Am nevoie de niste sfaturi (urmeaza sa vorbesc si cu avocatul, respectiv contabilul, dar nu strica niste idei, sper eu avizate de la voi) in urmatoarea situatie concreta.
Urmeaza sa lucrez pentru o societate din Germania (spatiul intracomunitar, asadar sper sa fie mai facila hartzogaria) in felul urmator (se pare ca e un mod de lucru f des intalnit in ultima vreme): eu imi infiintez o entitate juridica (SRl sau PFA) si lunar le voi face factura pe suma care mi-o datoreaza=salariul meu.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1) SRL sau PFA? de ce una sau alta? (as alege SRL pt ca as merge pe varianta de microintreprindere cu 3% impozit pe venit; eu nu voi aduce f multe facturi in casa si cred ca 3% pe venit e mai avantajos, cel putin asa reiese din calculul de pe hartie).
PFA-ul poate lucra in mediul international?
2)pot sa merg pe varianta neplatitor de TVA?
precizez ca ma incadrez dpdv legal, adica veniturile sunt <35000 euro/an.
asta inseamna ca firma din Germania nu isi mai poate deduce TVA-ul, nu?
in situatia asta, ar trebui ei sa fie de acord ca eu sa fiu neplatitor de TVA, deci ar trebui sa ii intreb?
3) cum voi face factura, in romana sau engleza/germana?
exista o procedura specifica de a emite facturi pentru firme din alte state (ce reglementari exista in spatiul comunitar care m-ar ajuta, si pe de alta parte de ce ar trebui sa tin seama?)
Mersi.