Am urmatoarea problema... Suntem 2 prieteni si ne ocupam de cca. 4 ani cu tot ceea ce inseamna produsele web related (design, hosting, soft etc). Lucrurle merg destul de ok (cel putin in ultimul timp) si platim destul de mult ca si impozit (facturam pe un SRL din 2005 neplatitor de TVA, 16% din profit).
Colegul meu detine 33% din firma respectiva, restul de parti sociale fiind detinute de alti 2 vechi colegi de-ai lui - care nu au pretentii si vor sa iasa din aceasta asociere (la randul lor au afaceri prospere).
Problemele noastre sunt urmatoarele si am dori cateva sfaturi avizate:
1) vrem sa ne asociem (eu cu el, 50 - 50%), asta insemnand sa refacem actele, sa iasa cei 2 ex colegi, sa schimbam numele firmei, sediu social, domenii de activitate etc.) = ca si costuri este ca si cum am face alta noua;
2) tinand cont de faptul ca la noi investitiile sunt ZERO (ne chinuim sa mai bagam o benzina... un monitor... mare lucru nu avem ce investi, este practiv munca in fata PC-ului, cafele, nopti nedormite - stiti cum e) este mai bine sa trecem pe o firma impozitata pe venit (2%)?
3) cum sa facem asta.. refacem actele pe firma existenta, ne asociem si trecem pe noua forma de impozitare, sau facem alta firma noua? Din cate am inteles putem trece pe 2% abia la anul... am fi vrut sa trecem acum ptr ca 16% din profit e destul de mult...
Multumesc.