era scutita;
f) nu, pentru ca livrarea este scutita de TVA cu drept de deducere.

se indica raspunsul corect a, dar in CF art. 149, alin 2 se specifica corect b.

Ce pareri aveti ?

Pentru intrebarea 508

HG44/2004 NM Cod Fiscal Titlul VI pct. 54 (14)
(14) În sensul art. 149 alin. (7) din Codul fiscal, nu se efectuează ajustarea taxei deductibile aferente bunurilor de capital, în situația în care suma care ar rezulta ca urmare a ajustării este mai mică de 1000 lei.

#299 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 December 2007 - 09:40 AM

Vezi postareaandruski, la Dec 1 2007, 01:20 AM, a spus:

Pentru intrebarea 508

HG44/2004 NM Cod Fiscal Titlul VI pct. 54 (14)
(14) În sensul art. 149 alin. (7) din Codul fiscal, nu se efectuează ajustarea taxei deductibile aferente bunurilor de capital, în situația în care suma care ar rezulta ca urmare a ajustării este mai mică de 1000 lei.
mersi

Dar la intrebarea urmatoare ce parere ai :

504. O persoana partial impozabila, înregistrata în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din Codul fiscal, beneficiaza în cursul anului 2007 de servicii constând în lucrari de demolare a unui bun imobil. Prestatorul serviciilor este o persoana impozabila, înregistrata în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal. Este obligat prestatorul sa aplice taxarea inversa din punct de vedere al TVA pentru serviciile prestate?
a) da, pentru ca atât prestatorul cât si beneficiarul sunt înregistrati în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal;
b) da, pentru ca serviciile de demolare a unui bun imobil sunt întotdeauna supuse taxarii inverse;
c) nu, pentru ca beneficiarul nu este o persoana impozabila în întregime;
d) nu, pentru ca serviciile de demolare a unui bun imobil nu se încadreaza în categoria serviciilor pentru care se aplica taxarea inversa;
e) nu, pentru ca aplicarea taxarii inverse este optionala;
f) nu, pentru ca obligatia privind aplicarea taxarii inverse îi revine numai beneficiarului.

Eu am zis d, pe aici circula varianta a.

Pt cei doritori sa inteleaga practic mecanismul de impozitare la TVA, atasez noul ordin 1823/2007 care inlocuieste Ordinul 222/2006, in care se regasesc cateva exemple practice privind circuitul TVA.

nu s-a atasat
se poate descarca de aici http://www.conta.ro/...showtopic=27025

#300 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 December 2007 - 10:44 AM

am incercat sa citesc OMF 1823/2007 in speranta ca voi intelege cazurile practice de acolo ... e cumplit, nu am inteles nimic inca de la primul exemplu prezentat, cazul unui non-transfer.
Poate ma ajutati :

ART. 1
Primul caz: Prezentare
(1) O persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA în statul membru 2 și denumită în continuare A sau contractorul principal cumpără bunuri de la o altă persoană impozabilă din statul membru 1, denumită în continuare B.
(2) A dispune expedierea bunurilor către altă persoană impozabilă din statul membru 1, denumită în continuare C, în vederea prelucrării. Ambalajele, accesoriile pentru confecții, părțile componente ale unui motor și orice alte bunuri care nu suferă transformări în procesul de prelucrare realizat de C pot fi supuse măsurilor de simplificare dacă sunt livrate de B către A și dacă sunt în legătură directă cu bunurile prelucrate de C.

Schemă:
*T*
statul membru 1 statul membru 2

┌───┐ Livrare de bunuri ┌───┐
│ B ├─────────────────────────────────────→ │ A │
└─┬─┘ └───┘
│ ↑ ↑
│ │ │
│ Bunuri │ │
│ │ │
│ │ │
↓ │ │
┌───┐ Prestare de servicii │ │
│ C │────────────────────────────────────────┘ │
└───┘──────────────────────────────────────────┘
Transport de bunuri prelucrate
*ST*

Deci, B livreaza bunuri catre A, dar nu direct, mai intai le trimite la C pt prelucrare si de acolo sunt transportate produsele prelucrate catre A. Din schema rezulta foarte clar ca C presteaza serviciul de prelucrare.
Ceea ce nu inteleg eu sunt urmatoarele :

1. De ce se considera ca A efectuează un transfer în statul membru 1, conform art. 128 alin. (10) din Codul fiscal ???
Cf art 128, alin (10) : este asimilat cu livrarea intracomunitara cu plata transferul DE CATRE o persoana impozabila de bunuri ....
2. De ce se considera ca executarea de lucrări asupra bunurilor mobile corporale de către C în beneficiul lui A reprezintă o prestare de servicii ce are loc în statul membru 2 ???? Prestarea de servicii are loc in statul 1 de catre C .... Aici tind sa inteleg de ce, deoarece C a comunicat codul sau de tva si atunci locul prestarii de servicii este in statul membru al destinatarului (adica statul 2) .....

Voi cum retineti mai usor toate schemele legate de livrare/achizitie/servicii la TVA ?

Similar Topics Collapse

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL