Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 41

Salt la continut

parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007

829 replies to this topic

#801 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 02 October 2007 - 06:52 PM

Vezi postareabrenda_sv_ro, la Oct 2 2007, 03:55 PM, a spus:

Ieri in jur de ora 5, incercand la disperare si ofticandu-ma si eu ca voi sa vad rezultatele pe undeva, m-a sunat de la CECAR (Suceava), sa imi comunice rezultatele (am picat la drept :(() si sa imi spuna sa vin azi la ei sa depun contestatie. Astazi, dna de acolo mi-a zis ca mai devreme de o saptamana nu crede ea ca se va afisa ceva rezultate. Si mi-a urat spor la treaba. A fost draguta :)

CECCAR-ul nostru???? :nono: mare mirare....la bucuresti nici daca ai fi primit premiul oscar nu te-ar fi sunat de la CECCAR....daramite sa te mai si cheme sa faci contestatie!!!!!! sunteti norocosi acolo la suceava; oricum multa bafta!

#802 srazvi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 02 October 2007 - 07:44 PM

Vezi postareaMarinna, la Oct 2 2007, 05:53 PM, a spus:

maaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , ce s-a intamplat?
Au picat atat de multi !!!
E cineva care a luat si n-a fost la cursurile lor? Adica au platit doar examenul si au luat?

este :smile:

#803 mihaela_s82

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 02 October 2007 - 07:58 PM

Vezi postareaiuly.stefan, la Oct 2 2007, 05:32 PM, a spus:

Eu am luat pentru ca am intuit gandirea lor comunista, in consecinta : am scris la absolut toate subiectele (prin urmare la unele aberant, pe alaturi, imi mai aduceam aminte de ceva, reveneam, iar deviam etc);
am respectat ordinea ceruta de ei in rezolvarea subiectelor ( sa nu il enervez pe ala care corecteaza); am scris citet, clar, mare, fara taieturi etc.; desi aberam am cautat sa scriu “cantitativ” suficient pentru fiecare subiect si aberatiile mele sa fie cat de cat in limite; limba de lemn – am scris mult dar nu am spus nimic si constant m-am invartit in jurul a ce stiam (de la materie la materie). Nu ma consider deloc mai istet decat cei care au picat! (am reusit ajutat de cei 10 ani de experienta in bataia de joc din mediul contabil-fiscal romanesc).
Imi pare chiar putin rau ca am luat acest examen pentru ca daca nu il luam vroiam sa ma reorientez spre alta meserie, in care viata mea sa nu graviteze in mod constant in jurul datei de 25 ale lunii si de craciun sa stau cu familia , nu sa alerg prin oras cu sacul de declaratii, samd.
Sunt contabil si lucrez la o firma de contabilitate, avem lunar controale pentru rambursare tva, garzi ,protectia muncii, politie economica etc. si cunosc foarte bine gandirea oamenilor ce lucreaza in institutii gen CECCAR .
Succes tuturor !
asa am facut si eu... nu eram sigura ca voi lua, pt ca la multe subiecte am batut campii cu gratzie, dar se pare scrisul citet si rezolvarea (daca se poate numi asa) a subiectelor in ordinea lor, m-au salvat!

#804 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 02 October 2007 - 07:58 PM

S-a dus cineva cu ea personal. Imi pare rau pentru ca prietenul meu chiar nu merita sa pice... pentru 4 sutimi la conta iar in rest a luat note mari; oare chiar nu se gandesc la Dumnezeu cand fac asemenea nedreptati? Ce era sa-i dea 4 sutimi in plus, mai ales ca de asta depinde promovarea examenului. Chiar daca eu am luat parerea mea este ca au avut intr-adevar norma de promovare...altfel nu se poate explica de ce au picat atati oameni doar din cauza unui examen pentru cateva sutimi. Sper din tot sufletul sa se rezolve cat mai multe contestatii si vreau sa citesc numai vesti bune cand se vor afisa rezultatele contestatiilor.
Gianina

#805 danielred

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 02 October 2007 - 08:06 PM

Ciudat mi se pare faptul ca notele au o a doua zecimala "precisa" pentru fiecare materie in parte, zecimala care vrea parca sa ne asigure de obiectivitatea corectarii. 8,39... 8.61...5,96.... 7,02..... cata precizie ! acum parca sunt tentat sa depun o cerere pentru a se afisa toate notele cu trei zecimale.... sau macar cele cu perioada 9... 5,999(9) inseamna 6, nu ?!

#806 mimi_elena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 02 October 2007 - 08:30 PM

asa am facut si eu... nu eram sigura ca voi lua, pt ca la multe subiecte am batut campii cu gratzie, dar se pare scrisul citet si rezolvarea (daca se poate numi asa) a subiectelor in ordinea lor, m-au salvat!
[/quote]

si eu am tratat subiectele in ordine, am scris mult la fiecare subiect, am detaliat tot, mai ales la teorie. Nu am sarit peste nici un subiect. Si uite ca am avut noroc. L-am trecut.
Acum ce urmeaza? In cat timp trebuie sa ne inscriem la stagiu, sau cum facem? :smile:

#807 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 02 October 2007 - 08:50 PM

Sa inteleg ca pentru noi cei cu scris de doftor nu ramane altceva de facut decat sa luam lectii de caligrafie, ca altfel picam si la anu'.......... :smile:

#808 katya

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 02 October 2007 - 09:40 PM

buna seara
probabil ca nici nu mai sunteti pe-aici
eu am picat la control 5 si evaluare 4.20, la conta am luat 8.04, drept 6.72, fisc 6.92, exp 8.40 si audit 6.40. am fost foarte dezamagita de ei. la control sa ziceam ca nu mi-a piact fisa, dar la evaluare am facut, asta e clar, eu cred ca au trecut dupa ureche. mi s-ar parea normal sa afiseze raspunsurile pe care le considera ei corecte, nu? pai daca noi suntem prosti (nu toti) sa ne arate calea spre desteptaciune. mie nu imi pare rau decat de bani si mai ales pentru faptul ca am dat fara sa fiu pregatita cum trebuie, adica eu am invatat intr-o sambata si mi-am luat 2 zile inainte de examen, pai eu abia 8 sept am aflat ca sunt 7 materiii si nu 6, deci asta e, nu m-am pregatit si gata si vreau sa spun ca m-am bazat f mult pe cultura generala ca de copiat mi-a fost frica desi s-a copiat la greu in sala unde am dat eu.
cunosc pe cineva care a fost la cursuri si a picat, dar invers nu

#809 Catad

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 02 October 2007 - 09:45 PM

aveti idee in ce consta examenul final la CECCAR ,de curiozitate ,daca la asta de acces este asa de mult de invatat si destul de greu ?

#810 Orbu Tatiana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 02 October 2007 - 09:49 PM

Acum ce urmeaza? In cat timp trebuie sa ne inscriem la stagiu, sau cum facem? :smile:
[/quote]

In maxim doua luni se completeaza cererea pentru stagiu. Sunt toate detaliile pe ceccar.ro.
Mai bine deschidem un alt topic pentru stagiu. Aici inca multa lume sufera si asteapta rezultatul contestatiilor.
Bafta multa tuturor!

Fisiere atasate

tatiana

#811 domnul D

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 02 October 2007 - 09:51 PM

Vezi postareaCatad, la Oct 2 2007, 10:45 PM, a spus:

aveti idee in ce consta examenul final la CECCAR ,de curiozitate ,daca la asta de acces este asa de mult de invatat si destul de greu ?

exact asta ma intrebam si eu. si pt ce mai sunt cei 3 ani de pregatire?

#812 Orbu Tatiana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 02 October 2007 - 09:57 PM

Vezi postareadomnul D, la Oct 2 2007, 07:51 PM, a spus:

Examenul de aptitudini consta in :
- o proba scrisa;
- o proba orala;

Proba scrisa consta in:
- un caz practic, din domeniul expertizei contabile, monografiei contabile, sau auditului financiar, cu durata de 4 ore;
- o lucrare cuprinzand intrebari din legislatia privind activitatea de expertiza contabila si de contabil autorizat cu durata de 3 ore

Proba orala consta in:
- o intrebare din materia juridica si fiscala;
- o intrebare din domeniul financiar, contabilitate si audit financiar.

Pentru promovarea probei scrise si continuarea examenului cu proba orala, este necesara obtinerea mediei de cel putin 7.
tatiana

#813 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 02 October 2007 - 10:24 PM

Vezi postareadomnul D, la Oct 2 2007, 10:51 PM, a spus:

Ca sa ne demonstreze ca desi am luat examenul trebuie sa mai pierdem 3 ani din viata pentru stagiatura si apoi sa mai dam o data un examen care va semana izbitor din punct de vedere al materiei cu primul, de fapt un simulacru de examen pentru ca anul acesta s-a copiat cu nonsalanta si supraveghetorii au inchis ochii(stiu din surse sigure) .Nu ca la examenul de conta unde un destept de supraveghetor nu ne-a lasat nici macar cu planul de conturi pe masa si a avut cinismul ca a doua zi sa ne spuna "puteti sa scoateti planul de conturi acum"... imi venea sa-l calc in picioare; sa spunem ca a compensat prostia sa cu faptul ca nu s-a plimbat decat de cateva ori prin sala si s-ar fi putut copia daca aveai dupa ce-din pacate n-am venit blindata cu copiute dar la ex de aptitudini voi fi "pregatita" temeinic.
Gianina

#814 Andrei G.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 02 October 2007 - 10:55 PM

Va ganditi cati din cei care au picat o sa dea la anul din nou ..... cati bani o sa intre iarasi in CECCAR si o sa isi bata joc in continuare de voi :smile: nici macar din bun simt nu au putut trimite la filiale email cu rezultatele sa nu se mai bata toti odata pe site-ul lor! Nu va faceti sperante o sa fie la fel si in urmatorul an ... si tot asa :sad: dezgust
Andrei
--------------

#815 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 03 October 2007 - 09:10 AM

Vezi postareaRoxanee, la Oct 2 2007, 09:50 PM, a spus:

Sa inteleg ca pentru noi cei cu scris de doftor nu ramane altceva de facut decat sa luam lectii de caligrafie, ca altfel picam si la anu'.......... :smile:
Eu nu am scris frumos (din cauza lipsei de timp), am si taiat (de mai multe ori) la fiscalitate pt. ca am constatat ca gresisem la calcule si totusi am luat.
Am respectat totusi ordinea materiilor si subiectelor, asa cum ne-au spus, chiar daca asta a insemnat sa ma "inghesoi" la unele subiecte la care am revenit mai la sfarsit, sau sa scriu mai "labartat" la altele la care lasasem prea mult loc liber.

#816 mimi_elena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 03 October 2007 - 09:16 AM

Vezi postareamariana07, la Oct 3 2007, 10:10 AM, a spus:

Vezi postareaRoxanee, la Oct 2 2007, 09:50 PM, a spus:

Eu nu am scris frumos (din cauza lipsei de timp), am si taiat (de mai multe ori) la fiscalitate pt. ca am constatat ca gresisem la calcule si totusi am luat.
Am respectat totusi ordinea materiilor si subiectelor, asa cum ne-au spus, chiar daca asta a insemnat sa ma "inghesoi" la unele subiecte la care am revenit mai la sfarsit, sau sa scriu mai "labartat" la altele la care lasasem prea mult loc liber.
Exact asa am facut si eu. Nu am nici eu un scris caligrafic, dar am respectat ordinea subiectelor. Cred ca s-a punctat si acest lucru. Am scris mult la fiecare subiect ( chiar daca nu tocmai la obiect). Unele fraze chiar le-am repetat.

#817 maneadn

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 192 Postari:

Postat 03 October 2007 - 09:45 AM

Vezi postareagianina, la Oct 2 2007, 11:24 PM, a spus:

Ca sa ne demonstreze ca desi am luat examenul trebuie sa mai pierdem 3 ani din viata pentru stagiatura si apoi sa mai dam o data un examen care va semana izbitor din punct de vedere al materiei cu primul, de fapt un simulacru de examen pentru ca anul acesta s-a copiat cu nonsalanta si supraveghetorii au inchis ochii(stiu din surse sigure) .Nu ca la examenul de conta unde un destept de supraveghetor nu ne-a lasat nici macar cu planul de conturi pe masa si a avut cinismul ca a doua zi sa ne spuna "puteti sa scoateti planul de conturi acum"... imi venea sa-l calc in picioare; sa spunem ca a compensat prostia sa cu faptul ca nu s-a plimbat decat de cateva ori prin sala si s-ar fi putut copia daca aveai dupa ce-din pacate n-am venit blindata cu copiute dar la ex de aptitudini voi fi "pregatita" temeinic.
materia de invatat este aproape aceeasi. e un pic mai putin. pt cei care au lucrat in firme de audit sau conta mi se pare ca poate da cu prima ocazie examenul, nu tb sa astepte 3 ani. sa fim seriosi...pt cei care abia au terminat facultatea cum necesari 3 ani dar, pt cei care au vechime in conta nu stiu la ce foloseste perioada de stagiu. :smile: vom afla in perioada de pregatire

Vezi postareamaneadn, la Oct 3 2007, 10:43 AM, a spus:

Vezi postareagianina, la Oct 2 2007, 11:24 PM, a spus:

materia de invatat este aproape aceeasi. e un pic mai putin. pt cei care au lucrat in firme de audit sau conta mi se pare ca poate da cu prima ocazie examenul, nu tb sa astepte 3 ani. sa fim seriosi...pt cei care abia au terminat facultatea cum necesari 3 ani dar, pt cei care au vechime in conta nu stiu la ce foloseste perioada de stagiu. :sad: vom afla in perioada de pregatire
pot, nu poate :sad:

#818 Simona Chirita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 03 October 2007 - 01:35 PM

"pt cei care au lucrat in firme de audit sau conta mi se pare ca poate da cu prima ocazie examenul, nu tb sa astepte 3 ani"

V-am urmarit zbuciumul zilele astea si am fost alaturi de voi. Pentru cei care ati picat nu disperati, asta nu inseamna ca sunteti slab pregatiti sau nu aveti ce cauta in meseria asta, este un examen tampit pentru care ne stresam de parca ar fi ultimul lucru pe care trebuie sa-l facem pe lumea asta.
Usor de vorbit acum, pentru ca am trecut si eu prin zbuciumul asta anul trecut in iulie. A fost greu examenul si anul trecut, dar oricum procentul de promovati a fost mult mai mare, dar oricum au fost ffff multi picati fata de cum eram obisnuiti in anii precedenti sa fie doar un accident sa nu iei acest examen.
De anul trecut s-au inasprint conditiile acestui examen, si din pacate zvonurile pe care le-am auzit dupa examen, cum ca la anul va fi si mai greu si ca vor scoate treptat, treptat grilele din subiectele de examen s-au adeverit.
Eu m-am numarat printre norocosi, desi numai eu stiu ce subiecte tampite am avut la fiscalitate si cum am agonizat in fiecare zi gandindu-ma la rezolvarile pe care le-am scris in examen. Spre norocul meu lucrez intr-un cabinet de contabilitate de mai multi ani si intradevar nu a mai trebuit sa stau in stagiu cei trei ani, am dat examenul de aptitudini trei luni mai tarziu, in octombrie.
Nu vreau sa va sperii dar primul examen a fost floare la ureche comparativ cu al doilea, desi pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca eram cu materia foarte proaspata in minte si unele lucruri, mai ales la conta s-au cam repetat. Cu toate astea tot mi s-a parut super, super naspa examenul. Norocul este ca perioada de agonie este mult mai scurta ,iti dau raspunsul in aceeasi zi pentru ca a doua zi trebuie sa dai oralul. Oricum organizarea CECCAR-ului la fiecare examen este deplorabila fata de banii pe care-i incaseaza de la noi. Ganditi-va un pic, la examenul de aptitudini am fost anul trecut in Buc in jur de 1000 de persoane, toate lucrarile s-au corectat (nici nu cred ca le-au citit, probabil le-au rasfoit) cam de la ora 16, 17, pana noaptea , in jur de ora 2 cand s-au afisat rezultatele. Eram trezita de dimineata de la ora 6, nu am dormit pana la ora doua noaptea, trebuia sa mai treci o data prin materia pentru examenul oral , nestiind daca ai luat sau nu scrisul, iar si a doua zi la ora 9 trebuia sa te prezinti la oral, dar nu stiai cand intri............. am intrat la ora 15, imaginati-va..........!!!!!!!!!
A fost un adevarat tur de forta, daca m-ai pune sa mai fac chestia asta o data nu cred ca as mai putea.

Imi pare tare rau pentru cei mai putini norocosi anul acesta, dar poate mai aveti o sansa la contestatii, sa stiti ca anul trecut s-au rezolvat favorabil foarte multe, chiar nu ma asteptam.

Va tin pumnii si va doresc multa bafta!!!!!!!

#819 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 03 October 2007 - 01:49 PM

Vezi postareaSimona Chirita, la Oct 3 2007, 02:35 PM, a spus:

Spre norocul meu lucrez intr-un cabinet de contabilitate de mai multi ani si intradevar nu a mai trebuit sa stau in stagiu cei trei ani, am dat examenul de aptitudini trei luni mai tarziu, in octombrie.
Ti-am trimis si un PM, as dori si eu mai multe amanunte despre acest tip de derogare ..... Multumim de incurajari.

#820 Daniela.Zaharia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 235 Postari:

Postat 03 October 2007 - 03:00 PM

Rezultatele in urma analizarii contestatiilor depuse de candidatii declarati respinsi la examenul de acces la stagiu pentru profesia de expert contabil/contabil autorizat, sesiunea 8-9 septembrie 2007 se vor afisa pe site-ul CECCAR si la filialele de domiciliu ale candidatilor, miercuri 10 octombrie 2007, ora 16:00.

sursa : www.ceccar.ro
DanielaZ

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL