Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diverse probleme mijl. fixe - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

diverse probleme mijl. fixe

271 replies to this topic

#61 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 20 June 2008 - 07:33 AM

Multumesc florin.Asa am zis si eu.Numai ca stii cum e ...Nu prea e de acord sa plateasca impozit pentru asta.. :thumbup:

Dar nici tva nu am voie sa-l deduc,nu?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 January 2009 - 11:54 AM
citare mesaj anterior

#62 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 20 June 2008 - 07:55 PM

Legal nu, daca patronul da scris ca raspunde el la control il poti deduce.

#63 blueeyes_hart

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 62 Postari:

Postat 11 July 2008 - 10:04 AM

buna, la noi in firma tocmai a avut loc o spargere si s-au furat toate lapt, cam 8, neamortizate complet,pe ce chelt trec paguba?

#64 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 July 2008 - 10:43 AM

Vezi postareablueeyes_hart, la Jul 11 2008, 10:04 AM, a spus:

la noi in firma tocmai a avut loc o spargere si s-au furat toate lapt, cam 8, neamortizate complet,pe ce chelt trec paguba?
Contul 671 "Cheltuieli privind calamitatile si alte evenimente extraordinare"
Dar trebuie sa ai un inventar dupa furt si dovada de la politie ca s-a furat.

Dar daca nu au fost asigurate si nu ai avut nici sistem de protectie si paza sau de avertizare mi se pare mie ca sunt cheltuieli nedeductibile. Cel putin in ce priveste incendiu la firma asta stiu.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#65 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 11 July 2008 - 01:32 PM

Vezi postareablueeyes_hart, la Jul 11 2008, 11:04 AM, a spus:

buna, la noi in firma tocmai a avut loc o spargere si s-au furat toate lapt, cam 8, neamortizate complet,pe ce chelt trec paguba?
La scoaterea din functiune a mijloacelor fixe incomplet amortizate furate se aplica prevederile art.24 alin.(15). Valoarea fiscala care rezulta din valoarea fiscala de intrare a mijloacelor fixe, diminuata cu amortizarea fiscala reprezinta cheltuiala nedeductibila, deoarece nu este efectuata pentru obtinerea de venituri. In aceasta valoare nu se include TVA-ul devenit nedeductibil, deoarece conform art. 128 alin. (8) lit.a) nu constituie livrare de bunuri bunurile furate, dovedite legal, astfel cum sunt prevazute prin norme. In cazul in care nu indeplinesti aceste conditii colectezi TVA-ul, care se va adauga la cheltuiala nedeductibila.
Norme metodologice:
6. (8) In sensul art. 128 alin. (8) lit. a) din Codul fiscal:
c) prin bunuri furate se intelege bunurile lipsa din gestiune, neimputabile, pentru care persoana impozabila poate prezenta dovada constatarii furtului de catre organele de politie, care este acceptata de societatile de asigurari;

#66 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 11 July 2008 - 03:11 PM

Vezi postareablueeyes_hart, la Jul 11 2008, 11:04 AM, a spus:

...s-au furat toate lapt, cam 8...
In cazul in care laptopurile au fost achizitionate dupa data aderarii, si te afli in periada de ajustare de 5 ani, ai obligatia de a ajusta TVA-ul deductibil cf. art. 149 CF, care se va adauga la cheltuiala nedeductibila, daca suma care ar rezulta in urma ajustarii este mai mare de 1000 lei.

#67 andreea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 580 Postari:
  • Interests:Literatura, muzica, computere, masini....toate in egala masura.

Postat 17 July 2008 - 11:54 AM

Buna ziua: am fost intrebata de o colega de la un fost loc de munca daca inregistreaza in continuare amortizare pt un autoturism furat. Eu i-am spus sa suspende inregistrarea amortizarii. (ca sa nu o treaca pe nedeductibile). Dar daca masina (in leasing) a fost furata pe 12.06? mai inregistreaza amortizarea pe IUNIE? Eu i-am spus sa inregistreze doar atat cat este aferenta celor 12 zile. Are procesul verbal de la Politie. Ma gandesc ca daca autoturismul nu va mai fi gasit (si de atata timp, mai mult ca sigur a fost vandut peste granita sau folosit pt piese) va trebui sa faca proces de casare nu? In schimb nu prea imi dau seama cum va rezova cu firma de leasing.....pt ca ei vor vrea banii in continuare: si ma gandesc, nu va deveni nedeductibila ch cu leasingul?
Va rog: astept opinii si sfaturi.

#68 Vartosul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 17 July 2008 - 12:58 PM

Tinand cont ca masina e in leasing, ar trebui sa ai full CASCO, prin urmare banii se vor recupera de la asigurator.

#69 Andra Grigore

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 22 August 2008 - 12:48 PM

Buna ziua,

O firma cu profil vanzare ambarcatiuni importa o ambarcatiune pentru demonstratii, nu pentru vinzare, cel putin imediata.
Valoarea ambarcatiunii depaseste 1.800 lei - limita la mijloace fixe.
Ce parare aveti, o tin in mijloace fixe si o amortizez lunar sau o trec pe mostre - obiecte de inventar la care aplic uzura pe o durata de timp similara cu cea a mijloacelor fixe?

Va multumesc

#70 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 25 August 2008 - 03:38 PM

Mijloc fix.

#71 bizabella

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 10 September 2008 - 02:48 PM

Buna. Am achizitionat un calculator, in valoare de 13000 ron. Pot sa il inregistrezi ca obiect de inventar, sau este necesar sa-l incadrezi ca imobilizare corporala, in 2312, si sa-l amortizezi>?

#72 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 10 September 2008 - 03:35 PM

Nu este obiect de inventar, valoarea fiind mai mare de 1800 lei cat prevede legea ca valoare maxima pt ob de inventar. Trebuie inregistrat ca imobilizare corporala.
iuliana

#73 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 10 September 2008 - 03:37 PM

Vezi postareabizabella, la Sep 10 2008, 03:48 PM, a spus:

Buna. Am achizitionat un calculator, in valoare de 13000 ron. Pot sa il inregistrezi ca obiect de inventar, sau este necesar sa-l incadrezi ca imobilizare corporala, in 2312, si sa-l amortizezi>?
13.000 RON = 130 mil. lei
sau
1.300 RON = 13 mil. lei?
Dan

#74 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 10 September 2008 - 03:37 PM

Vezi postareabizabella, la Sep 10 2008, 02:48 PM, a spus:

Am achizitionat un calculator, in valoare de 13000 ron. Pot sa il inregistrezi ca obiect de inventar, sau este necesar sa-l incadrezi ca imobilizare corporala, in 2312, si sa-l amortizezi>?
Cred ca ai vrut sa spui 1300 lei (nu 13000). Daca este peste 1800 lei atunci e mijloc fix. Altfel poate fi incadrat ca obiect de inventar si dat in folosinta (trecut pe cheltuieli integral).

Aceasta postare a fost editata de nopris: 10 September 2008 - 03:39 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#75 tyna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 10 September 2008 - 04:35 PM

Daca firma achizitioneaza un calculator pe componente , pe aceeasi factura, valoarea totala fiind mai mare decat 1800 lei, se considera mijloc fix?
rezultatul final este un calculator cu valoare mai mare de 1800 lei - deci ar fi mijloc fix daca pe factura ar fi fost facturat calculator.

#76 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 10 September 2008 - 04:43 PM

Vezi postareatyna, la Sep 10 2008, 04:35 PM, a spus:

Daca firma achizitioneaza un calculator pe componente , pe aceeasi factura, valoarea totala fiind mai mare decat 1800 lei, se considera mijloc fix?
In masura in care aceste componente nu pot functiona individual si independent se considera ca este mijloc fix

Aceasta postare a fost editata de studenta IV: 10 September 2008 - 04:45 PM

#77 bizabella

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 10 September 2008 - 06:02 PM

Da scuze am vrut sa sriu 1300 de lei. mersi pt ajutor

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 January 2009 - 11:55 AM
citare mesaje anterioare

#78 ioanavoda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 180 Postari:

Postat 11 September 2008 - 03:25 PM

Apropo...de functioneaza independent-si monitorul calculatorului functioneaza daca-l pui in priza, nu? Cam subtire e linia :thumbup:
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat-si eu am impartit pe componente sistemul audio-video pentru o masina-problema e ca am unele componente, ce cu TVA depasesc 1800,(firma e neplatitoare TVA) si nu prea stiu pe unde ar fi mai bine sa le incadrez? de exemplu un DVD -pe celalat topic nu am reusit sa obtin raspuns, asa ca am incercat si aici.
Scuze.
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de ioanavoda: 11 September 2008 - 03:27 PM

#79 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:

Postat 11 September 2008 - 04:27 PM

Inregistrarile nu se fac pe componente decat daca sunt componente dubluri, achizitionate ca piese de schimb (nu ca obiecte de inventar). Inregistreaza aparatele ca un tot unitar, chiar daca nu-ti convine ca sunt mijloace fixe. De fapt, ai achizitionat un calculator, dar pe factura trebuie trecuta structura lui si eventual seriile pieselor. Componentele nu au o utilitate practica daca sunt independente, deci ele nu au nici macar valoare de obiecte de inventar. Si obiectele de inventar au o utilitate practica, chiar daca sunt independente. Doar piesele de schimb nu pot fi utilizate independent de orice altceva. Dar ele sunt piese de schimb daca sunt folosite doar pentru a schimba o piesa similara dintr-un aparat, agregat, masina.

#80 MB2006

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 September 2008 - 11:56 AM

Buna!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema:
Firma la care lucrez a achizitionat in 2006 de la Consiliul locat un teren su o centrala termica dezafectata.
Costul cu terenul nu se amortizeaza,ok,dar nu inteleg de ce nu s-a amortizat costul cu constructia de pe acest teren,respectiv centrala dezafectata.
Are vreo legatura cu urmatorul art din Codul fiscal?
Art. 24
(4) Nu reprezinta active amortizabile:
a) terenurile, inclusiv cele impadurite;
b) tablourile si operele de arta;
c) fondul comercial;
d) lacurile, baltile si iazurile care nu sunt rezultatul unei investitii;
e) bunurile din domeniul public finantate din surse bugetare;
f) orice mijloc fix care nu isi pierde valoarea in timp datorita folosirii, potrivit normelor;
g) casele de odihna proprii, locuintele de protocol, navele, aeronavele, vasele de croaziera, altele decat cele utilizate in scopul realizarii veniturilor.

Multumesc anticipat!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 28 September 2008 - 04:20 PM

Similar Topics Collapse

15 useri citesc topicul

0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL