Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
imi trebuie casa de marcat ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

imi trebuie casa de marcat ?

241 replies to this topic

#121 hristu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 04 November 2008 - 10:38 AM

Daca un SRL efectueaza catre persoane fizice scari,balustrazi (cod CAEN 2511),este obligata sa aibe casa de marcat

#122 sima_laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 05 November 2008 - 02:29 AM

Eu cred ca nu e necesara casa de marcat si se incadreaza in grupa pe care ai descris-o. E exceptie de la regula si nu se incadreaza. Tot ce tine de lucrari efectuate la domiciliul clientului, amenajari si intretinere de locuinte intra la exceptii. Dar pentru linistea ta sufelteasca si pentru mai multa siguranta te sfatuiesc sa ceri totusi un raspuns oficial de la fisc.

#123 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 16 November 2008 - 09:50 PM

Desi va incadrati la exceptii eu v-as reconmanda totusi sa achizionati casa de maercat , deoarece stiu ca sau dat multe amenzi aiurea pentru nedarea bonullui fiscal la persoane fizice ( desi ca si dumneavoastra acele persoane nu erau obligate sa achizitioneze casa de marcat )

da

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 10:39 PM

#124 sima_laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 21 November 2008 - 01:24 AM

Da, te incadrezi la scutire. Poti face si incasari in devize si in ron. O sa ai registre de casa in lei si valuta, iar inregistrarile se fac la cursul BNR. Offf e mult mai complicat cu agentiile de turism, sunt foarte multe de povestit. Mai ales daca firma e platitoare de TVA. Trebuie sa ai grija ce tip de regim folosesti, atat pentru monografie . cat si pentru inregistrarea in jurnale.

#125 ioanavoda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 21 November 2008 - 03:11 PM

Vezi postareasima_laura, la Nov 21 2008, 02:24 AM, a spus:

Da, te incadrezi la scutire. Poti face si incasari in devize si in ron. O sa ai registre de casa in lei si valuta, iar inregistrarile se fac la cursul BNR. Offf e mult mai complicat cu agentiile de turism, sunt foarte multe de povestit. Mai ales daca firma e platitoare de TVA. Trebuie sa ai grija ce tip de regim folosesti, atat pentru monografie . cat si pentru inregistrarea in jurnale.
Pt. sima_laura-Vad ca esti in tema cuagentiile de turism.Daca esti amabila nu-mi trimiti si mie niste sfaturi, monografie la adresa angi_bathory@yahoo.co.uk.Am si eu un viitor client si sa fiu cat mai in tema. Banuiesc ca la inceput va fi neplatitor de TVA.Multumesc pt. orice sfat.

#126 sima_laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 21 November 2008 - 05:29 PM

http://www.conta.ro/...showtopic=16812

#127 CuCCu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 November 2008 - 06:51 PM

Firma mea comercializeaza diverse produse sau servicii in format digital (adica doar niste coduri de acces). 99% din incasari se fac prin banca, dar mai am si 3-4 clienti persoane juridice care insista sa plateasca cash. Nu avem nici un client persoana fizica careia sa ii vindem ceva cu cash. Mai am nevoie de casa de marcat ?

#128 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 23 November 2008 - 10:10 AM

Eu zic ca nu

#129 katinca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 250 Postari:

Postat 23 November 2008 - 01:06 PM

Nu aveti nevoie de casa de marcat.

OUG 28/1999
Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

#130 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 27 November 2008 - 02:47 PM

stiati ca......Legea nr. 264/2008 a eliminat obligatia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale, prevazuta la articolul 4 alineatul (6), litera e, din OUG nr. 28/1999, de a inregistra banii personali detinuti de angajati si/sau de administratorul unitatii intr-un registru special, si de a a introduce, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice fiscale, soldul initial reprezentand monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului.

Legea nr. 264/2008 pentru modificarea OUG nr. 28/1999 a fost adoptata pe 7 noiembrie si a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 767 din 14 noiembrie 2008.

#131 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 27 November 2008 - 03:14 PM

Vezi postareaOlguta, la Nov 27 2008, 02:47 PM, a spus:

stiati ca......Legea nr. 264/2008 a eliminat obligatia
Stiam; s-a pus si la Noutati legislative acum vreo saptamana. Dar e bine sa se mai spuna despre asta, din cauza importantei mari a schimbarii: sunt afectate (pozitiv de asta data) foarte multe firme.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#132 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 27 November 2008 - 03:47 PM

:thumbup:
Uite, se vede deci ce util e sa intru mai des pe conta.ro....aflam mai din timp; :frusty:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 10:40 PM

#133 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 27 November 2008 - 03:55 PM

Vezi postareaOlguta, la Nov 27 2008, 03:47 PM, a spus:

Uite, se vede deci ce util e sa intru mai des pe conta.ro....aflam mai din timp; :frusty:

Eu sunt moarta daca nu intru zilnic pe forum. De aici imi iau cate o "gura de aer proaspat" cand nu mai pot respira de-atatea hartiute...Uneori intru si de 2-3 ori pe zi, numai ca sa citesc "ultimele postari". Daca nu intru intr-o azi, maine am prea multe postari de citit si nu am timp...
Si uite-asa sunt la curent cu toate :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 27 November 2008 - 03:58 PM

#134 mushired

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 26 Postari:

Postat 01 December 2008 - 06:08 PM

Stiu ca s-a mai discutat pana acum acest subiect dar dupa ce am citit toate discutiile tot am ramas in "ceata" nestiind concret cum este corect sau nu. Va rog mult daca se poate sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari :

1. Pana acum o luna am avut un magazin fizic pe care l-am inchis si am trecut pe unul online. Pana sa mi-i se schimbe memoria fiscala pe alt punct de lucru a trebuit sa ma folosesc de facturier si chitantier. Pana la urma cum este corect : se emite chitanta la persoane fizice sau nu ?
Foarte multe persoane recomanda emiterea chitantei cand se primesc banii ( de la posta sau curier ) dar uitam faptul ca pe mandatul postal sunt trecute si taxele postale. Eu cum ma pot incarca cu banii ? Mai exact cum fac ? Bag la cheltuieli taxele platite de mine si apoi le recuperez prin mandat ? Contabiliceste cum se face ?
Prin curier am inteles, bagi factura in colet, cand vin banii faci chitanta pe baza AWB-ului. Din cate stiu se rupe chitanta si exemplarul clientului se pastreaza pt a ii se trimite la urmatoarea comanda. (Deci pana la urma se emite chitanta la persoana fizica ?!?! ............... am gasit ca s-a m scris acest lucur intr-o alta discutie )

........ ramane intrebarea .... prin Posta cum se procedeaza ?

2. Daca intr-o scurta perioada de timp n-am avut disponibila casa de marcat si am facut factura si chitanta pt clientii din Bucuresti la care noi facem livrarea gratuita este totul ok? Vreau sa stiu daca in urma unui control sunt pasibila de amenda sau nu ? Eu m-am gandit ca oricum trebuie sa am un act cu care sa ma scad cu marfa vandut si sa evidentiez banii intrati in firma.

3. Pentru livrarile cu masinile noastre ( la care le-am facut contract de comodat pe firma) trebuiesc fise de transport ?

4. La clientii din Bucuresti se poate emite bon fiscal la sediu inainte de a ajunge la client ?

5. La facturile facute pt livrari prin curier sau posta se trece cumva la delegat : Posta Romana sau numele firmei de curierat ?

Multumesc mult .

#135 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 04 December 2008 - 11:02 AM

Vezi postareasima_laura, la Nov 21 2008, 01:24 AM, a spus:

MULTUMESC DE SFATURI, ABIA AZI LE-AM VAZUT, INCA O DATA MULTUMESC!

#136 IANT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 04 December 2008 - 08:29 PM

Deci...
firma de formare profesionala - abilitata de organismele in drept presteaza servicii de formare profesionala pentru firme dar si pentru persoane fizice. Inchiriaza sali in diferite orase din tara, in functie de provenienta clientilor si acolo, cu ajutorul unor lectori tine cursuri, iar la sfarsitul acestora se dau diplome.
Trebuie casa de marcat? Ministerul de finante, finantele din judetul meu si cele ale mun. Bucuresti - nu au dat acelasi raspuns. Eu sunt in ceata totala, dar totala :thumbup: .... poate ma ajutati?

#137 cip762001

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 December 2008 - 11:12 PM

Vezi postareakatinca, la Nov 23 2008, 03:06 PM, a spus:

Nu aveti nevoie de casa de marcat.

OUG 28/1999
Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Normal nu ai nevoie, numai ca un singur cuvint te poate baga in culpa "amanuntul". De asta se leaga garda financiara si zic ca e posibil sa vinzi si la persoane fizice. Stiu ca e absurd, dar ce e normal in tara asta. Nici eu nu am dar contabila mi-a spus ca e pe barba mea, cu toate ca nu am clienti persoane fizice, dar am obiect de activitate comert cu amanuntul cu piese auto si vind numai la service-uri auto.

#138 alex_paun

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 08 December 2008 - 01:15 PM

Buna ziua,
pentru 2 saptamani am inchiriat un stand pe B-dul Unirii la targul de craciun organizat de primaria capitalei.
Intrebarea mea este : imi trebuie neaparat casa de marcat, nu pot tine altfel in fata legii evidenta la vanzarile din stand?
Daca emit factura cu chitanta, si am si borderou pe care notez toate produsele vandute*- pot sa fac acest lucru pentru a nu fii nevoie neaparat de casa de marcat?
Va multumesc din suflet,

am uitat sa precizez ca obiectul principal de activitate este 5248, si printre cele secundare il am si pe 5262-vanzare cu amanuntul in piete si targuri

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 10:28 PM

#139 sima_laura

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 10 December 2008 - 02:04 AM

In niciun caz nu e corect sa faci factura cu chitanta. Eu zic sa iti iei cat mai repede o casa de marcat pentru punctul de lucru respectiv. Exista case de marcat speciale pentru targuri si piete.

#140 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 13 January 2009 - 04:17 PM

am intrebat la metodologie de la finante daca e nevoie de casa de marcat pt un magazin online care livreaza marfa in aceeasi localitate, exclus deci curierat....

in primul rand i-am rugat sa-mi defineasca termenul de comis voiajor si au spus asa: Un comis voiajor e persoana care merge din usa in usa, isi prezinta marfa si vinde dupa caz. In schimb, daca marfa e livrata pe baza de comanda, cum va fi in cazul meu, este obligatorie casa de marcat...

in cazul livrarii cu ajutorul firmelor de curierat sau prin corespondenta se presupune ca nu s-a vandut direct catre populatie, deci nu trebuie casa de marcat.

mi se pare o aberatie daca stam sa respectam legea intocmai ca livratorul sa stea la usa clientului si sa bata pe casa 100 de produse la incasare :frusty: ...

cred ca legea asta a fost scoasa mai mult pt ca garda sa incaseze sume mari din amenzi, ar trebui boicotata!!!! de parca as frauda statul daca in loc de bon fiscal as emite factura+chitanta!

in concluzie, tacem si ne supunem in continuare unor legi facute de niste incompetenti! :thumbup:

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL