Postat 03 October 2007 - 01:35 PM
"pt cei care au lucrat in firme de audit sau conta mi se pare ca poate da cu prima ocazie examenul, nu tb sa astepte 3 ani"
V-am urmarit zbuciumul zilele astea si am fost alaturi de voi. Pentru cei care ati picat nu disperati, asta nu inseamna ca sunteti slab pregatiti sau nu aveti ce cauta in meseria asta, este un examen tampit pentru care ne stresam de parca ar fi ultimul lucru pe care trebuie sa-l facem pe lumea asta.
Usor de vorbit acum, pentru ca am trecut si eu prin zbuciumul asta anul trecut in iulie. A fost greu examenul si anul trecut, dar oricum procentul de promovati a fost mult mai mare, dar oricum au fost ffff multi picati fata de cum eram obisnuiti in anii precedenti sa fie doar un accident sa nu iei acest examen.
De anul trecut s-au inasprint conditiile acestui examen, si din pacate zvonurile pe care le-am auzit dupa examen, cum ca la anul va fi si mai greu si ca vor scoate treptat, treptat grilele din subiectele de examen s-au adeverit.
Eu m-am numarat printre norocosi, desi numai eu stiu ce subiecte tampite am avut la fiscalitate si cum am agonizat in fiecare zi gandindu-ma la rezolvarile pe care le-am scris in examen. Spre norocul meu lucrez intr-un cabinet de contabilitate de mai multi ani si intradevar nu a mai trebuit sa stau in stagiu cei trei ani, am dat examenul de aptitudini trei luni mai tarziu, in octombrie.
Nu vreau sa va sperii dar primul examen a fost floare la ureche comparativ cu al doilea, desi pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca eram cu materia foarte proaspata in minte si unele lucruri, mai ales la conta s-au cam repetat. Cu toate astea tot mi s-a parut super, super naspa examenul. Norocul este ca perioada de agonie este mult mai scurta ,iti dau raspunsul in aceeasi zi pentru ca a doua zi trebuie sa dai oralul. Oricum organizarea CECCAR-ului la fiecare examen este deplorabila fata de banii pe care-i incaseaza de la noi. Ganditi-va un pic, la examenul de aptitudini am fost anul trecut in Buc in jur de 1000 de persoane, toate lucrarile s-au corectat (nici nu cred ca le-au citit, probabil le-au rasfoit) cam de la ora 16, 17, pana noaptea , in jur de ora 2 cand s-au afisat rezultatele. Eram trezita de dimineata de la ora 6, nu am dormit pana la ora doua noaptea, trebuia sa mai treci o data prin materia pentru examenul oral , nestiind daca ai luat sau nu scrisul, iar si a doua zi la ora 9 trebuia sa te prezinti la oral, dar nu stiai cand intri............. am intrat la ora 15, imaginati-va..........!!!!!!!!!
A fost un adevarat tur de forta, daca m-ai pune sa mai fac chestia asta o data nu cred ca as mai putea.
Imi pare tare rau pentru cei mai putini norocosi anul acesta, dar poate mai aveti o sansa la contestatii, sa stiti ca anul trecut s-au rezolvat favorabil foarte multe, chiar nu ma asteptam.
Va tin pumnii si va doresc multa bafta!!!!!!!