Postat 04 November 2009 - 10:57 AM
Postat 08 November 2009 - 12:25 PM
Postat 26 November 2009 - 09:52 AM
Primesc factura finala utilaje in luna 10
Receptionarea si intrarea utilajelor are loc in luna a 11
Cum fac inregistrarile in contabilitate? as avea nevoie de o parere
Postat 26 November 2009 - 10:50 AM
In acest caz inregistrarea se facea 231 = 404
Deci si in octombrie faci la fel 231 = 404 cu suma din factura
In noiembrie, pe baza procesului verbal de predare primire, inregistrezi mijlocul fix in contabilitate 2131 = 231 cu valoarea lui 231.
Pe baza procesului verbal de punere in functiune, incepi si amortizezi utilajul
Postat 28 November 2009 - 08:09 AM
Derulandu-se contractul, au aparut probleme , cumparatorul nereusind sa dezafecteze tot traseul aerian.
In aceste conditii s-a stornat factura de vanzare initiala ( la valoarea evaluata a mijlocului fix ) intocmindu-se factura de vanzare doar pe partea dezafectata a traseului.
Intrebarea mea este, pe ce baza stabilesc eu pretul de reintrate in patrimoniul meu a mijlocului fix nevandut , la valoarea evaluata sau la valoarea lui initiala.
Multumesc.
Postat 28 November 2009 - 09:21 AM
Postat 28 November 2009 - 09:58 AM
Eu am studiat legislatia si nu am reusit inca sa gasesc incadrarea legala pentru situatia prezentata.
Postat 28 November 2009 - 11:24 AM
Deocamdata din normele de inventariere pe care acum le studiez si eu:
(2) Evaluarea se va efectua cu respectarea principiului permanenței metodelor, potrivit căruia modelele și regulile de evaluare trebuie menținute, asigurând comparabilitatea în timp a informațiilor contabile.
Postat 28 November 2009 - 05:53 PM
magda_23, la Nov 26 2009, 11:50 AM, a spus:
In acest caz inregistrarea se facea 231 = 404
Deci si in octombrie faci la fel 231 = 404 cu suma din factura
In noiembrie, pe baza procesului verbal de predare primire, inregistrezi mijlocul fix in contabilitate 2131 = 231 cu valoarea lui 231.
Pe baza procesului verbal de punere in functiune, incepi si amortizezi utilajul
Problema mea ii cand fac nirul?
Am 5 utilaje care se receptioneaza diferit in luna a 11.
Normal ar trebui in ziua cand se receptioneaza fiecare utilaj adica in luna 11 nu?
Da am un program care nu prea il inteleg, in el pot sa fac nir numa la intrari facturi.
Pote ma juta cineva
Postat 28 November 2009 - 05:58 PM
Daca nu merge programul, fa receptia separat (de mana sa calculator, excel, word) si in prg inreg.doar factura.
Postat 28 November 2009 - 06:07 PM
mihaela_cva, la Nov 28 2009, 06:58 PM, a spus:
Daca nu merge programul, fa receptia separat (de mana sa calculator, excel, word) si in prg inreg.doar factura.
Postat 28 November 2009 - 11:07 PM
mihaela_cva, la Nov 28 2009, 11:24 AM, a spus:
Deocamdata din normele de inventariere pe care acum le studiez si eu:
(2) Evaluarea se va efectua cu respectarea principiului permanenței metodelor, potrivit căruia modelele și regulile de evaluare trebuie menținute, asigurând comparabilitatea în timp a informațiilor contabile.
Nu e vorba de o evaluare facuta cfm ordinului 1752 : "Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de profesionisti calificati in evaluare, membri ai unui organism profesional in domeniu, recunoscut national si international." " Elementele dintr-o grupa de imobilizari corporale se reevalueaza simultan pentru a se evita reevaluarea selectiva si raportarea in situatiile financiare anuale a unor valori care sunt o combinatie de costuri si valori calculate la date diferite"
Evaluarea pentru stabilirea pretului de vanzare nu s-a facut de profesionisti calificati in evaluare si nu s-a reevaluat toata grupa de imobilizari corporale.
De aceea am eu dificultate in a stabili valoarea la inventariere a partii din mijlocul fix care a reintrat in patrimoniul nostru.
Postat 29 November 2009 - 12:22 AM
Nici eu in raspunsul anterior nu ma refeream la evaluarea conf.legii a intregii grupe de imobilizari.
Rog si eu colegii sa vina cu opinii in ajutorul tau. Poate exista si alte pareri, justificate bineinteles.
Postat 01 December 2009 - 12:21 AM
Stiu ca reparatiile la un mijloc fix daca nu genereaza beneficii suplimentare fata de cele initiale si daca sunt mai mici de 20% din valoarea mijlocului fix reprezinta cheltuieli ale perioadei curente.
Din pacate nu imi mai aduc aminte unde regasesc acest procent de 20% din valoarea mijlocului fix.
Imi aduc aminte ca exista un act normativ in care se facea diferentierea intre reparatiile curente si reparatiile capitale.
Multumesc,
Postat 01 December 2009 - 10:16 PM
Stiu ca reparatiile la un mijloc fix daca nu genereaza beneficii suplimentare fata de cele initiale si daca sunt mai mici de 20% din valoarea mijlocului fix reprezinta cheltuieli ale perioadei curente.
Din pacate nu imi mai aduc aminte unde regasesc acest procent de 20% din valoarea mijlocului fix.
Imi aduc aminte ca exista un act normativ in care se facea diferentierea intre reparatiile curente si reparatiile capitale.
Multumesc,
Postat 02 December 2009 - 01:07 PM
Am urmatoarea problema, primesc utilaje cu CMR de la firma mama din Italia, mai imi trebe si aviz de la firma reprezentata in Romania, sau cum inregistrez intrarea in firma a utilajelor daca pe teritorul Romaniei firma de la care cumpar nu imi da aviz de insotire a marfi si doar CMR imi da firma producatare din Italia ?
Postat 02 December 2009 - 07:28 PM
Postat 07 December 2009 - 04:23 PM
Si va mai rog ceva: daca puteti sa-mi spuneti articolul de lege prin care este obligatoriu ca vanzarea sa se faca numai cu acordul asociatului unic . In legea 31 exista art. 153 dar se refera la SA, nu la SRL. In cazul acesta vanzarea s-a facut de catre directorul general, fara a avea nici o hotarare a asociatului unic.
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul Dvs.
Postat 10 December 2009 - 01:59 PM
1.La un spatiu(apartamentul administratorului) unde este sediul social al firmei s-au cumparat usi, gresie,etc.
Am inregistrat 231;4426=404 iar in baza pv de receptie a lucrarii 212=231.
Intrebarea mea este daca sunt corecte inregistrarile si pe ce perioada se va face amortizarea avand in vedere ca spatiul a fost declarat ca sediu social la infiintarea firmei(acum 15 ani).
2. Aceeasi firma a construit un foisor(pentru acesta la fel am avut numai facturi de materiale(lemn,suruburi,tigla,etc) si in plus am mai avut factura de proiectare- de construit l-a construit administratorul care este priceput la astfel de lucrari,nemaiangajand pe altcineva.
Inregistrarile le-am facut ca si mai sus.
As dori sa stiu daca sunt corecte inregistrarile si de asemenea care ar fi perioada de amortizare.
Multumesc.
Similar Topics
12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi