Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Declaratia 392A si Declaratia 392B - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

Declaratia 392A si Declaratia 392B

172 replies to this topic

#141 ClaudiuB21

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 14 February 2009 - 06:08 PM

[quote name='tori' date='Feb 14 2008, 08:51 PM' post='162718']
Eu am firma care in luna noiembrie a depasit plafonul de 35.000 EUR si de la 01.01.2008 devine platitoare de TVA;cum depun decl.392?

Buna! Am si eu aceeasi situatie. Ai mai aflat ceva?

#142 gciupei

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 15 February 2009 - 01:39 PM

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am fost sa depun D 392A vineri la C.Turzii, Jud. Cluj, pt o firma care are CA=0, dar are livrari( factura emisa- avans lucrari) si nu au luat declaratia nestiind nici ei daca trebuie, pt ca programul de preluare nu le-a permis acest lucru. As vrea si eu daca se poate niste pareri, trebuie sau nu depusa?

#143 ioana.d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 175 Postari:

Postat 15 February 2009 - 03:53 PM

Vezi postareagciupei, la Feb 15 2009, 01:39 PM, a spus:

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am fost sa depun D 392A vineri la C.Turzii, Jud. Cluj, pt o firma care are CA=0, dar are livrari( factura emisa- avans lucrari) si nu au luat declaratia nestiind nici ei daca trebuie, pt ca programul de preluare nu le-a permis acest lucru. As vrea si eu daca se poate niste pareri, trebuie sau nu depusa?

Stand la coada la decl, cineva mi-a spus ca a avut o sit similara: CA=0, insa vanzare de mijloc fix. nu s-a putut prelua declaratia si persoana in cauza a fost trimisa la departamentul de informatica de la Finante. nu stiu cum a rezolvat, insa e o modalitate din moment ce era din nou la coada cu acea declaratie rezolvata...

#144 andora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 21 February 2009 - 07:17 PM

Am o firma care a fost neplatitoare de TVA in 2008 pana in 31.10. si a devenit platitoare cu 01.11. cifra de afaceri pe an 37386 din care 15000 ca neplatitoare.Cum trec in declaratia 392? firesc ar fi sa fac 2 decl.: 392B pt.per.de neplatitoare si 392A pt.restul, dar nu e voie... Fac 392A si trec toata CA si la TVA doar cat am colectat? Sau trec doar CA aferenta per.cat a fost platitoare de TVA?

#145 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 22 February 2009 - 05:08 PM

CA este cea declarata in raportarea financiara anuala, formularul 20, adica CA realizata la sfarsitul anului de raportare. Declaratia 392A pe care esti obligat sa o intocmesti si sa o depui (CA<10000 euro) se completeaza cu ajutorul Jurnalului de vanzari (baza de impozitare si TVA-ul – numai pe perioada in care ai emis facturi cu TVA) dar facturile trebuie defalcate pe:
clienti inregistrati ca platitori de TVA (la randul 1) si clienti neinregistrati ca platitori de TVA (la randul 2).

#146 cory1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 88 Postari:

Postat 24 February 2009 - 09:20 PM

la chizitii se iau in considerare si bonurile de benzina,pentru care nu avem factura?

#147 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 25 February 2009 - 06:51 PM

bonuri nu ,numai facturi

#148 Lyvyoo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 146 Postari:

Postat 20 March 2009 - 02:19 PM

Eu am ramas dator cu 392/2007. Am aflat abia anul acesta ca trebuie depusa (sunt PFA). Pt. 2008 am depus-o in ultima zi.
Vrand sa o fac pe cea de pe 2007 am descoperit o chestie interesanta:
M-am infiintat in aprilie ca neplatitor de TVA, iar la o luna m-am transformat in platitor, la cerere. In luna aceea am emis o factura pt un serviciu prestat, contractul fiind incheiat de mine ca neplatitor de tva.
Cum voi prinde acea incasare in D. 392? O iau in considerare la cifra de afaceri totala iar mai jos unde imi cere valoare si tva ce pun? onorariul la valoare si 0 la tva sau nici nu trebuie luata in calcul?

#149 ANOVA

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 13 July 2009 - 02:13 PM

Se da o firma cu CA=0 (nu s-a depus bilant pe 2008, s-a depus declaratie pe proprie raspundere ca societatea nu a avut activitate). Trebuia depusa D392A chiar daca s-a declarat ca societatea nu a avut activitate?

#150 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 13 July 2009 - 07:10 PM

D 392 se depune si pe 0 , asa scrie in instructiuni

#151 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 13 July 2009 - 11:35 PM

da, trebuia depusa.

#152 ANOVA

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 14 July 2009 - 02:13 PM

Chiar daca nu s-a depus bilant ci doar declaratia ca nu a desfasurat activitate? Hmm..

#153 vgiani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 06 October 2009 - 03:00 PM

buna
eu am o societate la care am depus 392 cu ca<10000euro, e platitoare de tva
daca in anul 2009 depaseste 10000euro, mai tb sa depun vreo declaratie?
merci

Vezi postareaalexandruix, la Jan 9 2008, 08:41 PM, a spus:

ANAF PROPUNE NODIFICAREA MODELULUI SI CONTINUTUL UNOR FORMULARE DE DECLARATII INFORMATIVE - 07 Ianuarie 2008
Proiect de Ordin al presedintelui ANAF privind aprobarea modelului si continutul unor formulare de declaratii informative.

De la 1 ianuarie 2007, Romania, în calitate de stat membru al UE, trebuie sa calculeze si sa raporteze Comisiei Europene, baza de TVA pentru calculul resursei TVA pentru fiecare an bugetar, potrivit regulamentelor comunitare obligatorii si direct aplicabile de la data aderarii. Romania a obtinut o derogare la aplicarea plafonului cifrei de afaceri anuala de scutire la 35.000 euro.

Pentru agentii economici scutiti, cu o cifra de afaceri anuala cuprinsa între 10.000 euro si 35.000 euro, Romania trebuie sa calculeze o compensare pozitiva la Baza de TVA pentru resursa proprie.

Pentru asigurarea informatiilor necesare pentru calculul corectiilor si compensarilor, Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicabila începând cu 1 ianuarie 2007, prevede, la art.156 alin.(6)-(8), urmatoarele obligatii de notificare anuala, a organului fiscal competent:

a.persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au realizat o cifra de afaceri de pâna la 10.000 euro, trebuie sa transmita valoarea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii efectuate catre persoane înregistrate si catre persoane neînregistrate, inclusiv taxa pe valoarea adaugata.

b.persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, care au realizat o cifra de afaceri cuprinsa între 10.000 euro si 35.000 euro, trebuie sa transmita valoarea livrarilor de bunuri, a prestarilor de servicii si achizitiilor efectuate catre persoane înregistrate si catre persoane neînregistrate.

c.persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA trebuie sa transmita valoarea veniturilor obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România.

Formularule declaratiilor informative (392A), (392B) si (393) se pot depune, în format electronic, la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata, pâna la data de 25 februarie, inclusiv, a anului celui de raportare.
Programul de asistenta este pus la dispozitia persoanelor impozabile, gratuit, de unitatile fisclae sau poate fi descarcat de pe Portalul ANAF, la adresa http://anaf.mfinante.ro.

Proiectele de acte normative, initiate de institutia noastra, sunt facute publice pe Portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul Legislatie/ Transparenta decizionala.

De asemenea, acestea pot fi consultate la Directia Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.

#154 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 10 October 2009 - 08:53 AM

pentru ce ai copiat postarea lui alexandruix, daca raspunsul la intrebarea ta se gaseste acolo? sau mai bine zis, de ce ai postat intrebarea?
citeste cu atentie acolo si ai sa gasesti raspunsul :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 10 October 2009 - 08:57 AM

#155 Roxy73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 17 January 2010 - 04:15 PM

Acestea raman tot pana pe 25 februarie, asa stiu; stie altcineva altceva?

#156 godzila

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 80 Postari:

Postat 12 February 2010 - 02:21 PM

p.f. profesii liberale depun 392B ?
au cifra de afaceri ?

#157 lauradana29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 16 February 2010 - 02:33 PM

Buna, daca a mai avut cineva cazuri asemanatoare poate ma indruma si pe mine:
Am o firma platitoare de tva care in anul 2009 a emis o singura factura de avans unei pers.fizice neinregistrate in scopuri de tva. Factura fiind de avans s-a inregistrat in ct. 419. In tot anul nu a mai avut alte venituri => CA in 2009=0.

A mai avut cineva un caz asemanator? Voi avea probleme la depunerea declaratiei la finante deoarece CA=0 iar la livrari am trecut sumele din jurnalul de vanzari???

Va multumesc anticipat!
Dana.

#158 melu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:18 PM

Buna, eu zic ca trebuia sa contina TVA factura chiar daca era de avans si chiar daca era emisa catre o pers fizica... pt ca firma Dvs este platitoare de TVA. Deci cred ca ar trebui corectata situatia aceasta.

#159 lauradana29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:26 PM

Factura contine TVA. Alta este problema mea: in declaratia 392 va aparea CA=0, pt. ca factura aceea s-a inreg. pe 419 si nu pe venituri, iar la total livrari va aparea valoarea facturii respective.(nu va aparea 0 ca si CA). Ma gandeam ca poate cineva a avut un caz asemanator sa ma linisteasca, in sensul ca nu-mi vor respinge declaratia la finante din cauza ca CA nu este egala cu valoaera livrarilor!

O zi placuta!

#160 melu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:46 PM

aha, scuze ca m-am grabit si nu am citit cu atentie.... eu zic sa treceti in decl 392A sumele ca si cand ar fi fost venit adica baza de impozitare la valoare si tva-ul la TVA. Sa va spun pe ce ma bazez... am facut un exercitiu in Saga ( program de conta) cu o sit asemanatuare cu a dvs, si mi-a generat decl 392A asa cum am spus. deci cu tva. O zi buna.

Aceasta postare a fost editata de melu: 17 February 2010 - 02:49 PM

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL