Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
imi trebuie casa de marcat ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

imi trebuie casa de marcat ?

241 replies to this topic

#101 stefy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 162 Postari:

Postat 20 February 2008 - 03:21 PM

Si vanzatorii de presa (la tarabe) sunt obligati sa aiba casa de marcat ?

#102 -ina-

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 06 March 2008 - 09:07 AM

Buna,
Vreau sa-mi deschid un magazin online.
Ce dau clientului persoana fizica?
Dar daca livrez personal nu prin curier?

#103 panaitescu_andreea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:
  • Interests:contabilitatea

Postat 07 March 2008 - 03:31 PM

Buna ziua!
Am si eu nelamurire, daca la vanzarea cu ridicata intr-un angro este nevoie de casa de marcat ?
Va multumesc!

#104 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 March 2008 - 08:25 PM

La vanzarea cu ridicata nu exista casa de marcat.

#105 Cristina L

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 18 April 2008 - 04:35 PM

Vezi postarea-ina-, la Mar 6 2008, 10:07 AM, a spus:

Buna,
Vreau sa-mi deschid un magazin online.
Ce dau clientului persoana fizica?
Dar daca livrez personal nu prin curier?

Ina, si eu am aceeasi problema ca si tine.
Din punctul meu de vedere, pentru vanzarile facute prin curier, nu trebuie bon fiscal deoarece se inscriu la exceptii, litera k :
k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;

In schimb, daca de ex., clientul vine la sediul firmei si isi ridica marfa, cred ca este nevoie de casa de marcat.

Aceasta este parerea mea vis-a-vis de acest subiect.
Pe cei care au experienta in acest domeniu, ii rog fumos sa ne impartaseasca din experienta lor.

#106 Himreru

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 22 June 2008 - 05:27 PM

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Urmeaza sa imi infiintez o societate comeriala de import si pentru inceput va fi specializata in comertul cu amanuntul in special pe internet. Tin sa precizez ca aceste produse se incadreaza in categoria accesoriilor pentru aparatura electronica, deci nu au durata de viata scurta.
As dori sa va intreb daca in aceasta situatie este necesara casa de marcat sau pot emite factura catre clienti persoane fizice?
Va multumesc anticipat!

#107 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 26 June 2008 - 12:12 PM

himreru, din cate stiu s-a mai discutat pe forum despre comert prin intermediul internet-ului, inclusiv casa de marcat pt asa ceva. Atentie la notiunile factura, bon fiscal. Felul in care ai pus problema denota faptul ca nu ai suficiente cunostinte in domeniu (de ex: poti emite si factura si bon fiscal, situatie in care bonul fiscal reprezinta incasarea in numerar a banilor).
te sfatuiesc sa dai o cautare, sa studiezi spetele discutate si revino daca tot ai nelamuriri. o idee buna ar fi sa citesti si reglementarile referitoare la case de marcat.
Madalina

#108 naiman_a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:
  • Interests:afaceri

Postat 13 September 2008 - 03:14 PM

Problema cu obligativitatea de a avea casa de marcat la atelier de tamplariei PVC , nu ne-a ajutat nimeni ?
O zi buna!

Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com

#109 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 29 September 2008 - 10:46 AM

Te rog, ajuta-ma si pe mine!
Ai mai aflat ceva cu obligativitatea de a avea casa de marcat la atelier de tamplarie PVC?
Noi avem un asemenea atelier in cadrul firmei de constructii, lucram cu persoane juridice cu care avem contracte pe diferite lucrari. Tamplaria PVC, in acest caz, se factureaza odata cu lucrarile de constructii si este inclusa in devizele de lucrari atasate la facturi. Acestea, de regula, le incasez prin banca sau cu fila cec, iar daca primesc in numerar sume mai mici sau diferente de plata eliberez chitanta. Cred ca in cazul asta nu e nevoie de casa de marcat.
Dar mai avem uneori si comenzi de la clienti persoane fizice pentru diverse lucrari de tamplarie PVC. Pentru acestia emit factura fiscala, cand se face montajul, (la care atasez oferta de pret acceptata de client) si chitanta, in momentul cand vine sa achite.
Crezi ca este OBLIGATORIU in aceste cazuri sa am casa de marcat?
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 22 October 2008 - 02:24 PM

#110 editor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 29 September 2008 - 03:32 PM

Vezi postareamaria viorica, la Sep 29 2008, 11:46 AM, a spus:

Multumesc.

Da.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 30 September 2008 - 09:33 PM

#111 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 29 September 2008 - 04:51 PM

Dar mai avem uneori si comenzi de la clienti persoane fizice pentru diverse lucrari de tamplarie PVC. Pentru acestia emit factura fiscala, cand se face montajul, (la care atasez oferta de pret acceptata de client) si chitanta, in momentul cand vine sa achite. Crezi ca este OBLIGATORIU in aceste cazuri sa am casa de marcat?
Nu este nevoie de casa de marcat, in masura in care lucrarea se poate incadra la exceptia prevazuta la art. 2, lit. o din OG.28/1999:
o) efectuarea lucrărilor de construcții, reparații, amenajări și întreținere de locuințe;

Ar mai fi o exceptie prevazuta la art.4 in Norme, HG.479/2003, ce vizeaza caracterul intamplator al livrarilor catre populatie:
Art. 4. - În sensul ordonanței de urgență, prin livrări de bunuri cu amănuntul și prestări de servicii direct către populație se înțelege acele activități desfășurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri și prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenții economici, alții decât comercianții cu amănuntul.

Dar, bineanteles ca nu au binevoit sa si defineasca notiunile de "permanent" si "intamplator"...

#112 dianex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 30 September 2008 - 11:24 AM

Multumesc.
Teoretic, daca poti sa demonstrezi ca nu are loc o vanzare de produse ci o lucrare la care se consuma materiale, nu trebuie casa de marcat

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 30 September 2008 - 09:34 PM

#113 mariuca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 30 September 2008 - 08:51 PM

Buna seara!
Obligativitatea casei de marcat se aplica si :
- scolilor de soferi
- sc-urilor care au ca obiect de activitate intretinerea autovehiculelor(reparatii auto),
- sc-uri cu ob de activitati de pompe funebre si similare(realizarea de cruci, imprejmuri, etc)?
Multumesc

#114 dragomir.maria60

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 01 October 2008 - 01:51 PM

Buna ziua, am si eu o intrebare: la eliberarea biletelor cu valoare fixa la un cinematograf este nevoie de casa de marcat?
Va multumesc.

#115 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 01 October 2008 - 06:18 PM

Vezi postareadragomir.maria60, la Oct 1 2008, 02:51 PM, a spus:

la eliberarea biletelor cu valoare fixa la un cinematograf este nevoie de casa de marcat?
Nu, pentru eliberarea biletelor cu valoare fixa nu trebuie casa de marcat, conform art. 2 alin.f) al OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:
Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
f) activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii bilete de acces la spectacole, muzee, expozitii, targuri si oboare, gradini zoologice si gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc si altele similare;

#116 monica_dragos

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 02 October 2008 - 08:18 AM

din control de la garda spuse : Da e obligatoriu pentru lucrari catre persoane fizice.....pt firme chitanta,pt pers.fizice bon fiscal
mai mult, pt orice lucrare de prestari servicii tamplarie pvc, pentru orice suma se intocmeste contract
mai mult , pe toate facturile se scrie conform contract nr... din data.....

O zi buna.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 22 October 2008 - 02:25 PM

#117 Alexandru M

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 October 2008 - 06:09 PM

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este obligatorie casa de marcat pentru comert online? Tin sa mentionez ca vor exista si situatii in care nu vom folosi ca metoda de livrare un curier, pentru comenzile locale vom folosi angajatii firmei. As dori un raspuns concret daca este posibil deoarece am observat ca parerile in legatura cu subiectul acesta sunt impartite.

P.S. daca topicul este deschis intr-o categorie inadecvata rog moderatorul sa il mute.

Multumesc anticipat.

#118 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 20 October 2008 - 07:14 PM

Buna seara!

O societate nou infiintata cu obiect de activitate intermediere servicii de turism este obligata sa achizitioneze casa de marcat?Am citit in OG 28, republicata ( 2007 ) ca serviciile turistice sunt scutite:

m) vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, definite potrivit legii;

Ma puteti lamuri? Intrucat urmeaza sa avem facturi de prestari servicii atat catre firme cat si catre persoane fizice, as vrea sa stiu daca trebuie luata casa de marcat. Si inca o problema: incasarile vor fi si in valuta si in ron. Documentele se fac la curs BNR din ziua incasarii? Pot face incasari si in Euro, sa tin registru casa in devize?

Multumesc frumos!

#119 acarmenp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 02 November 2008 - 08:23 PM

Buna ziua,
Pentru o societate cu obiect de activitate prestari servicii - cod CAEN 4329 - Alte lucrari de instalatii pentru constructii - (monteaza usi de garaj pentru persoane fizice si juridice) este necesara achizitionarea unei case de marcat? Mentionez ca plata se efectueaza esalonat prin avans si apoi plata integrala la sfarsitul lucrarii, indiferent daca este vorba de persoana fizica sau juridica. Pot intra in exceptiile de la punctele l - ) serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului; sau o ) efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte
Va multumesc,

#120 tisi07

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 03 November 2008 - 03:07 PM

orice persoana juridica ce vide sau presteaza servicii unei pers fizice trebuie sa aiba casa de marcat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 10:38 PM

Similar Topics Collapse

54 useri citesc topicul

0 membri, 54 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL