Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
COMPENSARI - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

COMPENSARI

18 replies to this topic

#1 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 30 April 2008 - 08:27 AM

BUNA !

HRISTOS A INVIAT!
Va rog sa ma ajutati daca puteti am urmatoarea problema un clint de al meu (B)are de plata catre firma mea (A) 80.000 lei , clientul B are de incasat de la un client de al sau C 100.000 lei. Intrebarea mea este : poate firma C sa imi faca mie plata , adica sa achite cei 80.000 reprezentand datoria clientului meu?

VA MULTUMESC!

#2 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 30 April 2008 - 09:10 AM

Va rog! Chiar nu stie nimeni?
:pullhair:

#3 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 30 April 2008 - 09:34 AM

Firma C nu poate sa emita un BO/CEC in vafoarea firmei B, iar aceasta sa-l gireze in vafoarea firmei dvs.?
Asa sigur merge.

#4 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 30 April 2008 - 09:43 AM

MULTUMESC pentru raspuns asta era ideea. Intrebareamea este : in afara de girarea BO sau CEC de catre firma B mai trebuie facut altceva?
Mentionez ca firma C este de acord sa emita un BO pentru firma B.

#5 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 30 April 2008 - 10:54 AM

Eu folosesc si aceste documente:

Fisier atasat  Adresa_girant.doc   21.5K   198 downloads

Fisier atasat  Adresa_depunere_in_banca_cec_bo_girat.doc   21K   132 downloads

#6 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 30 April 2008 - 11:01 AM

Vezi postareamihaelas_78, la Apr 30 2008, 09:27 AM, a spus:

Va rog sa ma ajutati daca puteti am urmatoarea problema un clint de al meu (B)are de plata catre firma mea (A) 80.000 lei , clientul B are de incasat de la un client de al sau C 100.000 lei. Intrebarea mea este : poate firma C sa imi faca mie plata , adica sa achite cei 80.000 reprezentand datoria clientului meu?
Presupunand ca facturile sunt achitate in termenul de plata, adica nu sunt facturi restante neachitate dupa termenul de scadenta:
A are de incasat de la B, B are de incasat de la C
C emite BO catre B in valoare de 80000 lei
B da BO lui A in contul datoriei, in valoare de 80000
In contabilitatea lui C avem:
401B= 403B
La data scadentei, cand banii sunt efectiv trasi din contul lui C avem:
403B=5121
In contabilitatea lui B:
413C = 411C
401A = 403A
581=413C
403A=581
In contabilitatea lui A
413B=411B
5121=413B

#7 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 30 April 2008 - 12:27 PM

Si daca n-ar fi in termen? Cum procedam?

Multumesc.

#8 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 30 April 2008 - 01:36 PM

Vezi postareaa.d.n., la Apr 30 2008, 01:27 PM, a spus:

Si daca n-ar fi in termen? Cum procedam?
Daca facturile n-ar fi achitate in termenele prevazute trebuie sa calculam dobanzi de intarziere, in rest procedam la fel, se compenseaza cu suma cea mai mica, care este mai mare decat 10.000 lei, deci compensarea nu se mai poate face direct de catre persoanele juridice.
OUG 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale, publicat in MO 738/31.10.2007
Art. 1
In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele
semnificatii:
1. contract comercial reprezinta contractul incheiat intre comercianti ori intre acestia si o
autoritate contractanta, avand ca obiect furnizarea unor bunuri sau prestarea de servicii
contra unui pret constand intr-o suma de bani;
Art. 2
(1) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale.
Art. 3
(1) Creanta constand in plata pretului produce dobanzi dupa cum urmeaza:
a) in cazul contractelor incheiate intre comercianti, potrivit art. 43 din Codul comercial;
b) in cazul contractelor incheiate intre comercianti si o autoritate contractanta, fara a fi
necesara punerea in intarziere a debitorului:

Se aplica prevederire HG 685/1999 Regulament de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, publicat in MO 416/30.08.1999:
Art. 1
Obiectul regulamentului de compensare il constituie compensarea succesiva a obligatiilor de plata reciproce dintre persoane juridice, pe baza de ordine de compensare.
Art. 3. - Incepand cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare in afara celor prevazute in regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotarare.
De la aceeasi data, pentru facturi cu valori mai mari de 10.000 lei (100 milioane lei vechi), compensarea datoriilor neplatite la termenele scadente se va realiza numai in conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin prezenta hotarare, iar pentru suma reprezentand contravaloarea facturilor mai mici de 10.000 lei, inclusiv compensarea reciproca intre contribuabili, persoane juridice, se poate efectua si in afara cadrului institutional creat de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza acelorasi formulare.

Art 4
Obiectul compensarii succesive îl constituie stingerea datoriilor, cu creantele reflectate in contabilitatea persoanelor juridice pe baza ordinelor de compensare.
Art. 11
Ordinele de compensare au regim special, sunt numerotate din tipografie, iar evidenta lor este stricta.... Ordinul de compensare emis de Serviciul de compensare reprezinta document justificativ de inregistrare in contabilitate a stingerii creantelor si a datoriilor care au facut obiectul compensarii. Ordinul de compensare se anexeaza la nota contabila.

#9 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 30 April 2008 - 02:26 PM

Consider ca aici nu intervine regulamentul de compensare a datoriilor intre doua sau mai multe persoane juridice, deoarece nu exista obligatii de plata reciproce intre persoanele juridice implicate. Societatea A nu are datorii/creante fata de societatea C.
Gresesc?

#10 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 01 May 2008 - 07:10 AM

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

#11 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 03 May 2008 - 11:19 AM

Se poate face f.f. simplu cu ordin de plata prin banca emis de firma C catre firma ta, dar la mentiuni se trece la orinul firmei B. Firma Bface separat adresa la cele doua fime prin care stipuleaza acest lucru adaugand si conturile in banci. Eu lucrez frecvent asa si va spun ca, prin natura firmei am in FIECARE LUNA garda, care de cate ori vede OP-uri la ordinul lui X imi cere adresa de care va spusai. E legal si usor.
In contabilitate, tu de descarci numai cu firma B. :thumbup:

#12 alexutzaP

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 06 May 2008 - 06:31 PM

Vezi postareaa.d.n., la Apr 30 2008, 11:54 AM, a spus:

Eu folosesc si aceste documente:

Atasament Adresa_girant.doc

Atasament Adresa_d...bo_girat.doc

Eu am lunar de depus la banca astfel de bilete si nu am nevoie de aceste declaratii.

#13 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 06 May 2008 - 07:16 PM

AlexutzaP, cate bordeie atatea obiceie. Eu am Gorjul.

#14 ramonici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 20 June 2008 - 08:33 PM

Am si eu urmatoarea situatie.Firma mea are de platit unui furnizor suma de 5000 ron.Furnizorul ne-a trimis o adresa prin care ne solicita ca la ordinul sau sa platim 3000 din datoria fata de el in contul furnizorului sau fata de care avea o datorie si 2000 in contul lui. Intrebarea mea este ce inregistrari fac eu ca sa ma reglez . Multumesc anticipat

#15 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 20 June 2008 - 09:17 PM

Desi platiti in doua conturi separate , va stingeti datoria doar catre furnizorul dumneavoastra.deoarece e acelasi lucru ca la cecurile girate .

#16 ramonici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 21 June 2008 - 11:03 AM

Multumesc mult Florin

#17 moflo

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 27 August 2009 - 02:28 PM

trebuie sa fac o compensare pt facturile mai mari de 10000 ron si mai vechi de 2009, doar ca firma este in Timisoara si aici nu stiu unde gasesc IMI.Trebuie sa merg cu furnizorul pana la Bucuresti sau exista si alta solutie? Multumesc

#18 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 27 August 2009 - 04:13 PM

da un telefon la IMI si vezi ce zic (021/ 4138068)

#19 pitecan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 09 October 2009 - 09:26 AM

se pot face compensari intre 2 firme membre UE?
CARE este procedura?
formularul? trebuie sa raportam undeva?

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL