Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Declaratia 392A si Declaratia 392B - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

Declaratia 392A si Declaratia 392B

172 replies to this topic

#121 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 05 February 2009 - 06:52 AM

pe ANAF la formulare , descarca de aici:

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/...abili/formulare
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#122 ioana.d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 175 Postari:

Postat 05 February 2009 - 11:18 AM

A aparut decl 392 in 3 feb.
o gasiti pe www.mfinante.ro in meniul Informatii contribuabili, submeniul Declaratii fiscale.
Spor!

#123 Dzsygy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 06 February 2009 - 07:05 PM

Vezi postareateofilia, la Jan 13 2009, 09:04 PM, a spus:

multumesc. stiam deja dar am vrut sa fiu sigura ca nu e altfel
ATENTIE
- verificarea incadrarii la 392A sau 392B se face in functie de urmatoarele
limite calculate in lei:
. 392A --> [0 , 39.852]
. 392B --> (39.852 , 119.000]
Cursuri valutare folosite:
- la 29/12/2006: 1 Euro = 3,3817
- la 31/12/2008: 1 Euro = 3,9852

cine are cifra de afaceri 119000 ron trebuie sa se inregistreze ca platitor de TVA, in cazul in care nu a facut-o pana in prezent :frusty:
Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.

#124 elagn

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 07 February 2009 - 09:44 AM

imi cer scuze am postat in alta parte decat trebuia

Aceasta postare a fost editata de elagn: 07 February 2009 - 09:50 AM

#125 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 08 February 2009 - 08:07 PM

revin cu p tema pusa si anul trecut, la care inca nu s-a raspuns, am citit tot topicul cap-coada, datele problemei mele sunt urmatoarele :

* firma neplatitoare de tva (cabinet medical= scutita de tva) cu CA cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro
* jurnale de cumparari nu cuprind tva, evident, acesta fiind inclus in "baza de impozitare"
* la randul de achizii din decl. 392B, "baza de impozitare" se ia din reg. de cumparari, adica total factura, bon fiscal... nu-i asa ?? ... adica totul (cu tva inclus)

si daca e asa, cum logic mi se pare a fi, atunci de ce - dracului (iertati-ma, va rog frumos :laugh: ) mai dau coloana de tva in decl. 392B daca tot nu se evidentiaza tva-ul in ea ?? :smile:

dragilor, care aveti neuronii zglobii, luminati-ma ... ca eu m-am tampit :sad:

eu nu pot sa cred ca cei de la min. finantelor sunt complet dusi cu capul, rubrica aia de tva trebuie sa aiba o logica :cha (6): si singura pe care o vad ar fi ca acolo trebuie trecut tva-ul pe care as fi putut sa-l deduc daca as fi fost platitor de tva si as fi avut dreptul la deducere... dar cum ramane cu jurnalul de cumparari de unde trebuie sa-mi iau datele ?? si uite asa o luam de la capat ... :frusty:

unde gresesc ?? :frusty:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 08 February 2009 - 08:49 PM

#126 cornelia1070

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 08 February 2009 - 09:08 PM

va rog sa ma luminati si pe mine,firma neplatitoare de tva,cifra de afaceri 23000ron,depun dec?va multumesc

#127 marietadragos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:
  • Interests:contabil autorizat

Postat 09 February 2009 - 08:50 AM

Va rog, declaratiile 392 pe 2008 unde sunt ca pe mfinante , eu nu gasesc numa pe 2007

Multumesc.

#128 silvia1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 09 February 2009 - 09:42 AM

va rog ,firma neplatitoare de tva,(cabinet medical)cifra de afaceri peste 119000ron,depun declaratia?va multumesc
sssss

#129 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 09 February 2009 - 10:23 AM

Vezi postareamarietadragos, la Feb 9 2009, 08:50 AM, a spus:

Va rog, declaratiile 392 pe 2008 unde sunt ca pe mfinante , eu nu gasesc numa pe 2007

Multumesc.

incearca aici
http://www.finantear...o/download.html

nu e cumva platitoare de tva

Vezi postareasilvia1, la Feb 9 2009, 09:42 AM, a spus:

va rog ,firma neplatitoare de tva,(cabinet medical)cifra de afaceri peste 119000ron,depun declaratia?va multumesc

Aceasta postare a fost editata de cosmin0304: 09 February 2009 - 10:24 AM

#130 marietadragos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:
  • Interests:contabil autorizat

Postat 09 February 2009 - 10:51 AM

Multumesc.
Oricind daca pot sa te ajut cu ceva.

#131 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 09 February 2009 - 11:12 AM

Serviciile medicale sunt scutite de TVA .

#132 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 February 2009 - 12:24 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Feb 8 2009, 08:07 PM, a spus:

revin cu p tema pusa si anul trecut, la care inca nu s-a raspuns, am citit tot topicul cap-coada, datele problemei mele sunt urmatoarele :

* firma neplatitoare de tva (cabinet medical= scutita de tva) cu CA cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro
* jurnale de cumparari nu cuprind tva, evident, acesta fiind inclus in "baza de impozitare"
* la randul de achizii din decl. 392B, "baza de impozitare" se ia din reg. de cumparari, adica total factura, bon fiscal... nu-i asa ?? ... adica totul (cu tva inclus)
...................
nimeni nu stie sa rasp. corect la tema asta ??

#133 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 09 February 2009 - 01:42 PM

Cornelia , nu depui decl 392 B,CA este mai mica de 10000 E (39852lei)
Otilia ,nu te mai stresa... aceata decl. nu intereseaza fiscul. Este o lucrare statistica pe care o da tara noastra la UE, pentru a beneficia de o majorare a plafonului de scutire de TVA. Se pare ca in UE plafonul este 10000 Euro , iar la noi este 35000E.
(Am aflat informatia la un curs CECCAR)
Cat priveste completarea decl., eu am calculat baza de impozitare din total cumparaturi chiar daca in jurnal sunt prinse cu valoarea totala.
Asa am judecat eu...
Spor la treaba.

#134 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 February 2009 - 02:57 PM

sar'naaa de raspuns, Doina :frusty:

am mai scormonit intre timp si am aflat ca la achizitii se trec sumele facandu-se separarea intre cele pe care le-am avut de la pers. care sunt inreg. in scopuri de tva si cele care nu sunt, adica se trateaza problema ca si cum ai fi fost platitor de tva si ai fi dedus tva-ul respectiv, adica exact cum m-am gandit ieri.
FAZA TARE e ca ar fi trebuit sa completam 2 registre de cumparari, din care unul sa fie special pt datele necesare acestei declaratii nenorocite si abia la sfarsitul anului sa vedem daca mai e nevoie s-o depunem sau nu - in fct de cifra anuala de afaceri, deci s-ar putea sa nu mai fie nevoie de el pana la urma, dar asta n-o poti sti decat in momentul in care ai depasit cei 35.000 euro (119000 ron) sau nu ai intrat in cei 10.000 euro

ca la balamuc ... :sad:

SECTIUNEA "ACHIZITII DE LA:"

Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 09 February 2009 - 02:58 PM

#135 ioana.d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 175 Postari:

Postat 11 February 2009 - 10:16 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Feb 9 2009, 12:24 PM, a spus:

...................
nimeni nu stie sa rasp. corect la tema asta ??

uite cum procedez eu pt 392B:
iau toti furnizorii si ii impart in platitori si neplatitori (munca multa!!).
facturile de la platitori le impart in baza si TVA, sume pe care le trec in declaratie.
calculele facute si jurnalele de cumparari le pastrez langa decl 392 ca sa stiu si mai tarziu ce de unde le-am scos...

oare ne-ar ajuta daca nu am trece direct pe chelt tva aferent achizitiilor? sa apara TVA in jurnalul de cumparari pe care la sf de luna sa il trecem intr-un cont de cheltuiala de ex. 635.x (practic e o taxa pe care am platit-o...)

#136 cmts84

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 12 February 2009 - 08:29 PM

HY ALL,
In declratia 392A nu specifica nimeni (cel putin eu nu am gasit sa scrie nicaieri) daca persoanele inregistrate in scoputi de tva sunt din tara sau nu (ex UE). Eu am cazul in care am CA<10.000 eur, iar singurul meu client e o persoana juridica din UE inregistrata in scopuri de tva in tara din care provine.........ca urmare livrarile mele sunt scutite.Ce declar?
eu merg pe varianta urmatoare:
-trec la CA valoarea care este<10.000 eur,
-trec aceasi valoare la persoane inregistrate in scopuri de tva, iar in casuta TVA .
Asa mi se pare logic.
Astept si alte pareri.

#137 Brindusa Rosca

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 12 February 2009 - 11:43 PM

...................
unde gresesc ?? :conf (8)

si mie mi se pare o mare bataie de cap aceasta declaratie 392. De ce nu sunt norme de completare a declaratiei? ca poate ne-am mai clarifica si noi niste intrebari....complicate treburi la minister :))

#138 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 13 February 2009 - 08:29 PM

HI si tie,
daca citesti CF, articolul pe baza careia se intocmeste aceasta declaratie, vei vedea ca scrie:
Art. 1563." (6) Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152 alin. (2), realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 10.000 euro, calculata la cursul de schimb valutar din ultima zi lucratoare a anului, trebuie sa comunice printr-o notificare scrisa organelor fiscale de care apartin, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, urmatoarele informatii:
a) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii precum si suma taxei, catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153;
b) suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii si suma taxei aferente, catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153. "

deci cand vorbeste de persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA, se refera la inregistrate IN ROMANIA.
Bea

#139 mihaci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 493 Postari:

Postat 14 February 2009 - 10:31 AM

Firma platitoare de TVA a emis o factura unei firme platitoare de TVA, dar operatiunea a fost fara TVA. Trebuie inclusa in 392A? pentru ca daca o includ, baza impozabila *19% nu mai corespunde cu TVA`ul, datorita acelei operatiuni fara TVA. Multumesc

#140 mirelan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 14 February 2009 - 02:44 PM

declaratia este pentru TVA, deci nu
dar ce ati facturat fara tva?!

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL