Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
examen acces 2008 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

examen acces 2008

266 replies to this topic

#21 Nemesis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 158 Postari:

Postat 29 January 2008 - 06:52 PM

Chiar asa! aici tre sa ne pregatim nu sa facem speculatii! eu am picat pe drept,la Control nu am facut problemele.Ce s-au gandit ei ? hai sa le dam si probleme sa vedem ce destepti sunt? ca sa nu mai copieze toata lumea teoria! Sa fim realisti! Nu zic ca ,nu au fost niste idiotenii de probleme dar asta este.
Sa ne pregatim si anul acesta,cine vrea!

#22 teo30967

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 31 January 2008 - 11:51 AM

buna !
sunt si eu interesata de acest examen desi ....mi-e f frica vazand atata lume dezamagita si nemultumita
in legagura cu examenul de la fiscalitate am cumparat o carte FISCALITATE de la lege la practica -edita a IIIa autori L.Tatu, C.serbanescu D. Catarama A .Nica
are urmtoarele capitole
1. introducere
2. calendarul obligatiilor fiscale
3. taxe vamale
4. accizele
5.T.V.A
6. impozitul pe profit
7. impozitul pevenituri realizate de microintreprinderi
8.impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice
9. impozite si taxe locale
10. alte impozite taxe si contributii
11.inspectia fiscala
si anexe
cartea a fost scrisa in 2006 cuprinde algoritmul de calcul la toate cele de sus .

credeti ca e bine sa merg pe ea ? sau sa mai incerc altceva ?
de la ceccar ce sa iau?

#23 Biaconsult

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 31 January 2008 - 08:15 PM

Am fost azi pe la CECCAR (Cluj) sa ma insriu pt "cursurile de pregatire examen acce", care dupa cum zic cei de aici vor fi undeva in septembrie

#24 ramonaagrigoroaei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 01 February 2008 - 11:15 AM

buna! ti-au zis ca abia in septembrie vor fi cursurile........? Atunci ma intreb cand va fi examenul de acces?

#25 Biaconsult

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 01 February 2008 - 01:40 PM

Imi cer scuze, nu m-am exprimat bine, in septembrie va fi examenul la asta ma refeream :tongue:

#26 krina03

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 01 February 2008 - 02:10 PM

Care sunt pasii pentru inscriere la examen de acces ?

#27 CataB

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 01 February 2008 - 03:14 PM

am terminat ASE Bucuresti si pot sa-ti spun ca anul trecut 2007 d-l Tatu a editat inca un manual de fiscalitate de la lege la practica si ex de licenta l-am sustinut dupa acest manual. este pe piata din febr.2007.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 10:07 PM

#28 ruscora

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 04 February 2008 - 08:50 AM

post editat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2008 - 09:40 AM
citare mesaje anterioare fara editare mesaj propriu

#29 Laura Elena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 04 February 2008 - 10:20 PM

salut,
si eu vreau sa dau anul acesta examen de admitere,dar sincer nu prea stiu din ce sa ma pregatesc.
sa incep sa studiez toata bibliografia?
ce cuprinde cartea de teste oferita de ceccar?
va aparea cumva versiunea 2008?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri si spor la invatat.
sper sa tinem legatura!!!

#30 magie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 05 February 2008 - 08:00 AM

Sigur va aparea si editia 2008, insa cu o luna inainte de examen. Si mai mult ca sigur ca va avea si multe noutati... :tongue:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2008 - 09:40 AM
citare integrala mesaj anterior

#31 oana mondo

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 05 February 2008 - 10:22 PM

Eu am luat examenul in sesiunea septembrie 2007 in urma contestatiei la fiscalitate. Mi-au mai lipsit 40 de sutimi..... dar eu consider ca am avut foarte mare NOROC prin faptul ca mi s-a solutionat favorabil contestatia. Toata problema e ca lucrarile nu au fost corectate cu seriozitate. Probabil comisia, formata din profesori universitari in mare parte, ne-au confundat cu studentii lor de la facultate...... Au fost persoane carora nu li s-au acordat 4 sutimi si ale caror note erau foarte, foarte bune. Multumesc lui Dumnezeu ca am luat, pentru ca altfel anul acesta nu mai dadeam... dupa dezamagirea traita anul trecut...........

#32 teo30967

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 06 February 2008 - 01:22 PM

am terminat ASE Bucuresti si pot sa-ti spun ca anul trecut 2007 d-l Tatu a editat inca un manual de fiscalitate de la lege la practica si ex de licenta l-am sustinut dupa acest manual. este pe piata din febr.2007.[/quote]
multumesc catab de raspuns o sa caut sa iau in continuare aceeasi carte editia de anul asta .
dar la control, evaluare ce manuale ar trebui ?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 10:08 PM

#33 fergi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 February 2008 - 09:08 AM

cei care terminam anul acesta stiite economice (3ani)
putem da examen pentru acces?

#34 Iulia Ruxandra

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 11 February 2008 - 11:51 AM

Cum sa nu! si eu asa am dat anul trecut tocmai terminasem ISE-ul . Nu vad de ce ar conta ca ai facut doar 3 ani.
Oricum sfatul meu este sa te apuci ACUM de invatat. Eu am picat anul trecut la drept cu 3 si ceva si la conta imi mai trebuiau vreo 50 de sutimi, dar cred ca cele 20 de zile in care am :tongue: invatat (prea putine) au fost de vina.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2008 - 09:41 AM
citare mesaj anterior

#35 FLLORY

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 February 2008 - 02:01 PM

Vezi postareaDanusca, la Jan 18 2008, 09:25 AM, a spus:

am sunat la ceccar (din ploiesti) si au zis ca urmatorul examen de acces este in iunie-iulie, si ca ar trebui sa ma interesez tot timpul

#36 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 12 February 2008 - 09:51 AM

Salut! Eu am facut o incercare anul trecut la examen si spre mirarea mea am avut note destul de bune. Pacat ca la drept nu am fost la fel de isteata :laugh: Anul acesta vreau sa invat mai serios si sa il iau. Recomand tuturor sa ia acum o carte de teste de la CECCAR chiar daca e din 2007. La noi la Suceava, cu o luna inainte de examen nu puteai sa o cumperi decat pe cea din 2006 ( in conditiile in care cartea din 2007 avea in plus la conta vreo 400 de probeleme, restul fiind cam la fel) Anul acesta teste grila nu se mai dau, dar problemele sunt de un real folos. La conta si la fiscalitate, doar incercand sa rezolv problemele imi dadeam seama ce stiu si ce nu stiu. E plictisitor sa te apuci sa citesti legislatie (pe toata) si apoi sa incerci sa faci problemele. Sunt multe probleme, peste o mie de probleme la conta,si inca vreo cateva sute la fiscalitate si recomand ca macar rezolvarea lor sa fie luata din timp; macar problemele sa ti le iei de o grija.
La evaluare, audit, expertiza contabila este teorie destula. Daca mergeti la CECCAR, luati-va cartile cu notiunile introductive. Mie mi s-au parut suficiente pentru a face fata destul de bine subiectelor ce au fost anul trecut. In rest, baza Codul Fiscal, Normele, ceva carti de conta care sa acopere lacunele in unele aspecte ale contabilitatii.
Atentie celor care la partea de practica contabila nu stau prea bine (proaspetii absolventi), sa nu vi se para ca examenul e floare la ureche. Si eu credeam ca stiu tot ce trebuie cand am parasit bancile facultatii. Dupa 3 ani de experienta, inca mai cred ca mai am multe de invatat, dar si ca diferenta dintre bagajul de cunostinte pe care il am acum si cel de cel de acum 3 ani e de la cer la pamant. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar anul trecut dupa ce am dat examenul, ma gandeam ca subiectele, desi acceptabile pentru mine, pentru proaspetii absolventi ce erau prin sala examenul era o teroare. Asa ca, cititi foarte mult, incercati sa rezolvati problemele si sa va folositi de tot ce inseamna sursa de informare, mai ales de acest forum (recunosc ca si pe mine m-a ajutat mult, si existenta forumului, si contabilii binevoitori care au avut rabdare su au facut schimb de opini la invatarea si rezolvarea problemelor).
Bafta la invatat la toti (inclusiv mie :tongue: ) si ne vedem pe aici pentru intrebari, neclaritati, problemele, toti cei ce vom incerca si anul acesta.
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#37 VERA-VIO

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 15 February 2008 - 03:07 PM

BUNA ,
Sunt noua pe aici si vreau si eu sa invat pt.expert contabil , cand aflati ceva de grile (cand apar) , anuntati-ne si pe noi.
Cam mult de invatat!!!! Pupici !!!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 10:08 PM

#38 lili0606bv

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 February 2008 - 05:16 PM

Vezi postareabrenda_sv_ro, la Feb 12 2008, 11:51 AM, a spus:

Salut! Eu am facut o incercare anul trecut la examen si spre mirarea mea am avut note destul de bune. Pacat ca la drept nu am fost la fel de isteata :frusty: Anul acesta vreau sa invat mai serios si sa il iau. Recomand tuturor sa ia acum o carte de teste de la CECCAR chiar daca e din 2007. La noi la Suceava, cu o luna inainte de examen nu puteai sa o cumperi decat pe cea din 2006 ( in conditiile in care cartea din 2007 avea in plus la conta vreo 400 de probeleme, restul fiind cam la fel) Anul acesta teste grila nu se mai dau, dar problemele sunt de un real folos.[...]Bafta la invatat la toti (inclusiv mie :laugh: ) si ne vedem pe aici pentru intrebari, neclaritati, problemele, toti cei ce vom incerca si anul acesta.
Si eu am dat examenul anul trecut.Mi-au lipsit 40 de sutimi la conta,in rest am avut note f mari.Anul trecut cartea a aparut cam cu 3 saptamani inainte de examen.am fost si la cursuri,a fost destul de interesant,dar unii profi au predat teorie,pe noi de fapt ne interesau rezolvarile la problemele noi introduse in carte.Precis anul acesta nu mai merg la cursuri,mai bine ma apuc sa incerc sa rezolv problemele la conta,acolo sunt cele mai multe noutati.
In rest,sper sa colaboram la fel de bine ca anul trecut. :tongue:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2008 - 09:44 AM
citare integrala mesaj

#39 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 15 February 2008 - 08:10 PM

Sfatul meu...pentru fiscalitate!!

Informati-va la maxim despre achizitii si livrari intracomunitare. Majoritatea problemelor au fost pe aceasta tema.Eu, dupa ce am dat examenul, eram sigura ca nu am raspuns corect la nici una dintre cele cinci probleme. Cand am ajuns acasa, dupa examen, n-am putut gasi raspunsuri clare pt. nici una, in codul fiscal. In final m-a ajutat doar ratiunea.. va sfatuiesc sa mergeti neaparat la un seminar/curs pe astfel de probleme.Veti fi mult mai siguri pe voi! Bafta multa......si nu va pierdeti rabdarea....invatati!
elenacca

#40 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 16 February 2008 - 08:55 AM

desi am parcurs f mult din materie, cel putin la conta, drept si fiscalitate stau acum si ma intreb la ce naibi imi foloseste daca as lua acest examen de expert contabil. Se stie bine ca atunci cand mergi sa te angajezi nu intereseaz ape nimeni cate facultati, mastere sau alte minunatii mai ai tu, iar ca sa mergi sa concurezi pe un post de director economic si sa si profesezi ca expert am citit ca nu se poate. Liber profesionist...ok...alergi de nebun, dar stii pt ce daca ai relatii, daca nu iti iei firme carora sa le tii conta pe te miri cati banuti, pt ca firmele mari isi angajeaza contabil, deci...
Cei care sunt deja experti contabili poate ma lumineaza si pe mine si imi spun cat de folositor le e statutul de expert contabil. Faptul ca, CECCAR-ul le mananca timpul si banii o stiu deja...

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

59 useri citesc topicul

0 membri, 59 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL